Odin 554 #7351 Napisano 31 Października 2020 7 godzin temu, renqien napisał: Znalezione w necie Masz o nim coś więcej? Lubię takie wynalazki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3427 #7352 Napisano 31 Października 2020 (edytowane) A nie wiem, z eBaya https://www.ebay.pl/itm/MANU-PROPRIA-ANGULAR-MOMENTUM-POLYPHEMOS-BRONZE-LIMITED-SWISS-47MM-STEAMPUNK/264917341097 Tylko wszystkie fotki jakieś takie zaniebieszczone. To bardzo częste na aukcjach ze Stanów. Edytowane 31 Października 2020 przez renqien 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3427 #7353 Napisano 31 Października 2020 Ale ale... przy okazji zapytam mądrzejszych ode mnie. Jak zrobić tak czarną patynę/oksydę jak tu https://www.angularmomentum.com/welcome/Collection/Technical_Timepieces_-_Manufacture/Freehand-Timepieces/Indigo_Bronze.html Kiedyś się zastanawiałem nad zegarkiem w stylu Andersmanna zrobionym właśnie na taki wręcz czarny kolor z przecierkami na brzegach. Byłoby to całkiem fajne. Da się domowym sposobem, tymi środkami do patynowania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7354 Napisano 31 Października 2020 Nie. żebym tam zaraz do tych mądrzejszych się zaliczał... Ale toto robi się pakując zegarek do woreczka strunowego z jajkiem ugotowanym na twardo. Jajko w woreczku rozgniatamy i czekamy na efekt. Dobę - dwie. Na srebro też toto działa. Nie. żebym tam zaraz do tych mądrzejszych się zaliczał... Ale toto robi się pakując zegarek do woreczka strunowego z jajkiem ugotowanym na twardo. Jajko w woreczku rozgniatamy i czekamy na efekt. Dobę - dwie. Na srebro też toto działa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #7355 Napisano 31 Października 2020 4 godziny temu, renqien napisał: Ale ale... przy okazji zapytam mądrzejszych ode mnie. Jak zrobić tak czarną patynę/oksydę jak tu https://www.angularmomentum.com/welcome/Collection/Technical_Timepieces_-_Manufacture/Freehand-Timepieces/Indigo_Bronze.html Kiedyś się zastanawiałem nad zegarkiem w stylu Andersmanna zrobionym właśnie na taki wręcz czarny kolor z przecierkami na brzegach. Byłoby to całkiem fajne. Da się domowym sposobem, tymi środkami do patynowania? Takie coś kiedyś znalazłem... receptury-oksyd.pdf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #7356 Napisano 31 Października 2020 W oparach amoniaku też elegancko czernieje (i bardzo szybko), potem sobie poprzecierasz krawędzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7357 Napisano 31 Października 2020 Nie. żebym tam zaraz do tych mądrzejszych się zaliczał... Ale toto robi się pakując zegarek do woreczka strunowego z jajkiem ugotowanym na twardo. Jajko w woreczku rozgniatamy i czekamy na efekt. Dobę - dwie. Na srebro też toto działa. W amoniaku zielenieje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3427 #7358 Napisano 31 Października 2020 Jasne, wszystko co zawiera siarkę de facto czerni. Wystarczy namoczyć w wodzie z rozmieszaną siarką przez dłuższy czas i efekt ciemnienia jest równomierny i elegancki. Tylko problem polega na tym, że przy dłuższym/głębszym czernieniu zaczyna odłazić płatkami i wychodzą łaty. Nie testowałem preparatów do patynowania, ale przypuszczam, że efekt może być podobny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7359 Napisano 31 Października 2020 Spróbuj z jajem, będziesz zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3427 #7360 Napisano 31 Października 2020 (edytowane) [CIACH] znowu coś forum czkawki dostało i wrzuca po kilka razy to samo... Edytowane 31 Października 2020 przez renqien 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7361 Napisano 31 Października 2020 Myślałem, że to tylko u mnie net muli... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3427 #7362 Napisano 31 Października 2020 No właśnie nie, w dodatku coś się spier...papier z powiadomieniami. No nic. Wracając do meritum, na razie nie eksperymentuję, bo mój brąziak fajnie sam ciemnieje. Mam chyba jakieś trefne powietrze, bo wszystko tak szybko patynuje. Srebrna papierośnica to wręcz w oczach, dwa-trzy dni i już do czyszczenia. W dodatku nie będę robił eksperymentów na tym zegarku, bo coś się z bezelem stanie i będzie lipa. Raz już miałem gacie pełne, drugi raz nie chcę. Za bardzo mi podpasował ten sikor, eksperymentować mogę na jakimś tanim chińczyku w brązie. Muszę coś takiego kupić i się pobawić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8494 #7363 Napisano 31 Października 2020 Przyszły klamry z Ali. Nie wiem z czego to jest, ale wygląda okJak kolor nie będzie schodził to będą fajne klamerki 4 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7364 Napisano 1 Listopada 2020 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3427 #7365 Napisano 1 Listopada 2020 A ja dziś umyłem mojego fleję, bo po tych różnych zabiegach z wodą utlenioną i innych cudach aż jakiś dziwnie lepki się zrobił. Pomyśleć, że my tym oddychamy, co ja z niego zmyłem. Nie byłem pewny, czy się z niego nie zmyje patynka. Żeby się nie okazało jak z moim bratem, który wrócił pięknie opalony z wakacji... do pierwszej kąpieli... cała opalenizna zeszła z mydłem 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #7366 Napisano 1 Listopada 2020 Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8494 #7367 Napisano 1 Listopada 2020 Łyk..end spędziłem z... jakby ktoś nie miał, a chciał makarę w brązie to jest teraz 35% w doł 4 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7368 Napisano 5 Listopada 2020 Bry! 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #7369 Napisano 6 Listopada 2020 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3427 #7370 Napisano 9 Listopada 2020 Całkiem przyjemny projekt https://www.kickstarter.com/projects/chazanow/liv-saturn-v-swiss-watch?ref=discovery_newest&term=watch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8494 #7371 Napisano 9 Listopada 2020 Racja. Chciałem klikać zaraz na początku kampanii. Ale chcę uzbierać trochę więcej funduszy i powstrzymałem się. 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8494 #7372 Napisano 10 Listopada 2020 Herbata z żubra chyba jest wystarczająco pokska na 11.11 3 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nostradamo 191 #7373 Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) . Edytowane 31 Grudnia 2020 przez Nostradamo 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #7374 Napisano 11 Listopada 2020 Szalonych klamer z Ali ciąg dalszy. Ta jest wyjątkowo odjechana, zwłaszcza rozmiarem US $20.00 | Embossed Bronze Buckle, 22MM 24MM 26MM Herringbone, Beryllium Bronze Buckle, Cmpatible With PAM111 Leather And Rubber Bucklehttps://a.aliexpress.com/_BSzKIS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3339 #7375 Napisano 11 Listopada 2020 Dobry wieczór 🙂 3 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach