Thomas666 7628 #8901 Napisano 24 Marca 2022 Moje zachcianki: https://stromwatch.ch/en/agonium/116-ac16-01-br-t https://watchrapport.com/products/beijing-wristwatch-big-pilot-bronze-limited-swiss-chronograph https://www.helsonwatches.com/shop.php#!/Porthole-Bronze-ETA/p/80698514/category=42657007 i jeszcze kilka fajnych bym znalazł... a póki co na łapie: 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #8902 Napisano 24 Marca 2022 2 godziny temu, artooro napisał(-a): Może nowy Oris ProPilot w brązie? Ma nakładane indeksy, świetną klamerkę ale przez to zostaniesz raczej skazany na ori paski. Rado Capitan Cook również wygląda zachęcająco Z micro H2O Tiburon wygląda świetnie oris i rado to całkowicie nie moja bajka. h2O właśnie chodzi mi też po głowie, ale orca w brązie. tylko trzeba wyłożyć 1200 euro. za takie pieniądze to chyba wybrałbym co innego -np ten stenek marine bronze jeszcze memphis belle jest si. ale tu 1600 euro. i chyba aż tak mnie nie pociąga aby wyłożyć tę kwotę i tak cały czas .... 🙃 Godzinę temu, dzyndzl napisał(-a): Tak Mimo, że miałem do czynienia ze zdecydowanie mniejszą ilością tych zegarków, niż Ty. Od jakiegoś czasu, jak myślę o nowym czaso(umilaczo)mierzu, to szukam głównie w metalach kolorowych. Zazwyczaj, jak coś nowego widzę, to albo bardziej pasowałaby mi wersja w stali, albo producent dorzuca taki kwiatek, który niekoniecznie chciałbym tam widzieć... Starość może po prostu 🤔 to może być trafiona w sedno tarczy diagnoza😀 12 minut temu, Thomas666 napisał(-a): Moje zachcianki: https://stromwatch.ch/en/agonium/116-ac16-01-br-t ale ty masz zachcianki. strom jak pamiętam był robiony w kilku sztukach i cena ponad 50 000 funtów 😵 mimo wszystko też bym przygarnał. ale za pół ceny tu nie zadziała 😁 u mnie dziś tak 6 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8903 Napisano 24 Marca 2022 69.000 franciszków. I chyba 99 sztuk zrobili, ale pocieszam się, że cały czas są dostępne😎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kfraniu 88 #8904 Napisano 24 Marca 2022 H2O Tiburon miałem, mogę śmiało polecić, bo wygoda noszenia tego modelu bije większość na rynku, ale zapewne odpada tez przez rozmiar. Przez uszy, schowana koronkę ugory bądź na dole (teraz jest możliwość wyboru czy koronka ma być na 6 czy 12 godzinie) to nosi się ten zegarek raczej jak wydłużona 40mm, ale nie rozmiar dla kolegi 😉 nad Orisem myśle sam ale tez rozmiar mnie powstrzymuje. Miałem wcześniej stalowy ten większy (44 albo 45mm) i był okej, obawiam się ze ten będzie za mały po prostu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #8905 Napisano 24 Marca 2022 Bronz,miedz i niemieckie srebro . (Mokume) 7 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8906 Napisano 24 Marca 2022 Świetne paseczki. Prawie jak na spodniach Kaszuba🙃 Ma potencjał ten materiał 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #8907 Napisano 25 Marca 2022 Dobry jest! W sumie mieszkam w Kaszubii (takiej miejskiej, pokrzyżackiej), to odczuwam prawo do oceny 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walerian 41 #8908 Napisano 25 Marca 2022 Hej. Czy posiada ktoś Maranez Rawai i Bangla 47mm? Chodzi porównanie wielkości- po długich przemyśleniach najbardziej skłaniam się ku Bangla, ale jest dostępny w rozmiarze aż 47mm. Do tej pory miałem maksymalnie na ręku 44-45mm. Byłbym wdzięczny za rady lub zdjęcia porównawcze. Ps - wg specyfikacji Rawai ma szkło wypukłe ale bez AR - czy AR w zegarku wyraźnie poprawia przejrzystość szkła? Pozdrawiam serdecznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8909 Napisano 25 Marca 2022 Mam. Szczerze powiem: Kupuj oba, będą się lepiej chowały w parze. A poważnie, to są tak różne zegarki i tak przezajebiste, że trzeba mieć je oba. Rawai jest tak fajny, że dokupiłem sobie drugi - 49 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8910 Napisano 25 Marca 2022 A co do przejrzystości szkła to nie rozumiem kwestii... Nie widziałem zegarka z mętnym szkłem, AR nie ma nic do tego chyba... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walerian 41 #8911 Napisano 25 Marca 2022 Źle to ująłem- czy powłoka AR daje wyraźną różnicę bo spotkałem opinie, że dzięki AR(brak odbić/refleksów) powoduje tak dobrą przejrzystość dając złudzenie braku szkła...🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8912 Napisano 25 Marca 2022 (edytowane) Tak, to prawda. Najlepiej to widać chyba na breitlingach, mają podwójny AR. Rzeczywiście, efekt jest powalający. Niestety, trzeba uważać, żeby nie zepsuć zewnętrznej powłoki, to już nie są zegarki do codziennego ciorania... Edytowane 25 Marca 2022 przez Thomas666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #8913 Napisano 25 Marca 2022 (edytowane) W końcu wrócił z przeglądu Po zakupie Movasa przeszła mi ochota na kolejne zakupy, nic ciekawego nie widzę w rozsądnej cenie a znudziło już mnie to przerzucanie sprzętu ale cały czas zerkam na Orisa Carl Braescher Chrono, ale w tym przypadku musiałbym przekroczyć kolejną psychologiczną granicę, na którą jeszcze nie jest (chyba) gotowy Edytowane 25 Marca 2022 przez artooro 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #8914 Napisano 25 Marca 2022 3 godziny temu, artooro napisał(-a): ...ale cały czas zerkam na Orisa Carl Braescher Chrono, ale w tym przypadku musiałbym przekroczyć kolejną psychologiczną granicę, ... tej granicy tak na prawdę nie ma. sam sobie utrudniasz 😉 jeśli naprawdę ten oris da ci zadowolenie to warto. na mnie one nie działają, ale to nie ja mam być zadowolony z wydanych pieniędzy. ☺️ 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6684 #8915 Napisano 25 Marca 2022 4 godziny temu, artooro napisał(-a): W końcu wrócił z przeglądu Po zakupie Movasa przeszła mi ochota na kolejne zakupy, nic ciekawego nie widzę w rozsądnej cenie a znudziło już mnie to przerzucanie sprzętu ale cały czas zerkam na Orisa Carl Braescher Chrono, ale w tym przypadku musiałbym przekroczyć kolejną psychologiczną granicę, na którą jeszcze nie jest (chyba) gotowy Zdecydowanie warto, to jeden z zegarków których sprzedaży najbardziej żałuję. Ten Oris to naprawdę klasa sama w sobie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154369 #8916 Napisano 26 Marca 2022 Dobrej soboty! 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #8917 Napisano 26 Marca 2022 miłego łyk..endu 🍺 10 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2031 #8918 Napisano 26 Marca 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ultor 84 #8919 Napisano 26 Marca 2022 Niedoceniany... 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8920 Napisano 28 Marca 2022 Bry! 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6684 #8921 Napisano 28 Marca 2022 Też się przywitam zdjeciem z wczoraj:) 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #8922 Napisano 29 Marca 2022 Nowy forumowy nabytek, i jeszcze z klamerką Ciecha 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8923 Napisano 29 Marca 2022 Bardzo fajny. Cieszę się, że taki mały🙃 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #8924 Napisano 29 Marca 2022 Wizualnie nie jest źle, podobnie jak Orisie wąski bezel wizualnie sporo go powiększa, poza tym rąsia u mnie skromna, Movas na nadgarstku wygląda jak potwór 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8925 Napisano 29 Marca 2022 Movasa bym nosił, Krzysiek ładny, ale za mały, więc nie będzie korciło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach