abir 8440 #7176 Napisano 28 Sierpnia 2020 Podoba mi się... I od doopy strony też!To się nie często zdarza 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #7177 Napisano 28 Sierpnia 2020 No, ale fotki to już haj lewel. Brawa dla autora, świetna robota.A zegarki Piotra, cóż powiedzieć żeby nie było banalnie..... No, ale fotki to już haj lewel. Brawa dla autora, świetna robota.A zegarki Piotra, cóż powiedzieć żeby nie było banalnie..... Widzisz Rafał ? Pieniądze to nie wszystko. Przynajmniej dla mnie ten gość ma już trzy moje zegarki. Za pół darmo , podejrzewam , że wiedz czemu. Dla właśnie takich zdjęć Za miłe słowo , dzięki chłopaki Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3395 #7178 Napisano 28 Sierpnia 2020 Cholera, a mogłem pójść na fotografa, a nie na elektronika... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7179 Napisano 28 Sierpnia 2020 Piotrek, ślij do mnie tego bydluna, sezon w pełni, to mu sesję w powietrzu trzasnę 🤪 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #7180 Napisano 28 Sierpnia 2020 Piotrek, ślij do mnie tego bydluna, sezon w pełni, to mu sesję w powietrzu trzasnę Nie mam , ale może zrobię. Nie idę na ilość. Im mniej tym lepiej. Nie chcę ich zbyt dużo widzieć Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8440 #7181 Napisano 28 Sierpnia 2020 Widzisz Rafał ? Pieniądze to nie wszystko. Przynajmniej dla mnie ten gość ma już trzy moje zegarki. Za pół darmo , podejrzewam , że wiedz czemu. Dla właśnie takich zdjęć Za miłe słowo , dzięki chłopaki Sent from my iPhone using TapatalkMa dobry warsztat. Bardzo dobry. Warto takiemu gościowi dać zegarki w promo cenie. Odwdzięczy się najlepszą reklamą.Z ciekawości zapytam Piotrek.,jakie on ma wymiary, srednica, wysokość i L2L? 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #7182 Napisano 28 Sierpnia 2020 Ma dobry warsztat. Bardzo dobry. Warto takiemu gościowi dać zegarki w promo cenie. Odwdzięczy się najlepszą reklamą.Z ciekawości zapytam Piotrek.,jakie on ma wymiary, srednica, wysokość i L2L? Ma dobry warsztat. Bardzo dobry. Warto takiemu gościowi dać zegarki w promo cenie. Odwdzięczy się najlepszą reklamą.Z ciekawości zapytam Piotrek.,jakie on ma wymiary, srednica, wysokość i L2L? To bydlak jest nie ma innego sposobu by wszystko pomieścić jak mi w głowie to powstało. Nity , ring z brązu by w nim wstawić wskazówki jakie sobie wymyśliłem , musi być duży. Tem ma 50 mm L2L jak dobrze pamietam 55 mm Wysokość około 20mm może ciut więcej. To nie jest EDC , podkreślam to przy każdej okazji. Choć jak masz nadgarstek powyżej 20 cm to nie jest źle. Jest dużo zegarków z taką wysokością. Gubi się przy odpowiedniej wielkości łapy. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8440 #7183 Napisano 28 Sierpnia 2020 To bydlak jest nie ma innego sposobu by wszystko pomieścić jak mi w głowie to powstało. Nity , ring z brązu by w nim wstawić wskazówki jakie sobie wymyśliłem , musi być duży. Tem ma 50 mm L2L jak dobrze pamietam 55 mm Wysokość około 20mm może ciut więcej. To nie jest EDC , podkreślam to przy każdej okazji. Choć jak masz nadgarstek powyżej 20 cm to nie jest źle. Jest dużo zegarków z taką wysokością. Gubi się przy odpowiedniej wielkości łapy. Sent from my iPhone using TapatalkNo to kozak, nie tylko w wyglądzie 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7184 Napisano 29 Sierpnia 2020 22 godziny temu, piotrek39 napisał: To bydlak jest nie ma innego sposobu by wszystko pomieścić jak mi w głowie to powstało. Nity , ring z brązu by w nim wstawić wskazówki jakie sobie wymyśliłem , musi być duży. Tem ma 50 mm L2L jak dobrze pamietam 55 mm Wysokość około 20mm może ciut więcej. To nie jest EDC , podkreślam to przy każdej okazji. Choć jak masz nadgarstek powyżej 20 cm to nie jest źle. Jest dużo zegarków z taką wysokością. Gubi się przy odpowiedniej wielkości łapy. Sent from my iPhone using Tapatalk Ty wiesz, że ja czekam na niego w kolejce...? Jak tylko będzie wolny egzemplarz... Może właśnie zamie miejsce Renegata jako EDC, bo jakoś mnie waga i rozmiar nie zniechęca😍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #7185 Napisano 29 Sierpnia 2020 Ty wiesz, że ja czekam na niego w kolejce...? Jak tylko będzie wolny egzemplarz... Może właśnie zamie miejsce Renegata jako EDC, bo jakoś mnie waga i rozmiar nie zniechęcaJak tylko znajdę chwile wrócę do tematu. Mam listę długą , gorzej z chęciami. Dziś powrót do renegata i jemu podobnego. To zamówienie z przed chyba roku i uzupełnienie zakładowego zegarka. Zaistniała nagła potrzeba. A i przy okazji dawno przymierzałem się do aluminiowego i próba nałożenia powłoki z kolorem. Na takie już lista osobna jest jak nie wyjdzie to trudno. Spróbować muszę. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7186 Napisano 29 Sierpnia 2020 Renegat to dla mnie numer 1 (póki co). Ale amelinium...? i do tego jeszcze jakaś powłoka...? Eee... chyba nie tędy droga, to imo trąci tanim chinolem, a urobisz się przy tym po łokcie... Brąz to metal prawie szlachetny, a aluminium... no cóż... Surowiec na sztućce do barów mlecznych i stołówek zakładowych w latach '60 i '70🤪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #7187 Napisano 29 Sierpnia 2020 Amelinium? Tego nie pomalujesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #7188 Napisano 29 Sierpnia 2020 Renegat to dla mnie numer 1 (póki co). Ale amelinium...? i do tego jeszcze jakaś powłoka...? Eee... chyba nie tędy droga, to imo trąci tanim chinolem, a urobisz się przy tym po łokcie... Brąz to metal prawie szlachetny, a aluminium... no cóż... Surowiec na sztućce do barów mlecznych i stołówek zakładowych w latach '60 i '70No nie wiem czy chinolem zalatuje , kav czy Immelman sporo zegarków w tym materiale robi. Tu jednak się trzeba dostosować do potrzeb. Mimo opinii , iż to słaby materiał , to jednaj sporo trudniej zegarek wykonać , dużo trudniej niż z brązu. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #7189 Napisano 30 Sierpnia 2020 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7190 Napisano 30 Sierpnia 2020 21 godzin temu, piotrek39 napisał: No nie wiem czy chinolem zalatuje , kav czy Immelman sporo zegarków w tym materiale robi. Tu jednak się trzeba dostosować do potrzeb. Mimo opinii , iż to słaby materiał , to jednaj sporo trudniej zegarek wykonać , dużo trudniej niż z brązu. Sent from my iPhone using Tapatalk Ale amelinium to takie mało szlachetne imho. Brąz, mosiądz, miedź, ogólnie kolor - nobilituje, a alu, znal i takie tam inne to szajsmetale... Nie idźcie Piotrku tą drogą, szkoda prądu. Jak chcesz dłubać w bezbarwnym to w tytan idź. To też szlachetne. No ale to tylko moje, skromne zdanie. I żeby nie na pusto takie przedchwilowe wieczorową porą (tyle czasy go już mam, a zupełnie patyny nie łapie...) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3395 #7191 Napisano 30 Sierpnia 2020 Łoj, fajny, raka rosyjska ruletka... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8440 #7192 Napisano 30 Sierpnia 2020 Archiwum 5 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #7193 Napisano 31 Sierpnia 2020 gnije 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #7194 Napisano 1 Września 2020 W dniu 28.08.2020 o 21:59, piotrek39 napisał: Sent from my iPhone using Tapatalk Piękne Piotr 🙂 Brawo W dniu 30.08.2020 o 12:52, konax napisał: Piękna tarcza -wygląda jak flamowane srebro 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #7195 Napisano 1 Września 2020 Powitoł 22 godziny temu, konax napisał: gnije U mnie nie tak radykalnie na kolorowo ale też w zakamarkach sczerniał Ale gdzie się ma świecić to świeci 5 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66277 #7196 Napisano 1 Września 2020 Nie wiem, czy ta oferta na Dropie to coś ciekawego, ale wrzucam na wszelki wypadek. W brązie są dostępne wersje z czarną i z niebieską tarczą. No i jeszcze kilka tańszych wersji już nie w brązie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7197 Napisano 1 Września 2020 Imo zegarek takise... W tej cenie to ja takie perełki wyrywałem, że... A nie mogę powiedzieć. Za 150 martwych prezydentów, to bym się może i skusił. No i klamerki nie ma z brązu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8440 #7198 Napisano 2 Września 2020 W dniu 1.09.2020 o 19:41, Perpetuum Mobile napisał: Nie wiem, czy ta oferta na Dropie to coś ciekawego, ale wrzucam na wszelki wypadek. W brązie są dostępne wersje z czarną i z niebieską tarczą. No i jeszcze kilka tańszych wersji już nie w brązie. miałem wersję turtle, serpent to tylko lekka modyfikacja. coś jak lifting zderzaka w samochodzie. generalnie to samo, choć przesunięcie koronki podoba mi się guma tragedia, łapie wszystkie brudy z powietrza, nie mówiąc o brudach z powierzchni. klamerka w kształcie kastetu może ciekawa - ale dość szeroka- całkowicie niewygodna. sam zegarek - to oczywiście kwestia gustu. dla mnie to jeden z tych co lepiej wychodzi na zdjęciach niż na żywo. starsze modele makary chyba są ciekawsze coś ode mnie - już tylko album 2 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8440 #7199 Napisano 5 Września 2020 Siedzę sobie w deszczowy łyk end w lesie i zmieniam gacie w zegarkach na jesień. Nato/gumy idą do magazynu. Wskakują ulubione skórki 4 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46369 #7200 Napisano 5 Września 2020 W dniu 20.08.2020 o 20:44, abir napisał: już jest, 45mm, 22mm uszy, 54mm L2L, 15,5mm gruby. cena tego klocka 350 oiro lub 370 franklinów jak patrzę z bliska to ta dziura przeszywa mi serce Informacyjnie dla (zapewne nielicznych) zainteresowanych wspomniany wyżej Phoibos z dziurą w tarczy dostępny jest w polskiej dystrybucji. We wrześniu rabat 15% (czyli jakieś 1350zł). Dystrybutor ten sam co Steinharta (@Sirluke1), więc problemów z kontaktem przez forum nie będzie: https://steinhart-zegarki.pl/pl/c/LEVIATHAN/56 1 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach