Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
P10TR

Klub G1098 (NATO)

Rekomendowane odpowiedzi

Herringbone od Toxic? Świetny wybór! Jak się nosi?

Widzę, że coraz więcej posiadaczy Havów. Fajnie się wątek rozwija.

Aaa, Zuludiver! Miałem właśnie pytać co to za nato. Bardzo dobrze wygląda.

Nie wolisz przyciąć, zamiast zawijać? Ja przycinam i nie muszę robić tej odstającej pętelki. Chociaż właśnie ona może też niektórym się podobać. Mnie zaczęły wkurzać, chyba po Havach i Glycine przyzwyczaiłem się do niezawijania paska.

Tak, Herringbone. Jak się nosi? Bardzo wygodne paski i dobrze wykonane. Nie zawiodłem się. Ale w sumie to moje pierwsze nato, więc nie mam porównania :-) Żałuję tylko, że zdecydowałem się na czarny. Niby pasuje do zegarka, ale jakiś smutny... ;-)

Przy zamowieniu w Toxic np 2 paskow nalicza clo i vat czy jest jakas kwota wolna?

Mi nic nie naliczali. Zamówienie było na 60 USD. Paski były po 6 dniach. Kiedyś jak sprawdzałem to faktycznie jest jakaś kwota wolna, ale szczegółów juz nie pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-52348-0-25839300-1495996699_thumb.jpg

post-52348-0-95287900-1495996745_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś Tajfun na dwuczęściowym zulu, opisywanym już wcześniej w wątku. Bardzo fajne, z czarnymi klamrami PVD. 

8386007_IMAG0429.jpg

8386008_IMAG0432.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko 5 na NATO, czyli kombinacja, z której ludzie stroją sobie w internetach żarty. :-P

Ale szukałem fotek na skórkach dla inspiracji i przy okazji znalazłem takie combo, które bezczelnie zgapiłem.

dsc_00151mcug8.jpg

Edytowane przez Accoun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Accoun - bardzo fajnie to wygląda! Nie rozumiem żartów, nato pasuje niemal do wszystkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cóż poradzić jak odkleić się nie chce...

post-52348-0-56870500-1496600392_thumb.jpg

post-52348-0-65650400-1496600395_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy szukam jakiegos dobrego jakosciowo szarego nato. Na Alpha Shark wyprzedane aktualnie. Widziałem na stronie Haveston ze maja wypuscic w tym kolorze, ktos zna szczegoly kiedy? Ewentualnie jakie inne polecicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy szukam jakiegos dobrego jakosciowo szarego nato. Na Alpha Shark wyprzedane aktualnie. Widziałem na stronie Haveston ze maja wypuscic w tym kolorze, ktos zna szczegoly kiedy? Ewentualnie jakie inne polecicie?

Co do havestona, rozmiar 22mm miał być w maju. Tyle co się zmieniło, że pojawiła się zapowiedź w karcie produktu. Ten szary (jeżeli to szary) wisi już od dawna. Możesz do nich bezpośrednio napisać ale może odpowiedź będzie taka jak z 22mm - miał być, a nie ma.

ToxicNATOS, WatchGecko?

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HAVy 22mm właśnie się pojawiły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toxic ShizNit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HAVy również dostępne z matowymi klamrami.

Też czekam na szary. Miały być na początku maja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używa ktoś NATO blueshark? Albo z watchgecko?

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używa ktoś NATO blueshark? Albo z watchgecko?

Z WatchGecko ZuluDiver.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak to sie nosi?

Mam https://www.watchgecko.com/zuludiver-black-nylon-nato-watch-strap.php w wersjach 20 i 22mm. Paski z miękkiego nylonu, bardzo dobrze wykonane. Bardzo podoba mi się, że każda z dziurek jest dokładnie obrobiona, podobnie jak końce paska. Po czasie nie tracą na wyglądzie. Jedynym mankamentem może być ich grubość, przez co może być dyskomfort przy noszeniu luźno zapiętych na ciężkich zegarkach (pow 100g). Poza tym klasa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Jak sprawuje się Haveston? Zależy mi na opinii kogoś kto nosił ten pasek dzień w dzień jakiś czas. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie nad bondowskim NATO i te z bluesharka wydają byc sie jakies takie bardziej wyraźne i kontrastowe

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie nad bondowskim NATO i te z bluesharka wydają byc sie jakies takie bardziej wyraźne i kontrastowe

Zapytaj Kolegę vitrol'a. Kojarzę, że miał regimental ZuluDiver'a na swoim Seamasterze.

Jak sprawuje się Haveston? Zależy mi na opinii kogoś kto nosił ten pasek dzień w dzień jakiś czas. 

Jest dobrze. Pasek bardzo wygodny, świetny materiał i wzór. Ten nylon sam dopasowuje się do kształtu ręki i koperty, jak te magiczne kulki w butach narciarskich czy rolkowych. ;)

I jeszcze jedno, dzięki takiej właściwości materiału, mogę spokojnie nosić 20mm HAVa na zegarku z uszami 22mm. Pomijam kwestię estetyczną. Zegarek nie lata, wszystko jest dobrze spasowane.

post-52348-0-61571700-1497097463_thumb.jpg

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję :)

O! W por. do G10 od Glycine: Glycine jest bardzo sztywne i bardzo cienkie. Potrzeba dłuższego czasu aby dopasował się do zegarka. Glycine świetnie sprawuje się na takich klockach jak X-Wind, gdzie ciężko dobrać NATO (jak cienkie to mało sztywne, jak grube to dodaje za dużo do grubości zegarka, i takie tam). W przypadku HAVa, pasek bardzo szybko dopasowuje się zachowując właściwą sztywność.

I jeszcze jedno: po przymierzeniu do różnych zegarków, M1936 o wiele lepiej się prezentuje niż Invasion. Nie przytłacza zegarka swoją obecnością, choć na pierwszy rzut oka wydaje się bardzo błyszczący.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nosiłem prawie tydzień oba modele z Seiko SARG009 i uważam że to jedne z najlepszych NATO na rynku. Bardzo wygodne, zwłaszcza z ruchomą szlufką/ringiem przez co nie trzeba zawijać końcówki paska. Wyraźnie lepiej wykonane niż typowe NATO z Chin, allegro czy cheapestnatostraps.com. Będę porównywał z NATO od Timefactors.com w przyszłym tygodniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nosiłem prawie tydzień oba modele z Seiko SARG009 i uważam że to jedne z najlepszych NATO na rynku. Bardzo wygodne, zwłaszcza z ruchomą szlufką/ringiem przez co nie trzeba zawijać końcówki paska. Wyraźnie lepiej wykonane niż typowe NATO z Chin, allegro czy cheapestnatostraps.com. Będę porównywał z NATO od Timefactors.com w przyszłym tygodniu.

Dzięki za uzupełnienie! Zapomniałem o tym świetnym patencie z ruchomą szlufką. Odnośnie do jakości dodam, że ta szlufka w miejscu gdzie łączą się jej końce jest dobrze obrobiona i nie niszczy paska podczas regulacji.

Co do Timefactors, koniecznie się podziel opinią.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj Kolegę vitrol'a. Kojarzę, że miał regimental ZuluDiver'a na swoim Seamasterze.

Jest dobrze. Pasek bardzo wygodny, świetny materiał i wzór. Ten nylon sam dopasowuje się do kształtu ręki i koperty, jak te magiczne kulki w butach narciarskich czy rolkowych. ;)

I jeszcze jedno, dzięki takiej właściwości materiału, mogę spokojnie nosić 20mm HAVa na zegarku z uszami 22mm. Pomijam kwestię estetyczną. Zegarek nie lata, wszystko jest dobrze spasowane.

Wszystko prawda, dla mnie to najlepsze Nato jakiem mam, obok Toxic ShizNit.

Materiał jest diametralnie różny, od innych nato. Jest gruby i ma specyficzną właściwość - dość trwale się odkształca. Nie jest tak elastyczny i sprężysty jak inne paski, załamuje się na teleskopach bardzo wyraźnie i widać na pasku później odkształcenia, które nie znikają tak łatwo. Układa się dzięki temu idealnie, mimo sporej grubości. 

Ma tendencję do lekkiego strzępienia się przy dziurkach, ale nie jest to postępujące, pasek noszę już dość długo i nie strzępi się dalej.

Ruchoma szlufka - genialne rozwiązanie. Klamra -najlepsza, jaką widziałem, lepsza nawet od Glycinowej, a tam jest bardzo dobra.

8548709_IMAG0263.jpg

Toxic ShizNit - też świetne nato, ale diametralnie inny materiał. Gładki, sprężysty, bardzo gęsty, przypomina pasy samochodowe.

8548710_IMAG0161.jpg

Havestona polecam, tym bardziej, że dołozyli już 22 mm a na dodatek nowy wzór! :lol:

http://www.haveston.com/hav041.html

Dla mnie pozamiatali!! Mój Royal chyba nie mógł sobie wymarzyć lepszego paska, a myślałem, że lepszego od Hav M1936 nie będzie. Chyba się myliłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem ten nowy. Doskonałe paski

Podzielę się wrażeniami jak do mnie dojdzie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi