pgmaster 1469 #1101 Napisano 11 Stycznia 2021 Żałuję że dopiero teraz zakupiłem... Jeden z ładniejszych żółwi imo... 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8381 #1102 Napisano 11 Stycznia 2021 Się dorzucę 3 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #1103 Napisano 11 Stycznia 2021 11 godzin temu, clusca napisał: Tanio nie jest, ale za to świeci https://lcbistore.com/products/new-turtle-seiko-style-lumed-sapphire-coke-bezel-insert EDYTA: Sorry, ten powyżej to "coke". "Pepsi" im się skończyły, ale może się znów pojawią, to też linkuję: https://lcbistore.com/products/new-turtle-seiko-style-lumed-sapphire-pepsi-bezel-insert?variant=9946114424879 Do tego jeszcze szafir DD i koronka ze świacącym logiem i wyjdzie lekko ponad 2-2,5k 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1104 Napisano 11 Stycznia 2021 Ale jak w takim żółwiu wymienisz szkło na szafir, bezel na bardziej dopracowany i wkładkę bezela na np. taką jak wyżej, to robi się całkiem ciekawy zegarek, który z powodzeniem może konkurować z biedaMASami, które kosztują koło 4k. A środek? Hmmm... niejeden mówi, że 4R36 chodzi dokładniej od 6R15 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #1105 Napisano 11 Stycznia 2021 21 minut temu, clusca napisał: Ale jak w takim żółwiu wymienisz szkło na szafir, bezel na bardziej dopracowany i wkładkę bezela na np. taką jak wyżej, to robi się całkiem ciekawy zegarek, który z powodzeniem może konkurować z biedaMASami, które kosztują koło 4k. A środek? Hmmm... niejeden mówi, że 4R36 chodzi dokładniej od 6R15 No tak, nad szkłem cały czas się zastanawiam, ale czy chciałbym robić mod całkowity? Weź to później sprzedaj 😝 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1106 Napisano 11 Stycznia 2021 Wydaje mi się, że jak zrobisz mod ze smakiem, będziesz miał na wszystko papiery, że nie było to w garażu w imadle i młotkiem robione, to da się to sprzedać później bez większych problemów (kwestia ceny oczywiście, bo wiadomo, że w większości przypadków na tym nie zarobisz, a wręcz będziesz "w plecy"). Jeśli natomiast wrzucisz wskazówkę godzinową od biedaMASa, minutową od MMa, a sekundową od Rolexa Mligaussa*, to nie każdemu się to musi podobać * - nie pamiętam który, ale jeden z kolegów miał takiego SKXa z sekundnikiem roleksowym, więc od razu napiszę "no offence", wyglądało to nawet ciekawie, jednak grupa osób, które zrobiłoby takiego moda dla siebie jest raczej hermetyczna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #1107 Napisano 12 Stycznia 2021 Jak dla mnie to wychodzi wtedy franken watch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba1003op 4708 #1108 Napisano 12 Stycznia 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1109 Napisano 12 Stycznia 2021 12 godzin temu, clusca napisał: Ale jak w takim żółwiu wymienisz szkło na szafir, bezel na bardziej dopracowany i wkładkę bezela na np. taką jak wyżej, to robi się całkiem ciekawy zegarek, który z powodzeniem może konkurować z biedaMASami, które kosztują koło 4k. A środek? Hmmm... niejeden mówi, że 4R36 chodzi dokładniej od 6R15 Jeżeli masz na myśli np 51MAS to bardzo się mylisz Musiałbyś jeszcze wymienić kopertę, wskazówki, tarczę i bransoletę. O mechanizmie sam wspomniałeś. Żółw jest fajny, ale do 51MAS to przepaść 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #1110 Napisano 13 Stycznia 2021 Emocje jak na grzybach Seiko Turtle - usuwanie lupki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8381 #1111 Napisano 13 Stycznia 2021 3 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #1112 Napisano 14 Stycznia 2021 Wczoraj dotarł 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1113 Napisano 14 Stycznia 2021 Kurcze, ktoś mnie ubiegł na Chrono24 z żółwiem pepsi. Już miałem klikać, a tu nagle "rezerwacja" i poszedł... Za 250 dolarów nówka sztuka, to i z cłem i VATem fajna cena by była 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1114 Napisano 14 Stycznia 2021 A mnie się znowu niebezpiecznie bardzo podoba żółw PADI i myślę czy do niego nie wrócić 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1115 Napisano 14 Stycznia 2021 No ja właśnie o padi pisałem, sorry, zapomniałem, że pepsi to inna wersja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #1116 Napisano 14 Stycznia 2021 Padi fajny, ale na dłuższa metę czerwona wskazówka i ilość literatury ma tarczy była męcząca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba1003op 4708 #1117 Napisano 15 Stycznia 2021 To samo pomyślałem o Padi, dlatego chciałem coś stonowanego, wybrałem 773 a teraz chciałbym odświeżyć wkładką bezela „pepsi” i jest problem nigdzie nie mogę takowej dostać☹️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1118 Napisano 15 Stycznia 2021 22 godziny temu, john.doe napisał: Padi fajny, ale na dłuższa metę czerwona wskazówka i ilość literatury ma tarczy była męcząca. Bo żółwie trzeba mieć co najmniej dwa: czarnego 777 i jednego z pozostałych 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #1119 Napisano 15 Stycznia 2021 Bo żółwie trzeba mieć co najmniej dwa: czarnego 777 i jednego z pozostałych To co piszesz ma sens a w przypadku czarnego rozważam pewne modyfikacjeI nowe gacie dla czarnego 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkoz1959 69 #1120 Napisano 17 Stycznia 2021 Moja opinia po 2 miesiącach użytkowania żółwika SRPC25K1. I tak: - zawsze omijałem szerokim łukiem wszelkie divery bo wychodziłem z założenia, że to nieergonomiczne kowadła, że nie poddam się modzie oraz, że noszenie tego typu zegarka nie przystoi farfoclowi w moim wieku ( który nota bene uprawnia mnie do zakupów od 10:00 - 12:00 😂); - mam zegarków kilkadziesiąt. Większość to automaty dobrych firm, trochę mechanicznych pleśniaków, czyli vintage, a także kilka bakteryjkowców. Wszystkie w stylu casualowym i garniturowym.; - w listopadzie zeszłego roku za premię w pracy i w momencie jakiegoś doła psychicznego, całkowicie emocjonalnie i bez namyślunku kupiłem właśnie tego żółwia w wersji Deep Blue ( tylko taki był w sklepie). No i .... to kowadełko nie schodzi z nadgarstka !!! Ze wszystkich moich zegarków ten właśnie jest cudownie najwygodniejszy. On wręcz przysysa się do ręki a zdawało by się z racji jego wyglądu, że nie powinien mieć z ergonomią nic wspólnego. Mało tego - jest diabelnie punktualny. Od zakupu nie reguluję go i na obecną chwilę ma + 6 sek odchyłki !!! Nawet moje inne prestiżowe nabytki na ETA-ch i Sellitach pod tym kątem są daleko w tyle. Do tego dodać wspaniałą lumę i czytelność na tarczy oraz świetną fabryczną bransoletę ( nie wiem dlaczego są na nią takie narzekania i nie widzę sensu na wydawanie kasy na jakieś Jubilee czy inne wynalazki) i mam swój ulubiony zegarek na co dzień i do zadań specjalnych. Tak. To było dobrze wydane 1535,00 zł. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 69624 #1121 Napisano 17 Stycznia 2021 20 minut temu, Perkoz1959 napisał: Moja opinia po 2 miesiącach użytkowania żółwika SRPC25K1. I tak: - zawsze omijałem szerokim łukiem wszelkie divery bo wychodziłem z założenia, że to nieergonomiczne kowadła, że nie poddam się modzie oraz, że noszenie tego typu zegarka nie przystoi farfoclowi w moim wieku ( który nota bene uprawnia mnie do zakupów od 10:00 - 12:00 😂); - mam zegarków kilkadziesiąt. Większość to automaty dobrych firm, trochę mechanicznych pleśniaków, czyli vintage, a także kilka bakteryjkowców. Wszystkie w stylu casualowym i garniturowym.; - w listopadzie zeszłego roku za premię w pracy i w momencie jakiegoś doła psychicznego, całkowicie emocjonalnie i bez namyślunku kupiłem właśnie tego żółwia w wersji Deep Blue ( tylko taki był w sklepie). No i .... to kowadełko nie schodzi z nadgarstka !!! Ze wszystkich moich zegarków ten właśnie jest cudownie najwygodniejszy. On wręcz przysysa się do ręki a zdawało by się z racji jego wyglądu, że nie powinien mieć z ergonomią nic wspólnego. Mało tego - jest diabelnie punktualny. Od zakupu nie reguluję go i na obecną chwilę ma + 6 sek odchyłki !!! Nawet moje inne prestiżowe nabytki na ETA-ch i Sellitach pod tym kątem są daleko w tyle. Do tego dodać wspaniałą lumę i czytelność na tarczy oraz świetną fabryczną bransoletę ( nie wiem dlaczego są na nią takie narzekania i nie widzę sensu na wydawanie kasy na jakieś Jubilee czy inne wynalazki) i mam swój ulubiony zegarek na co dzień i do zadań specjalnych. Tak. To było dobrze wydane 1535,00 zł. Dokładnie to samo napisałem kilka miesięcy temu. To wspaniały zegarek i uwielbiam go choć mam ok 100 zegarków głównie vintage , ale nie tylko.... Dzięki niemu moja kolekcja diverkow już się powiększa 😉. Pozdrawiam i gratuluję zarówno Tobie jak i sobie😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #1122 Napisano 17 Stycznia 2021 Ale dobre jubilee jednak robi robotę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba1003op 4708 #1123 Napisano 20 Stycznia 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 56746 #1124 Napisano 23 Stycznia 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #1125 Napisano 29 Stycznia 2021 Kupiłem używanego królewskiego żółwia STO (wysoka arystokracja, bo nawet z monoklem;p) i chyba podróba, bo bezel i chapter ring wycentrowane bez zarzutu. Co więcej ten znienawidzony przez wszystkich cyklop też prawie idealnie;p What kind of sorcery is that? Nawet paprochów w środku nie ma:D W sumie trochę rozumiem hejt, też wolałbym bez cyklopa choć zbytnio mi nie przeszkadza, zwłaszcza przy uczciwej cenie. Dwumiesięczny zegar bez śladów użytkowania od oficjalnego AD w komplecie. Leży świetnie, pasek jest mega wygodny, a tarcza jest obłędna w świetle, zwłaszcza w połączeniu z tym ceramicznym bezelem. Jeszcze trzeba sprawdzić jak się 4R zachowuje, ale chyba tragedii nie będzie. No i większość zółwi ma faktycznie zieloną lumę jak ktoś tu pisał w zeszłym roku, ale ten STO akurat ma niebieską:D MSRP w okolicach wypuszczenia tych modeli było trochę przegięte, ale teraz jak się trochę poszuka to jest to chyba jeden z lepszych zółwi do wyboru jeżeli ktoś przełknie cyklopa. Może da się w microbrandach znaleźć szafir i ceramikę w tym budżecie bez większych problemów, ale żółw to zółw... Szkoda tylko, że jak komuś nie leży STO, to do wyboru są jedynie dwie tarcze i obydwie typu grenade. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach