Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Capri

Jakiego G-shocka masz dzisiaj na ręku

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, TomG80 napisał(-a):

Powiem krótko: pozytywne zaskoczenie.b392b951baf3efe58f052ca4b8229518.jpg3f55882a98d1aa623b7a37ead8fb2104.jpg

Tomku, może na żywo zyskuje ale na foto wygląda tandetnie i szkaradnie a do tego za duży ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, TomG80 napisał(-a):

Powiem krótko: pozytywne zaskoczenie.

Tomku - powiem krótko... nie wierzę :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Daito napisał(-a):

Tomku - powiem krótko... nie wierzę :D

ej ej ej czemu? aż taki zły? też na niego poluję. zależy mi głównie na kompasie. można mu wierzyć? coś lepszego z kompasem w tej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, grandmaster napisał(-a):

ej ej ej czemu? aż taki zły? też na niego poluję. zależy mi głównie na kompasie. można mu wierzyć? coś lepszego z kompasem w tej cenie?

A Casio ProTrek nie chcesz? Większość (też nie wszystkie) ma lepsze wyświetlacze (STN) 😉 Ewentualnie jak koniecznie G-Shock to może Rangeman?

Edytowane przez mariusz9a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, mariusz9a napisał(-a):

A Casio ProTrek nie chcesz? Większość (też nie wszystkie) ma lepsze wyświetlacze (STN) 😉 Ewentualnie jak koniecznie G-Shock to może Rangeman?

tylko G. myslałem nad 9400 jednak teraz cenowo zbliża się do 9500. mieszkam na mazurach, czy jest szansa na synchronizację czasu na tak odległym terenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, grandmaster napisał(-a):

mieszkam na mazurach, czy jest szansa na synchronizację czasu na tak odległym terenie?

Jeśli nie masz wkoło jakieś ogromnej "betonozy" to powinno dać radę. Według mapki z wikipedii zasięg tego nadajnika sięga dużo dalej niż granice naszego kraju 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, grandmaster napisał(-a):

Spójrz na kopertę - polimery używane przez Casio ogólnie są słabej jakości - zaczekaj aż zobaczysz "używkę" po roku noszenia ;)

DSC07244.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tylko G. myslałem nad 9400 jednak teraz cenowo zbliża się do 9500. mieszkam na mazurach, czy jest szansa na synchronizację czasu na tak odległym terenie?
Też jestem z Mazur i synchronizacja radiowa przebiega bezproblemowo. Mam Kinga i może z 1-2 razy na miesiąc się zdarzy, że nie złapie sygnału przez noc. No ale wówczas w ciągu dnia ręcznie synchronizuje go z bazą. Zegarek na noc odkładany zgadnie z instrukcją.
Miałem też gw-5000u przez krótki czas i ten skurczybyk łapał zawsze sygnał. Nawet będąc w pudełku, schowanym głęboko w szufladzie. Aż teraz trochę żałuję, że go zwrócilem tak szybko. Aczkolwiek szkoda było by mi go męczyć przy brudniejszej robocie. Do tego są przeznaczone przecież inne G.
Dodam tylko, że oba modele są niezwykle precyzyjne i przykładowo King po miesiącu bez synchronizacji późni się raptem o 1s. Gw-5000u sprawdziłem tylko przez okres bodaj 5 dni i ani sekundy odchyłki nie miał. Takie wyniki to czysta abstrakcja dla noszonego ostatnio przeze mnie automatu od Citizena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.08.2023 o 13:02, TomG80 napisał(-a):

Powiem krótko: pozytywne zaskoczenie.b392b951baf3efe58f052ca4b8229518.jpg3f55882a98d1aa623b7a37ead8fb2104.jpg

To Skmei nie będzie miał konkurencji...

Edytowane przez TomoGru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi