Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Slaw

Brąz i miedź .... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Złapaliśmy ostatnio trochę zimowego słońca.... szkoda ze było go niewiele , ale zawsze coś. Uwielbiam bawić się tym meteorytowym "bling-bling" ;) pozdrowienia dla Wszystkich "brąziaków"!!!

20210626_194925.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

blzuHKw.jpg

FDV1HfS.jpg

DiTOuTt.jpg

Jaki jest wymiar L2L w tym AIRMANIE?

Edytowane przez BAT123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, BAT123 napisał(-a):

Jaki jest wymiar L2L w tym AIRMANIE?

53 mm

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten konkretny Undone pewnie się jeszcze nie pojawił w tym wątku, także wrzucam fotkę mojego Basecamp Bronze'a

Z "patynowaniem" próbowałem tylko kilku "delikatnych" rzeczy. Najmocniej działało rozgotowane jajo, natomiast nie specjalnie wychodziło mi "zielenienie" ocetem winnym (opary). Generalnie fajna zabawa :)

20220119_214005.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, renqien napisał(-a):

U mnie nowe portki od @gripen

no Panie, tego .... super robota i ładnie się pasuje z neminusem 💪

dobre combo 

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kąpielówki ubraliśmy, idziemy na basen:

51875782145_eb296370d1_3k.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Za miesiąc/dwa planuje zrobić sobie mały prezent. Chodzil po głowie Orient Triton, ale obecne ceny zwariowały (ponad 2k) a wersja new/baby Triton to okrojony produkt, którego raczej nie chcę.

Tak więc zostaje- Maranez Bangla 47 lub Rawai 45 (oba mosiądz) lub Aquatico Sea Star 42 (brąz).

Za Aquatico przemawia europejska dystrybucja, ciekawsza tarcza. Obawiam się małego rozmiaru (przywykłem do min 43, a lepiej 44) 

Bangla podoba mi się najbardziej, ale wg mnie najgorsza tarcza (jednowymiarowa, wszystko namalowane) i może nawet za duża średnica 47 mm.

Hmmm.... Panowie jesteście w stanie coś doradzić?

Ps. Dodatkowo może ktoś będzie w stanie udzielić odpowiedzi na pytania:

1. Grubośc szkieł w ww. modelach (podobno Aquatico ma bardzo porządne grube szkło, Maranez- nie znalazłem żadnych informacji na ten temat.

2. Maranez - Tajlandia, Aquatico- Chiny. Jakie jest postrzeganie micro brandów z takich państw wśród zegarkowych fanów.

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez walerian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maranezy mają solidne szkła. Bangla z ceramiczną tarczą ma hipnotyzującą głębię, niby jest po prostu czarna, ale aż tak czarna, że mogę się w nią wgapiać bez przerwy, czasem się tak zawieszam. Rawai ma z kolei niesamowitą kopertę... Do tego stopnia, że mam takie dwa...

Wybór należy do Ciebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to jest ceramiczna tarcza? Niestety tej z wzorami ala marmur nie ma w ofercie

2878E608-F1BE-449A-B11A-30A586EE87CF.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, ale nie sądzę. To moja:

51096899760_b275d3c759_3k.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest ceramiczna, to malowana dwuwarstwowa kanapka, czyli nie jest płaska tak jak wcześniej pisałeś. Indeksy są wycięte na wylot w zielonej warstwie a luma jeat nałożona na spód, coś jak tutaj:

20220212_173205.thumb.jpg.bd2cbe9354e39c0bd37b345b5c016165.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, walerian napisał(-a):

Cześć.

1. Za miesiąc/dwa planuje zrobić sobie mały prezent. Chodzil po głowie Orient Triton,

2. Tak więc zostaje- Maranez Bangla 47 lub Rawai 45 (oba mosiądz) lub Aquatico Sea Star 42 (brąz).

3. Maranez - Tajlandia, Aquatico- Chiny. Jakie jest postrzeganie micro brandów z takich państw wśród zegarkowych fanów.

1. miałem tritona bicolor. też byłem w nim zakochany. jak ubrałem na rękę to taki jakiś wąski razem z bransoletą. no nie zaiskrzyło. pozbyłem się

2. bież co się podoba Tobie. ja mam alergię na wskazówki typu tudor, więc sea star nie jest w moim pudełku. maraneza w mosiądzu biorę w ciemno każdego 

3. czy to ważne? większość marek ma dobrą renomę. pamiętaj, że zegarek masz dla siebie a nie dla innych zegarkowych fanów. ja mam ten temat w d...e

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.02.2022 o 09:56, kornel91 napisał(-a):

A u mnie  pierwszy brąz tutaj nigdy nie byłem :)

io9JDG7.jpg

EkiwY6N.jpg

ciekawe jak będzie patynował, wydaje się twardy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi