abir 8264 #8051 Napisano 23 Czerwca 2021 Świetny ten Abyss, taki surowy grubo ciosany . Trudno się zdecydować tyle fajnego brązu na rynku. Może się jakiś ciekawy zegar na bazarku trafi i pierwszy brązowy zawita na nadgarstek. A może ktoś z kolegów będzie rozważał uszczuplenie kolekcji .Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu TapatalkaKoleka@kfraniu chyba ma coś z brązu do sprzedania Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70773 #8052 Napisano 23 Czerwca 2021 5 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #8053 Napisano 23 Czerwca 2021 Świetny ten Abyss, taki surowy grubo ciosany . Trudno się zdecydować tyle fajnego brązu na rynku. Może się jakiś ciekawy zegar na bazarku trafi i pierwszy brązowy zawita na nadgarstek. A może ktoś z kolegów będzie rozważał uszczuplenie kolekcji .Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu TapatalkaJa mam mariana, ale to mosiądz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MierzejR 81 #8054 Napisano 23 Czerwca 2021 2 godziny temu, LukaszK napisał(-a): Świetny ten Abyss, taki surowy grubo ciosany . Trudno się zdecydować tyle fajnego brązu na rynku. Może się jakiś ciekawy zegar na bazarku trafi i pierwszy brązowy zawita na nadgarstek. A może ktoś z kolegów będzie rozważał uszczuplenie kolekcji . Ja rozważam rozbrat z pilotem TC 9 - ale to też mosiądz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8264 #8055 Napisano 24 Czerwca 2021 Hej Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 12 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2037 #8056 Napisano 24 Czerwca 2021 (edytowane) A w steeldive nowości- pontvs acheron i sumo😁 Edytowane 24 Czerwca 2021 przez BAT123 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8264 #8057 Napisano 24 Czerwca 2021 Mają też ciekawego aquadiveWysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MierzejR 81 #8058 Napisano 25 Czerwca 2021 15 godzin temu, BAT123 napisał(-a): A w steeldive nowości- pontvs acheron i sumo😁 właśnie miałem to samo wrzucić 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46061 #8059 Napisano 25 Czerwca 2021 Hamilton Khaki Field teraz także w kopercie z brązu (CuSn8, Cu = 91.78% / Sn = 8.18%). Koperta 38mm i manualny werk: https://www.hamiltonwatch.com/en-int/h69459530-khaki-field-mechanical-bronze.html 4 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8264 #8060 Napisano 25 Czerwca 2021 Hamilton Khaki Field teraz także w kopercie z brązu (CuSn8, Cu = 91.78% / Sn = 8.18%). Koperta 38mm i manualny werk: https://www.hamiltonwatch.com/en-int/h69459530-khaki-field-mechanical-bronze.htmlWidziałem, fajny. Tylko żona i syn nie lubią brązu 38mm, nawet na pilota to trochę mało - dla mnie. To ciekawe. Kiedyś gość z vratislavia zrobił zegarek gdzie jeden z modeli to była stal w kolorze z brązu, takie rose gold. Na pytanie o plany na zegarek z prawdziwego brązu odpowiedział, że to niszowa sprawa i temat na wymarciu. A tu widzę, że brąz ma się dobrze i coraz więcej marek idzie tą drogą. Hami nawet wszedł w brąz, nie licząc innych co już zdążyli, np. longinesMoże za jakiś czas to stal będzie awangardą Właśnie mam wakacje z zeszłego roku. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 5 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154535 #8061 Napisano 25 Czerwca 2021 1 godzinę temu, abir napisał(-a): Widziałem, fajny. Tylko żona i syn nie lubią brązu 38mm, nawet na pilota to trochę mało - dla mnie. Nie przesadzaj, 38 mm w tym konkretnym modelu daje radę, nawet jak na codzień nosi się 45 mm, czy 44 mm😉 ja nie mówię nie😉 Udanych wakacji!😎 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65733 #8062 Napisano 25 Czerwca 2021 Jakby ktoś był zainteresowany to na seriouswatches o 150 EUR taniej: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8264 #8063 Napisano 25 Czerwca 2021 Nie przesadzaj, 38 mm w tym konkretnym modelu daje radę, nawet jak na codzień nosi się 45 mm, czy 44 mm ja nie mówię nie Udanych wakacji!Dzięki. Długo czekałem Wg mnie aby brąz miał jakiś look to nie może być mały. Wnoszę po własnych zakupach modeli w zakresie około 40mm. Oczywiście mogę być spaczony już innymi większymi sztukami. Ale tak uważam.Przy takich małych warto jeszcze zobaczyć jakie długie są uszy. Często są nieproporcjonalnie długie. Mimo wszystko fajnie że taki Hami się zrobił Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 2 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154535 #8064 Napisano 25 Czerwca 2021 6 minut temu, abir napisał(-a): Dzięki. Długo czekałem Wg mnie aby brąz miał jakiś look to nie może być mały. Wnoszę po własnych zakupach modeli w zakresie około 40mm. Oczywiście mogę być spaczony już innymi większymi sztukami. Ale tak uważam. Przy takich małych warto jeszcze zobaczyć jakie długie są uszy. Często są nieproporcjonalnie długie. Mimo wszystko fajnie że taki Hami się zrobił Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Rafał, ten model ma zaje***cie długie ucha/uszy😉 gdyby nie skórzane NATO, które to maskuje, to byłby dramat. Rozmiar w tym przypadku jest mylący. Chociaż zgadzam się z Tobą, że dla właściwego looku brąziaka, rozmiar musi być słuszny😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #8065 Napisano 25 Czerwca 2021 Jedzie z Rosji. Dimitrij to porządny gość 🙂. To ten jeden który się pojawił na Meranom 😉 2 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8264 #8066 Napisano 26 Czerwca 2021 Jedzie z Rosji. Dimitrij to porządny gość . To ten jeden który się pojawił na Meranom Czujność godna mistrza. Chyba nie było dużo czasu na klikanie Graty Sławku. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #8067 Napisano 26 Czerwca 2021 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #8068 Napisano 26 Czerwca 2021 (edytowane) 7 godzin temu, abir napisał(-a): Czujność godna mistrza. Chyba nie było dużo czasu na klikanie Graty Sławku. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka A dziękuje bardzo 😊. Chociaż muszę się przyznać ze to była ustawka. Dimitrij zadzwonił do mnie z wiadomością ze jeden się ostał , i jeśli nadal jestem zainteresowany będzie wystawiony w sklepie. Przy czym zaznaczył ze muszę być szybszy niż Flash 😂 A tak nawiasem mówiąc , twoja kolekcja pięknie się rozrosła. Wyglada na to ze zostałeś prawdziwym koneserem brązu 🙂 P. S. Miło też widzieć ze temat nadal istnieje I się rozrasta. Tak trzymać kumotrowie 👍🏻 22 godziny temu, abir napisał(-a): Widziałem, fajny. Tylko żona i syn nie lubią brązu 38mm, nawet na pilota to trochę mało - dla mnie. To ciekawe. Kiedyś gość z vratislavia zrobił zegarek gdzie jeden z modeli to była stal w kolorze z brązu, takie rose gold. Na pytanie o plany na zegarek z prawdziwego brązu odpowiedział, że to niszowa sprawa i temat na wymarciu. A tu widzę, że brąz ma się dobrze i coraz więcej marek idzie tą drogą. Hami nawet wszedł w brąz, nie licząc innych co już zdążyli, np. longines Może za jakiś czas to stal będzie awangardą Właśnie mam wakacje z zeszłego roku. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Na tego to mam chrapkę 😉 Edytowane 26 Czerwca 2021 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3334 #8069 Napisano 26 Czerwca 2021 (edytowane) W dniu 25.06.2021 o 16:40, abir napisał(-a): To ciekawe. Kiedyś gość z vratislavia zrobił zegarek gdzie jeden z modeli to była stal w kolorze z brązu, takie rose gold. Na pytanie o plany na zegarek z prawdziwego brązu odpowiedział, że to niszowa sprawa i temat na wymarciu. Kiedyś była nawet rozmowa w której gdzieś tak nieśmiało pojawił się temat VIS-a z brązu. Nawet swymi wątłymi siłami zrobiłem coś w stylu wizualizacji, ale temat upadł zanim się pojawił W dniu 14.04.2020 o 23:32, renqien napisał(-a): Siedzenie w domu nie jest dobre, człowiekowi głupie rzeczy przychodzą do głowy Edytowane 26 Czerwca 2021 przez renqien 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #8070 Napisano 27 Czerwca 2021 W dniu 25.06.2021 o 21:59, abir napisał(-a): Dzięki. Długo czekałem Wg mnie aby brąz miał jakiś look to nie może być mały. Wnoszę po własnych zakupach modeli w zakresie około 40mm. Oczywiście mogę być spaczony już innymi większymi sztukami. Ale tak uważam. Przy takich małych warto jeszcze zobaczyć jakie długie są uszy. Często są nieproporcjonalnie długie. Mimo wszystko fajnie że taki Hami się zrobił Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Moim zdaniem LLD czy ten Oris ( co prawda 42 mm ) udowadniają, że koperta z brązu nie musi być wielkości „śruby okrętowej” 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8264 #8071 Napisano 27 Czerwca 2021 Od razu tam śruba. Oczywiście że nie musi. Jakiś czas temu avi 8 zrobiło limitke pilota w brązie 38 mam. Też można, przecież nie zabronię. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8318 #8072 Napisano 27 Czerwca 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukighost 1146 #8073 Napisano 28 Czerwca 2021 (edytowane) W dniu 24.06.2021 o 18:06, abir napisał(-a): Hej Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka świetny! gdyby nie odstraszający mnie rozmiar... Edytowane 28 Czerwca 2021 przez lukighost 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8264 #8074 Napisano 28 Czerwca 2021 świetny! gdyby nie odstraszający mnie rozmiar... Więcej odwagi warto.Teraz wyszła nowa wersja. Jest niższa w stosunku do mojej.Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 4 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laponek 1563 #8075 Napisano 29 Czerwca 2021 Nowy pasek z ali przyjechał. Fajny, choć mógłby być trochę grubszy. Guma się idealnie z uszami pokrywa, a tu troche wystaje. Pasek super zrobiony plus sprzedawca wymienił stalową sprzączkę na z brązu bez dopłaty. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach