pepepatryk 11982 #201 Napisano 30 Stycznia 2019 Witam Chyba nadszedł czas na powrót do żółwia... Będę zamawiał w wersji na bransolecie, ale jej nie będę potrzebował bo od razu wrzucę go na pasek. Może komuś się przyda nowa bransoleta? Zapraszam na priv 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #202 Napisano 30 Stycznia 2019 Witam Chyba nadszedł czas na powrót do żółwia... Będę zamawiał w wersji na bransolecie, ale jej nie będę potrzebował bo od razu wrzucę go na pasek. Może komuś się przyda nowa bransoleta? Zapraszam na priv Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że jest specjalne miejsce w piekle, dla tych co wrzucają nurka na pasek? :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #203 Napisano 30 Stycznia 2019 Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że jest specjalne miejsce w piekle, dla tych co wrzucają nurka na pasek? :-)Ja będę miał rozgrzeszenie, bo to będzie sylikonik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #204 Napisano 30 Stycznia 2019 A jak tak, to OK :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GUAPO 10 #205 Napisano 31 Stycznia 2019 fabryczny silikon jest super, trochę z racji swojej struktury łapie kurz i różne paprochy, ale ogólnie duży plus. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #206 Napisano 31 Stycznia 2019 Miałem już kiedyś żółwia na silikonie od Seiko. Ogólnie bardzo fajne było, wygodne, ale strasznie łapało kurz i się „wyblyszczał” na rantach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość One_Watch #207 Napisano 31 Stycznia 2019 To może coś od Uncle Strap, waffle albo tropic? Ten pierwszy idealnie pasuje do Żółwia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wacor 1180 #208 Napisano 31 Stycznia 2019 Że też wcześniej się tu nie wpisałem? 35 lat minęło jak jeden dzień...mój żółwik - stary, ale jary 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grinder66 8 #209 Napisano 31 Stycznia 2019 Bardzo ładny. Warto kupić książkę? Bo zastanawiam się nad zakupem. Polecasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #210 Napisano 31 Stycznia 2019 Ja polecam, jeżeli tematyka cię interesuje.Sądzę, że się nie zawiedziesz Wacor - używałeś go w ogóle? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wacor 1180 #211 Napisano 31 Stycznia 2019 Książkę polecam, chyba każdy miłośnik zegarków powinien mieć pozycję polskiego autora, zwłaszcza taką, która prezentuje wysoki poziom merytoryczny wsparty wieloma ciekawostkami na temat diverów. Źle się wyraziłem z tym żółwiem....co prawda ma on już 35 wiosen, natomiast ja posiadam go od jakichś 3 lat...używany weekendowo - taki mój towarzysz do kieliszka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #212 Napisano 31 Stycznia 2019 To może coś od Uncle Strap, waffle albo tropic? Ten pierwszy idealnie pasuje do Żółwia.Nie znałem tej firmy, dzieki za info 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny15 379 #213 Napisano 1 Lutego 2019 A co to za książka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wacor 1180 #214 Napisano 1 Lutego 2019 Czas na głębokości. Historia i rozwój zegarków do nurkowania - Mateusz Piechnik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #215 Napisano 1 Lutego 2019 Tutaj masz odpowiedni link do książki:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/166799-przedsprzeda%C5%BC-ksi%C4%85%C5%BCki-czas-na-g%C5%82%C4%99boko%C5%9Bci-historia-i-rozw%C3%B3j-zegark%C3%B3w-do-nurkowania/ 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grinder66 8 #216 Napisano 12 Lutego 2019 Tak dla przypomnienia... Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #217 Napisano 25 Kwietnia 2019 Na dzień dzisiejszy naliczyłem 21 wersji nowego żółwia. Sześć wersji limitowanych:- SRPA19/Zimbe - 1299 sztuk - numerowane- SRPD01/Dawn Grey - 2018 sztuk - numerowane- SRPB01/Green - 3500 sztuk - numerowane- SRPB11/Blue Lagoon - 6000 sztuk - bez numerowania- SRPC95/Orange/Nemo - brak danych o limitacji - bez numerowania- SRPC49/Ninja - brak danych o limitacji - bez numerowania Pięć wersji specjalnych:- SRPA21/Padi- SRPC48/Golden Ninja- SRPC91/Save To Ocean- SRPD11/Save To Ocean- SRPD21/Save To Ocean Zegarki występowały również w wersjach na Japonię. Jeżeli pominąłem jakąś wersję limitowaną lub specjalną to proszę o dopisanie tak aby Nam się udało zebrać do kupy wszystkie wersje żółwia w nowej odsłonie. Nigdzie nie udało mi się znaleźć jak duża była limitacja Blue Lagoon, Orange/Nemo oraz Ninja. Ciekawy jestem również dlaczego część limitowanych edycji nie posiada numeracji na deklu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #218 Napisano 25 Kwietnia 2019 Pozwolę sobie dorzucić dwa swoje "żółwie" : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #219 Napisano 25 Kwietnia 2019 Świetne fotki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #220 Napisano 2 Maja 2019 Majówkowo 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #221 Napisano 15 Maja 2019 Nowe gacie - nowy zegarek :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #222 Napisano 15 Maja 2019 Oryginalne, czy jakiś zamiennik? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #223 Napisano 15 Maja 2019 Zamiennik. Bardzo fajny za 50 złhttps://www.czasownia.pl/pl/p/Pasek-Condor-SL100%2C-Silikonowy%2C-Czarny%2C-22mm/2766 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #224 Napisano 15 Maja 2019 Dzięki.Jak wypada w porównaniu z oryginałem do żółwia? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #225 Napisano 15 Maja 2019 Nie wiem. U mnie od początku na kajdanie. Guma gruba, miękka i z otworami na grubasy od Seiko. Bardzo wygodna. Za 5 dych - nie mam uwag. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach