piotrek39 3574 #6376 Napisano 23 Marca 2020 No przecież się zgadza , z 6 cioma godzinami. Na 3 mam koronkę więc jest 12,2,4,6,8,10 Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #6377 Napisano 23 Marca 2020 (edytowane) Niestety mam zamiar coś zmienić. Śruby muszą wystawać , to tez jest jakaś ochrona przed uszkodzeniem bezel. O tym nie pomyślałem, faktycznie ma to sens.P.S. Pytanie techniczne z czystej ciekawości - na jakich maszynach kolega robi te obudowy. Jestem pełen uznania co do stopnia obróbki. Edytowane 23 Marca 2020 przez souls_hunter 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6378 Napisano 23 Marca 2020 (edytowane) O tym nie pomyślałem, faktycznie ma to sens.P.S. Pytanie techniczne z czystej ciekawości - na jakich maszynach kolega robi te obudowy. Jestem pełen uznania co do stopnia obróbki.Na cnc , ale jestem dość ograniczony , bo maszyna , na której robię jest olbrzymia. Na codzień sztuki kilku tonowe obrabiam. Wiec nie lada wyzwanie robić tak małe i precyzyjne rzeczy. EditPrzynajmniej 30% ręczna obróbka. Kilka rzeczy , jak dekle , pierścienie mocujące mechanizmy , koronki na manualnej tokarce. Czasem jak któryś z kolegów z tokarkę cnc ma okienko , to coś mi zrobi. Ale to bardzo rzadko się zdarza. Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 23 Marca 2020 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #6379 Napisano 23 Marca 2020 Pra Bob 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #6380 Napisano 24 Marca 2020 Na cnc , ale jestem dość ograniczony , bo maszyna , na której robię jest olbrzymia. Na codzień sztuki kilku tonowe obrabiam. Wiec nie lada wyzwanie robić tak małe i precyzyjne rzeczy. EditPrzynajmniej 30% ręczna obróbka. Kilka rzeczy , jak dekle , pierścienie mocujące mechanizmy , koronki na manualnej tokarce. Czasem jak któryś z kolegów z tokarkę cnc ma okienko , to coś mi zrobi. Ale to bardzo rzadko się zdarza. Sent from my iPhone using TapatalkA to witam kolegę z branży. Pewnie druga zmiana albo nocki? Też na podobnych i podobnych rozmiarów swego czasu robiłem. Spodziewałem się takiej odpowiedzi, choć bardziej myślałem o półautomatycznych frezarkach Bridgeport ze względu na jednostkową produkcję, chyba że idzie masówka.Swoją drogą fajne uczucie jak taki bydlak jak na zdjęciu podjeżdża do malutkiego kawałeczka materiału i zaczyna go obrabiać.P.S. Kto w stół przywalił i zostawił taki piękny podpis? 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6381 Napisano 24 Marca 2020 W stół nie raz się przywali. Ponad 1000 in/min posuw szybki , czasem można nie zdążyć zatrzymać. Nie pracujemy na zmiany , każdy z nas maszynistów ma swoją maszynę. Tylko dniówki. Na tej pracuje już chyba 6-7 lat , nie pamietam. Wcześniej była moriseiki , i nomura. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6382 Napisano 24 Marca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #6383 Napisano 24 Marca 2020 Pierwsze podejście, zobaczymy czy się przyjmie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #6384 Napisano 25 Marca 2020 Zobaczymy... 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6385 Napisano 25 Marca 2020 Bry! Ja dziś na lotnisko do roboty... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71775 #6386 Napisano 25 Marca 2020 Pierwsze podejście, zobaczymy czy się przyjmie Ładne zegarki te Magrette. Trochę mi się kojarzą z Anonimo, trochę z niektórymi Bell & Ross... Czyli... ładne! 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mie49 19 #6387 Napisano 25 Marca 2020 Mnie też ten zegarek bardzo się podoba. Gratuluję zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4026 #6388 Napisano 25 Marca 2020 Zgadzam się, ostatnio podobają mi się brązy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #6389 Napisano 25 Marca 2020 Bry! Ja dziś na lotnisko do roboty... macie procedury dezynfekcji dłoni w trakcie lotu ze spadochronem?? żeby obywatel lądujący był zdezynfekowany Ładne zegarki te Magrette. Mnie też ten zegarek bardzo się podoba. Gratuluję zakupu.mnie też się podobają. fotka nie oddaje prawdziwego koloru tarczy i bezela.miałem ten model. dla mnie super, bardzo super, jest zrobiony bardzo fajnie. tylko gdyby prawdziwy kolor tarczy był bardziej odważny, wyraźny....miał charakter 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6390 Napisano 25 Marca 2020 Uziemieni jesteśmy... Ale w ramach utrzymania zdolności operacyjnej spadochrony ratownicze i zapasowe muszą być stale przygotowane... No i w końcu jestem też szefem ochrony, to się na obiekcie wypada pojawić co drugi - trzeci dzień 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #6391 Napisano 25 Marca 2020 Ładne zegarki te Magrette. Trochę mi się kojarzą z Anonimo, trochę z niektórymi Bell & Ross... Czyli... ładne! Mnie też ten zegarek bardzo się podoba. Gratuluję zakupu.Dzięki Panowie, zegarek bardzo fajny, na zdjęciach wygląda super, ale na żywo cały czas nie mogę się przekonać na 100% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6392 Napisano 26 Marca 2020 Bry!Postanowiłem dziś nieco podziadować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #6393 Napisano 26 Marca 2020 Thomas666 niezły dziadek! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #6394 Napisano 26 Marca 2020 (edytowane) Kwarantanna przynajmniej w dobrym towarzystwie upływa! Edytowane 26 Marca 2020 przez willek777 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6395 Napisano 26 Marca 2020 My jeszcze pracujemy Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #6396 Napisano 26 Marca 2020 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6397 Napisano 26 Marca 2020 Fajnie go podżera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #6398 Napisano 27 Marca 2020 Micro z Rostockuhttps://staalblock.de/produkt/supersize-staalmonster-bronze/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Schioedtei 252 #6399 Napisano 27 Marca 2020 (edytowane) Ale to jest raczej stal pokryta PVD w kolorze brązowym. Edytowane 27 Marca 2020 przez Schioedtei 0 2gwatchblog.com facebook: 2gwatchblog.com instagram: 2gwatchblog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6400 Napisano 27 Marca 2020 Tak, w opisie jest, że nierdzewka. W sumie to zbyt futurystyczny w kształtach imo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach