wolfun 49 #6901 Napisano 10 Lipca 2020 (edytowane) Witam, obserwuję wątek od pewnego czasu, ciekawie się czyta Wasze posty i powoli dochodzę do wniosku że brąz jest i dla mnie Tomek Edytowane 10 Lipca 2020 przez wolfun 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #6902 Napisano 10 Lipca 2020 Witam, obserwuję wątek od pewnego czasu, ciekawie się czyta Wasze posty i powoli dochodzę do wniosku że brąz jest i dla mnie Tomek To jest bardzo dobra koncepcja Witam, obserwuję wątek od pewnego czasu, ciekawie się czyta Wasze posty i powoli dochodzę do wniosku że brąz jest i dla mnie Tomek To jest bardzo dobra koncepcja Witam, obserwuję wątek od pewnego czasu, ciekawie się czyta Wasze posty i powoli dochodzę do wniosku że brąz jest i dla mnie Tomek To jest bardzo dobra koncepcja Witam, obserwuję wątek od pewnego czasu, ciekawie się czyta Wasze posty i powoli dochodzę do wniosku że brąz jest i dla mnie Tomek To jest bardzo dobra koncepcja 2 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6903 Napisano 10 Lipca 2020 11 minut temu, wolfun napisał: Witam, obserwuję wątek od pewnego czasu, ciekawie się czyta Wasze posty i powoli dochodzę do wniosku że brąz jest i dla mnie Tomek Dokładnie - i to nie tylko brąz ale mosiądz jest dla Ciebie. Zobacz jak ładnie wygląda na łapie 🙂 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laponek 1563 #6904 Napisano 10 Lipca 2020 (edytowane) Nethuns przyszedł dzisiaj i nie wiem co z nim zrobić😔 Z jednej strony to zegarek o którym marzyłem (diver z bronzu z manualnym naciągiem) z drugiej za duży jest chyba dla mnie. Wielkość jest ok, ale bardzo wysoki. Zamieszczam zdjęcia i zdjęcia ventusa mori, który bardzo mi pasuje. Ventus 12,5 mm wysokości, nethuns 15.8. Za zegarek zapłaciłem 470 funtów, czyli bardzo ok i nic podobnego za tą kasę nie dostanę. Gdyby to była automat, to bym go oddał, ale nakręcanie zegarka co rano to dla mnie idealny początek dnia. Doradźcie panowie co zrobić, zostawić czy oddać. Edytowane 10 Lipca 2020 przez Laponek 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6905 Napisano 10 Lipca 2020 (edytowane) 23 minuty temu, Laponek napisał: Nethuns przyszedł dzisiaj i nie wiem co z nim zrobić😔 Z jednej strony to zegarek o którym marzyłem (diver z bronzu z manualnym naciągiem) z drugiej za duży jest chyba dla mnie. Wielkość jest ok, ale bardzo wysoki. Zamieszczam zdjęcia i zdjęcia ventusa mori, który bardzo mi pasuje. Ventus 12,5 mm wysokości, nethuns 15.8. Za zegarek zapłaciłem 470 funtów, czyli bardzo ok i nic podobnego za tą kasę nie dostanę. Gdyby to była automat, to bym go oddał, ale nakręcanie zegarka co rano to dla mnie idealny początek dnia. Doradźcie panowie co zrobić, zostawić czy oddać. Jak dla mnie to wypada się tylko cieszyć z tak pięknego zegarka - gratuluję udanego zakupu i mam nadzieję że kolega będzie zadowolony nakręcając rano i pijąc kawkę. PS - jak dla mnie to za mały na taki męski nadgarstek 🙂 1 godzinę temu, abir napisał: To jest bardzo dobra koncepcja To jest bardzo dobra koncepcja To jest bardzo dobra koncepcja To jest bardzo dobra koncepcja Kolega dostał mosiężnego "bagcyla" Edytowane 10 Lipca 2020 przez Grawermen 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #6906 Napisano 10 Lipca 2020 Co ty, zostaw go. Przyzwyczaisz się. Pamiętaj, że nie miałeś jeszcze takiego zegarka. Ventus może być dla niego deklem, to inna liga wg mnie.Rawai też jest wysoki, po chwili noszenia zapominasz o nimJak się podoba to nie myśl co inni powiedzą, nie ma żadnych wytycznych w noszeniu zegarka. Jeśli jest chemia to noś go z dumą.Jest zajeb..... 3 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #6907 Napisano 10 Lipca 2020 Szczerze mówiąc, to wygląda jakby był idealnie dopasowany do Twojego nadgarstka. Daj go na skórę, bo na gumie też miałem wrażenie, że coś nie gra, klamra odstaje i takie tam, ale jak dostał skórkę to już jest zupełnie inny zegarek. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfun 49 #6908 Napisano 11 Lipca 2020 15 godzin temu, Grawermen napisał: Dokładnie - i to nie tylko brąz ale mosiądz jest dla Ciebie. Zobacz jak ładnie wygląda na łapie 🙂 . Zdjęcie nie balansuje 😞 , ale wierzę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6909 Napisano 11 Lipca 2020 (edytowane) 41 minut temu, wolfun napisał: Zdjęcie nie balansuje 😞 , ale wierzę 🙂 Edytowane 11 Lipca 2020 przez Grawermen 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laponek 1563 #6910 Napisano 11 Lipca 2020 Dzięki za odpowiedzi. Zegarek zostaje. Pokazałem synowi na nadgarstku i powiedził, że bomba. Tutaj koneserzy zegarków z brązu też dają zielone światło więc nie mam wyjścia:) Na razie zegar zostaje na gumie i będzie się moczył ze mną w morzu. A jak będę w Polsce to poproszę jednego z forumowych speców od pasków o zrobienie czegoś fajnego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6911 Napisano 11 Lipca 2020 47 minut temu, Laponek napisał: Dzięki za odpowiedzi. Zegarek zostaje. Pokazałem synowi na nadgarstku i powiedził, że bomba. Tutaj koneserzy zegarków z brązu też dają zielone światło więc nie mam wyjścia:) Na razie zegar zostaje na gumie i będzie się moczył ze mną w morzu. A jak będę w Polsce to poproszę jednego z forumowych speców od pasków o zrobienie czegoś fajnego. .Super 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6912 Napisano 11 Lipca 2020 RUDY 102 - zegarek tzw hand made. Od kolegi tu na forum kupiłem zegarek radziecki i powoli zbieram akcesoria by go złożyć. Tematem będzie czołg Rudy102 Tarcza zrobiona z mosiądzu a pasek uszyje mi kolega w zamian za klamrę. Klamerkę wycinam sam (piłką) z mosiądzu. Koszt projektu ok. 100 zł Mam nadzieję ukończyć projekt za 5-8 dni. . . 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaroelb 9 #6913 Napisano 12 Lipca 2020 Hej. Zainteresowałem się zegarkami z brązu/miedzi. Świetnie niektóre wyglądają. Co myślicie o takim ? https://allegro.pl/oferta/boldr-voyager-adriatic-brass-9409737544 Koperta jest z mosiądzu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #6914 Napisano 12 Lipca 2020 Jak się podoba to bierz,Sprzedawca z allegro jest pod tym samym nickiem tu na forum. Pogadaj z nim, może da ci lepszą cenę, choćby o prowizję allegroA ja dziś też z boldr 3 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Litus 1527 #6915 Napisano 12 Lipca 2020 (edytowane) Hello there! Wreszcie upolowałem 🙂. Edytowane 12 Lipca 2020 przez Litus 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaroelb 9 #6916 Napisano 12 Lipca 2020 Świetne te Zelosy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6917 Napisano 12 Lipca 2020 Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6918 Napisano 12 Lipca 2020 Tarcze oczywiście mistrz Mistyk Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6919 Napisano 12 Lipca 2020 Tarcza Mistyk Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6920 Napisano 13 Lipca 2020 (edytowane) Dzisiaj "astronałta" grawerowana tarcza do zegarka firmy Regia. Kolega chciał bez okna daty . Jak zrobi "przeróbkę" to wstawię zdjęcia. Astronaut skull - brass . Edytowane 13 Lipca 2020 przez Grawermen 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6921 Napisano 13 Lipca 2020 (edytowane) Dzisiaj tarcza z mosiądzu pokrytego na gorąco emalią w kolorze " abisyn black". . Edytowane 13 Lipca 2020 przez Grawermen 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #6922 Napisano 14 Lipca 2020 Przyszło 5 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #6923 Napisano 14 Lipca 2020 Teraz tylko nosić i czekać na patynę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #6924 Napisano 14 Lipca 2020 55 minut temu, abir napisał: Przyszło I jak wrażenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #6925 Napisano 14 Lipca 2020 Teraz tylko nosić i czekać na patynę Tak, Maranez szybciutko ładnie obchodzi Teraz tylko nosić i czekać na patynę Tak, Maranez szybciutko ładnie obchodzi I jak wrażenia? Bardzo pozytywne. Bardzo fajna jest jasna tarcza. Całościowo świetny brąz na lato 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach