Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kashmir

Prezent na 40

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiele/wielu  piszących przed zakupem z branżą zegarkową jestem oględnie mówiąc na bakier .
Szukam czegoś na prezent na 40 urodziny, stąd prośba o pomoc w wyborze. Przeglądałam fora i mam mętlik , zwiedziłam kilka sklepów w których w większości polecali mi zakup marek fashionowych - modowych (Wellington , M.Kors , Armani etc ) , w jednym zlitowali się i zaprezentowali mi 3 z załączonego zdjęcia.
Poprzednim prezentem był zakup: https://zegarownia.pl/zegarek-meski-roamer-superior-50883741-55-05 ...nie jest to więc pierwszy zegarek .
Myślałam o czymś klasycznym lub casualowym ale tak naprawdę chciałabym żeby to było "łał" :)
Limit cenowy ok 1300-1400 zł
Proszę pomóżcie post-99501-0-32706100-1503612674_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Masz rację że szerokim łukiem omijasz zegarki odzieżowe. Moze i mają fajny design, ale oprócz niego nie oferują nic więcej za niemałe pieniądze.

Ja w założonej kwocie kupiłem żonie Certinę. Kiedyś miała zegarek tej firmy ale jej ukradli na działce. Wiec zrobiliśmy taki REMAKE.

Myślę że jednak powinienaś pochodzić po salonach i poprzymierzać, wszak kupuje się oczami. Ważne żeby TOBIE SIĘ PODOBAŁ :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że nie masz sprecyzowanego ani modelu ani rodzaju zegarka ,a jak się domyślam biorąc pod uwagę budżet w grę wchodzi tylko kwarc,proponuję obejrzeć jeszcze Doxę np. Trofeo ,Certinę DS np.Action ew.jakieś Seiko .Może będą trochę przekraczały budżet (200-300 zł) ale w sieci na pewno znajdziesz sklep z dobrymi cenami. Myślę że prawdziwe "łał" zrobiłby zegarek mechaniczny lub automat tylko trzeba by dołożyć jeszcze parę stówek.Chyba że poszukasz coś vintage ale to już zależy od osoby obdarowywanej - ale to już ty wiesz najlepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko chyba nie do końca wiemy jaki to ma być zegarek - męski / damski?

A jeżeli chodzi o kwotę 1400zl to spokojnie kupisz automat więc nie słuchaj kolegi wyżej.

Trzy przykłady z brzegu

-bambino

-curator

-sarb

Dorzucić z 150zl

-orient star

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądząc po zegarkach z fotki i tym z linku zegarek ma być męski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek to prezent dla mojego faceta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym jeszcze polecił forumowego kolegę i rozważył Redentore, ewentualnie kapkę droższe Nereide.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też bardzo ciekawy stylistycznie zegarek - automat i fajny na prezent... Szczególnie chodzi o pudełko etc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym jeszcze polecił forumowego kolegę i rozważył Redentore, ewentualnie kapkę droższe Nereide.

To swietny wybór, również polecam.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wasza propozycja :) ciekawa

Znalazłam jeszcze znany wam polski projekt z limitowaną edycją

http://vratislavia-watches.com/language/pl/formmeister-sport/

Podobają mi się oba , co do walorów technicznych i mojego "łał" liczę dalej na was ...

Dzięki z góry za wszystkie wiadomości , te na priv również

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Na temat tej vratislavi nie jestem w stanie się wypowiedzieć, choć przez jakiś czas nawet zastanawiałem się nad jej zakupem. Na pewno jest to ciekawy i raczej niespotykany zegarek, co też ma swoje walory. Pewnie są jednak na tym forum tacy, którzy będą w stanie napisać o tym zegarku coś więcej. Mogę natomiast z przekonaniem polecić Meccaniche Veneziane, model Redentore, o którym mowa wyżej. Sam kilka tygodni temu zakupiłem taki, w wersji z zieloną tarczą. Sprzedaje je forumowy kolega, w bardzo dobrej cenie. Jak na tą cenę, to zegarek jest świetny. Ma sensowny i zdobiony mechanizm, na bazie miyota 821a, z możliwością ręcznego dokręcania. Uniwersalny rozmiar, ok. 40 mm, świetne szafirowe i wypukłe szkło no i oczywiście fenomenalnej jakości skórzany pasek, ręcznie robiony we Włoszech. W mojej ocenie zegarek jest dość uniwersalny, a do tego rzadko spotykany, co dodatkowo przemawia za jego wyborem. Zwracam tez uwagę na to, że przychodzi w świetnie zrobionej podłużnej skrzyneczce z prawdziwego drewna, co powinno mieć znaczenie biorąc pod uwagę to, że ma to być prezent. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy w temacie Vratislavia Conceptum jestem w 100% obiektywny - mam chyba wszytko co wyszło z rąk Marcina  :P

Ale spróbuję:

1. Polski mikrobrand gwarantuje jakość i dbałość o szczegóły wykonania.

2. Zegarek jest niepowtarzalny - wersja limitowana do 100 sztuk. Mała utrata wartości.

3. Design w stylu Bauhaus jest uniwersalny (ja noszę ten zegarek nie tylko do garnituru).

4. Zegarek jest obiektywnie ładny - szlif tarczy robi lepsze wrażenie niż na zdjęciach, koperta jest dopracowana. przeszklony dekielek.

5. Przyzwoity mechanizm gwarantujący bezproblemowe użytkowanie.

6. W tej cenie trudno jest znaleźć cokolwiek będącego sumą poprzednich punktów.

Z tego co brałaś pod uwagę wybrałbym Formmeistera  :)

jedyną stałą cechą rozwoju jest zmiana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zastanawiam się nad tym zegarkiem na urodziny dla męża http://protime24.pl/product-aar-8166-Zegarek-Casio-Collection-MTP-1188G-7BEF-Meski-Kwarcowy-Wskazowkowy.html   

Casio to znana i ceniona marka. Zegarek z bransoletką, takie mi się najbardziej podobają. Cena jest promocyjna. Mąż już miał zegarek tej marki, dlatego poszukiwania zaczynam od Casio. Ale też zobaczę inne propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie że Tobie się podobają ale czy podobają się mężowi ? IMO to Casio nudne jak miesięcznica...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio na 40tkę, nie.... Orient Curator  lub jakiś Orient Starbądź włoska fantazja od kolegi z forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio na prezent dla ucznia z okazji rozpoczecia nowego roku :)

Fajne są zegarki Gerlach nawiązujące do historii a 40lat to już trochę jest :) w tej kwocie kupisz coś fajnego

Sam kończę 40-stke we wrześniu i właśnie szukam coś dla siebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączę się do Kolegów i ZDECYDOWANIE odradzę Casio jako prezent na którekolwiek męskie urodziny powyżej 15-tych. Nawet, gdybyś miała kupić coś innego niż MV. ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E przesadzasz, do 30-tych urodzin Edifice się nadaje :) Ale na 40... To już coś poważniejszego- Orient Bambino, Balticus Gwiezdny Pył albo Vratislavia Formmeister. Wszystko zależy od budżetu, który patrząc po propozycji duży nie jest, i naprawdę ciężko będzie coś znaleźć. Chyba że:

http://protime24.pl/product-aar-127-Zegarek-Casio-Collection-MTP-1183A-2AEF-Meski-Kwarcowy-Wskazowkowy.html

http://protime24.pl/product-aar-11076-Zegarek-Casio-Collection-MTP-1303D-7AVEF-Meski-Kwarcowy-Wskazowkowy.html

http://protime24.pl/product-aar-19343-Zegarek-Lorus-RS921AX9-Meski-Kwarcowy-Wskazowkowy.html

http://protime24.pl/product-aar-39692-Zegarek-Lorus-RXN29DX9-Meski-Kwarcowy-Wskazowkowy.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jak dla mnie, wszystko zależy od budżetu. Jeśli jest on na poziomie 1200-1500 zł, to faktycznie można już coś wybrać. W tej cenie zdecydowanie szukałbym Seiko, MV, czy czegoś z Vratislavia Conceptum bądź Orienta. Ja z takiego prezentu na 40te urodziny zdecydowanie bardziej bym się ucieszył aniżeli z kwarcowego Casio, oczywiście nie umniejszając tej ostatniej marce. 

W limicie podanym na samym początku poszukałbym także Tossota Le Locla - może używka w dobrym stanie się znajdzie, a w mojej skromnej ocenie, dzięki temu, jak wygląda dekiel tego zegarka, efekt WOW raczej zapewniony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Orient Bambino - modeli jest sporo i gwarantuję Ci będzie mega zadowolony - Ty wydasz około 700-800 zł a pozostałe 600-700 weekend w Karpaczu, Szklarskiej Porębie lub (i to chyba najlepsze miejsce) w Świeradowie Zdrój 

Za taki zestaw mąż wycałuje Cię wszędzie oprócz ust - to Ci gwarantuje, a niezapomniane chwile i piękny zegarek zostaną mu na lata  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Zdecydowanie Orient Bambino - modeli jest sporo i gwarantuję Ci będzie mega zadowolony - Ty wydasz około 700-800 zł a pozostałe 600-700 weekend w Karpaczu, Szklarskiej Porębie lub (i to chyba najlepsze miejsce) w Świeradowie Zdrój 

Za taki zestaw mąż wycałuje Cię wszędzie oprócz ust - to Ci gwarantuje, a niezapomniane chwile i piękny zegarek zostaną mu na lata  ;)

Faktycznie, jest to świetny zestaw  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jedna rzecz Panowie- pod temat podczepiła się użytkowniczka @cierpliwa, i patrząc po jej propozycji, ma na wydanie 200 zł. Więc gdzie z tymi Karpaczami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dwóm naraz to ja nie dam rady - mam już swoje lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ja również pasuję, co do pytania użytkowniczki @cierpliwa. W tym przedmiocie muszą się wypowiedzieć więksi specjaliści. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.