Piotr K. 695 #4001 Napisano 15 Listopada 2018 (edytowane) SuperDzieki za tabelemam Pytanie moze i o tym posiadasz wiedze:Jak uzyskac takzwany Timascus lecz widzialem takie ktore maja przepiekne wzory i rownomierne ornamenty w sobie (jak oni je robia? ) Np czesto w B.dobrych Markowych nozach na Inlays (ale nie chodzi mi o Chinczyki ktore sa chyba chemia traktowane) sa widoczne .To sa moje tarcze jak widać każdą ma inny wzór i kolor bo inne mieszanki metali jak stali sam nie robię ale tarcze tak i je barwie termicznie wedle tabeli .Timascus to mieszanka tytanu i stali czyli musisz kawalki tytanu i stali zmieszac i przekladac walkowac i przekladac puzniej w zaleznosci jaki wzor chcesz albo wyginasz albo rozciagasz albo nawiercasz otwory i dalej to samo przekladanie na goraco puzniej walkowanie na dana grubosc ,ja tu kupuje surowy material i robie tarcze https://vegasforge.com/patterns/ Sent from my Nokia 3210 using Tapatalk Edytowane 15 Listopada 2018 przez Piotr K. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4002 Napisano 15 Listopada 2018 Powitoł tu masz teblice ale uwazaj bo jak jakies badziewie z ailexpres a nie stal nierdzewna to moze byc inaczej I tak jak pisze obiect nie moze byc dotykany gola reka/palcami bo zostana plamy i nie bedzie mial koloru co chcesz ,ja zawsze myje odtluszczam .Z telemarkiem Nierdzewne i węglowe traktujemy podobnie? Teoretycznie więc w dobrym piekarniku do osiągnięcia byłaby "still darker straw yellow" Zagadam kumpla który hartuje noże. Chwalił się, że ma piec do "niskich" temperatur z dokładnym sterowaniem. Jest jeszcze druga droga: zabawa w zwykłym piekarniku z niższymi temperaturami i bransoletą która ma jakiś rodzaj pokrycia. http://www.fiveforks.com/ted/2012/02/baked-flashlights/ https://www.edcforums.com/threads/sipik-68-baking-heat-coloring.103768/ Zaleta taka, że można na bieżąco w piekarniku patrzeć jaki się kolor uzyskuje. Wada, różne pokrycia, różne temperatury, a jak trafisz taniznę z lichym lakierem to możesz go rozpuścić 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #4003 Napisano 15 Listopada 2018 (edytowane) Ja uzywam cos takiego z temperatura do 380 C , teperature ustawiasz i lecisz .https://www.amazon.com/Precision-Temperature-Electronic-Preheating-20020020mm/dp/B01L6RKJ4W/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1542265901&sr=8-5&keywords=industrial+hot+plate Edytowane 15 Listopada 2018 przez Piotr K. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4004 Napisano 15 Listopada 2018 Bry! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sandinista 5 #4005 Napisano 15 Listopada 2018 Można wiedzieć skąd taki fajny pasek? 0 By duży talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4006 Napisano 15 Listopada 2018 Pisz do As82, on jest autorem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8460 #4007 Napisano 15 Listopada 2018 Tomkowi nie dorównam, ale gryzie się na nowy rok.Czekam jeszcze na dostawę spirytusu. Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4008 Napisano 15 Listopada 2018 A ja tylko kawa Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8460 #4009 Napisano 15 Listopada 2018 kawę też lubię 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4010 Napisano 15 Listopada 2018 A nalewka na kawie... Mniammm... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #4011 Napisano 15 Listopada 2018 No to sie chwalim . Sent from my Nokia 3210 using Tapatalk 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4012 Napisano 15 Listopada 2018 A nalewka na kawie... Mniammm...Od cytrynówki i wiśniówki na miejscu mam fachmana ale na kawówkę to proszę o przepis na SMS możesz przesłać , oczywiście jak możesz bo to Twoja receptura Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4013 Napisano 15 Listopada 2018 Peter, znów tarcza do góry nogami Ale na poważnie, fajny batyskaf, tylko ta wskazówka godzinowa obraża moje poczucie harmonii... Zgrzyta w całości, jak fałszywa nuta, doktor Lecter zeżarłby Cią za nią Piotrek, masz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #4014 Napisano 15 Listopada 2018 tak je sprzedali jako set, ja sie przyzwyczailem do nich a ze tarcza odwrotnie kto na to patrzy ale bede kupowal inne to kto wie moze zmienie. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4015 Napisano 16 Listopada 2018 Zmiana gaci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4016 Napisano 16 Listopada 2018 Wieczorna zmiana, z powodu nabycia nowego pasa od As'a: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4017 Napisano 17 Listopada 2018 Fajen to Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8460 #4018 Napisano 17 Listopada 2018 Tomek, tek komandir to jest brąz? Takie coś można jeszcze kupić? Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4019 Napisano 17 Listopada 2018 Mosiądz toto, wszystkie radzieckie takie są, tylko trzeba je do prądu podłączyć i w kwasie zamoczyć, żeby tą srebrną powłokę zdjąć. Bez żalu to zrobiłem, specjalnie do tego celu zakupiłem takiego strasznie dobejanego komandirskiego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #4020 Napisano 18 Listopada 2018 W końcu się skusiłem , miał być Energia ale tam kłopot z paskami przez lekko przekombinowane uszy. Troszkę patyny już jest, chyba trzeba lekko przyspieszyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8460 #4021 Napisano 18 Listopada 2018 graty, kawał zegara 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8460 #4022 Napisano 18 Listopada 2018 bry /klikać/ 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4023 Napisano 18 Listopada 2018 Graty Vostoka Rafał Kto robił Ci ten pasek ? U mnie Helson ma takie gatki A na ręce dziś ten Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8460 #4024 Napisano 18 Listopada 2018 (edytowane) pasek do helsona robił mi gość z Polski na ebay. nazywa się firma-tic.robi fajne odważne paski. mam już dwa od niego, są OK. może czerpie inspiracje z innych pasków rzeczywiście są w tym samym klimacieaaa, klamerki daje ala brąz, ale to jest stal kombinowana. więc klamra do wymiany.ale to nie jest oszustwo z jego strony. nie pisze że klamra jest z brązu. taka fajna imitacja. jednak dobrze o tym wiedzieć, bo na zdjęciach wygląda łudząco podobnie Edytowane 20 Listopada 2018 przez abir 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4025 Napisano 18 Listopada 2018 To jest mój gość , zombi mój pomysł i jego wykonanie od razu poznałem ze to Cezary już chyba 20 pasków mam od niego i ciągle idą nowe graty , gość ma talent. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach