Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość norbie

Klub Miłośników Zegarków ZENITH

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Picy napisał(-a):

No to ja pozwolę dopisać się do klubu. Moja nowość. 

IMG_2825.jpeg

Gratuluję. Kolejne bardzo fajne chrono w kolekcji. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Gratuluję. Kolejne bardzo fajne chrono w kolekcji. 

Dzięki Marcin. To już 3 zajączek z chrono i o dziwo ostatni. Muszę przyznać że jest naprawdę mega. Wcześniej miałem z nim krótki kontakt teraz doceniam go jeszcze bardziej. Zobaczymy jak będzie po okresie miodowym 😀

IMG_2830.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Picy napisał(-a):

Dzięki Marcin. To już 3 zajączek z chrono i o dziwo ostatni. Muszę przyznać że jest naprawdę mega. Wcześniej miałem z nim krótki kontakt teraz doceniam go jeszcze bardziej. Zobaczymy jak będzie po okresie miodowym 😀

IMG_2830.jpeg

Dla mnie to obecnie najfajniesze chrono Zenitha. Nie można mu zarzucić, że cokolwiek udaje😉 Kiedyś sam się nad nim poważnie zastanawiałem, wybrałem jednak inną wersję kolorystyczną. Na pasku może wyglądać jeszcze lepiej. Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Picy napisał(-a):

IMG_2830.jpeg

Piękna sprawa. Świetnie na tym zdjęciu :) 

3 godziny temu, facecik napisał(-a):

Dla mnie to obecnie najfajniesze chrono Zenitha. Nie można mu zarzucić, że cokolwiek udaje😉 Kiedyś sam się nad nim poważnie zastanawiałem, wybrałem jednak inną wersję kolorystyczną. Na pasku może wyglądać jeszcze lepiej. Gratulacje.

Kolorystyka Twojego jest również niesamowita.  Lubię jak wrzucasz zdjęcia bo zawsze miło się na niego patrzy.  

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, facecik napisał(-a):

No właśnie szukam jakiegoś paska. Pewnie navi lub szary pójdzie. Musze gdzieś zamówić :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To spam 😀

IMG_2847.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miesiąc miodowy trwa w najlepsze. Chyba na pasku mi bardziej leży. 

IMG_2858.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Picy napisał(-a):

Miesiąc miodowy trwa w najlepsze. Chyba na pasku mi bardziej leży. imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

IMG_2858.jpeg

Co to za pasek? Czy to jest szary czy lekki brąz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, facecik napisał(-a):

Co to za pasek? Czy to jest szary czy lekki brąz?

Dokładnie ten https://delugs.com/products/dark-grey-alcantara-leather-signature-watch-strap?_pos=1&_sid=d71bbdb8b&_ss=r

jest ciemny szary. Bardzo fajny pasek chociaż miał być do Speedmastera ale wszedł w 19 zenitach. Kolor jest jak ciemny szary na subtarczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Picy napisał(-a):

Dokładnie ten https://delugs.com/products/dark-grey-alcantara-leather-signature-watch-strap?_pos=1&_sid=d71bbdb8b&_ss=r

jest ciemny szary. Bardzo fajny pasek chociaż miał być do Speedmastera ale wszedł w 19 zenitach. Kolor jest jak ciemny szary na subtarczy. 

Właśnie o taki kolor mi chodzi, bo w moim też jest szara subtarcza. 

Czy górne krawędzie uch (te ostre końce) nie wystają trochę poza pasek jak jest załamany przy kopercie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, facecik napisał(-a):

Właśnie o taki kolor mi chodzi, bo w moim też jest szara subtarcza. 

Czy górne krawędzie uch (te ostre końce) nie wystają trochę poza pasek jak jest załamany przy kopercie?

Nie domknąć rozumiem. Może to zdjęcie Ci odpowie. 

IMG_2860.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to chodziło, dzięki. Chyba też kupię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, facecik napisał(-a):

O to chodziło, dzięki. Chyba też kupię.

Jak byś zamawiał na motylku ich (jest świetny) to warto rozmiar większy wsiąść. Mocno skraca długość paska. Ja mam M i jest na styk. A M na zwykłej klamrze jest z zapasem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Picy napisał(-a):

Miesiąc miodowy trwa w najlepsze. Chyba na pasku mi bardziej leży. imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

IMG_2858.jpeg

Bardzo dobrze wygląda to prawda :)

Ja natomiast też polecę handmade ja mam np taki :)

P2HdKu6.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Picy napisał(-a):

Jak byś zamawiał na motylku ich (jest świetny) to warto rozmiar większy wsiąść. Mocno skraca długość paska. Ja mam M i jest na styk. A M na zwykłej klamrze jest z zapasem. 

Dzięki, podoba mi się ten ich motylek. Zwróciłem na niego uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spam dalszy. Chociaż nowy pasek 😀

IMG_2870.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten Zenith, i ma najmiększą gumę, jaką kiedykolwiek miałem. Szkoda tylko że zapięcie nie ma mikroregulacji. 

DSCF2730.thumb.jpg.b84eaa0dbf77dba13dc86fd6fa55653a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronomaster wrócił z serwisu. 

Tak z ciekawości ile sobie policzyli za serwis?

P.S. zakładam że to tylko przegląd, a nie awaria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, alleck napisał(-a):

Tak z ciekawości ile sobie policzyli za serwis?

P.S. zakładam że to tylko przegląd, a nie awaria.

Za całość 3950 zł czyli kompletny serwis, wymienione zużyte części.

W tej cenie zlecenie z ubezpieczoną wysyłką z salonu z Katowic do Szwajcarii i odbiór z salonu Apart 540 zł.

Wszystko trwało 8 tygodni, cały czas kontakt wzorowy.

Bez awarii, ale mam go od nowości prawie 7 lat i już trzeba było zrobić przegląd. :) 

9f70fc42-5248-4bcf-882a-f905e5433e86.thumb.jpg.5a6b2bcdf4d85bd604b326f677eecf10.jpg

Dokładność trzymał, ale rezerwa chodu trochę spadła, pusher stopera zaczął trochę ciężko chodzić. Zużyte części odesłali.

0ad38ec5-f5a2-4a15-8c02-34367577e596.thumb.jpg.c084cc5a58d7791e895e3d74c7450d5a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 tygodni to moim zdaniem bardzo przyzwoity czas, jak wysłałem zegarek na kompletny serwis do Sinna, to trwało to od października, do połowy marca kolejnego roku, choć trzeba przyznać, że poinformowali mnie, że będzie raczej długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, SPS napisał(-a):

Za całość 3950 zł czyli kompletny serwis, wymienione zużyte części.

W tej cenie zlecenie z ubezpieczoną wysyłką z salonu z Katowic do Szwajcarii i odbiór z salonu Apart 540 zł.

Wszystko trwało 8 tygodni, cały czas kontakt wzorowy.

Bez awarii, ale mam go od nowości prawie 7 lat i już trzeba było zrobić przegląd. :) 

9f70fc42-5248-4bcf-882a-f905e5433e86.thumb.jpg.5a6b2bcdf4d85bd604b326f677eecf10.jpg

Dokładność trzymał, ale rezerwa chodu trochę spadła, pusher stopera zaczął trochę ciężko chodzić. Zużyte części odesłali.

0ad38ec5-f5a2-4a15-8c02-34367577e596.thumb.jpg.c084cc5a58d7791e895e3d74c7450d5a.jpg

Następnym razem polecam kontakt bezpośrednio z Zenithem - unikniesz opłat Aparta. Miałem tak z poprzednim Defy kiedy zauważyłem skazę na szkle (delaminacja AR). Skontaktowałem sie bezpośrednio z Zenithem, poprosiłem o serwis (zegarek 7-letni) i przyjrzenie się szybce. Za Serwis zapłaciłem coś ok 2900, ale "all-in" -> z odbiorem paczki z domu i odesłaniem jej z powrotem. Punktem pośrednim był Zenith we Francji, dzięki czemu ja się nie martwiłem tymczasowym ekspportem poza unię. Szybkę nawet kilkuletnią Zenith uznał za wadę produkcyjną i wymienił bezkosztowo.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi