rafalmosty 167947 #9526 Napisano 9 Lipca 2022 😎 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7952 #9527 Napisano 9 Lipca 2022 Jeszcze mam.... 8 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 97869 #9528 Napisano 9 Lipca 2022 W dniu 28.06.2022 o 15:06, TomG80 napisał(-a): Widzę że małpi gaj 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10624 #9529 Napisano 9 Lipca 2022 Widzę że małpi gaj Zgadza się - Biała Podlaska. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 11472 #9530 Napisano 10 Lipca 2022 (edytowane) Jeszcze trochę i dopasują się kolorem do zegarka. Edytowane 20 Listopada 2023 przez Jogi 9 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 13542 #9531 Napisano 10 Lipca 2022 Z wczoraj, ale późno wróciłem i padłem 6 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 82431 #9532 Napisano 10 Lipca 2022 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 36483 #9533 Napisano 10 Lipca 2022 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 167947 #9534 Napisano 11 Lipca 2022 😎 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23522 #9535 Napisano 11 Lipca 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 11472 #9536 Napisano 12 Lipca 2022 (edytowane) . Edytowane 20 Listopada 2023 przez Jogi 6 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jagr 174 #9537 Napisano 12 Lipca 2022 5 "I own the watch, the watch does not own me" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 97869 #9538 Napisano 12 Lipca 2022 32 minuty temu, Jogi napisał(-a): Zadowolony napisz gdzie brałeś?? U mnie dzisiaj GWG-1000 5 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 11472 #9539 Napisano 12 Lipca 2022 (edytowane) 4 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Zadowolony napisz gdzie brałeś?? Mimo kilku cech, które dla mnie są wadami, ma też sporo zalet. Generalnie jestem z niego zadowolony i myślę, że wytrzyma u mnie przynajmniej do czasu, aż ogarnę jakiegoś MRG. Część cech (pozytywnych i negatywnych) opisałem wcześniej. Teraz do tamtego opisu dodam jeszcze poniższe: Wady: - Wskazówka trybów działa trochę za wolno. Myślałem, że może to takie wrażenie, że w B1000 działała szybciej, ale widzę, że Tomek w swoim filmie też to zauważył. - Brak jakiegoś fajnego systemu mikroregulacji w zapięciu, jest tylko zwyczajne - wymagające zmiany położenia teleskopu. - Nowa aplikacja - nowe modele wyposażone w BT obsługiwane są przez nową aplikację (Casio Watches). Jest co prawda bardzo intuicyjna w obsłudze, ale to w zasadzie jednyna jej zaleta (dla mnie). Są tam wyświetlane jakieś posty, jakby z Instagrama, a samo podłączenie do niej zegarka wymaga założenia konta (lub zalogowania się kontem Google / Facebook / i jakimś tam jeszcze) - dla mnie to duży minus. Poza tym wygląd starej aplikacji zwyczajnie bardziej mi się podobał. Zalety: - Z tarczy zniknęły oznaczenia stref czasowych. Osobiście preferuję takie rozwiązanie, jak w mechanicznych zegarkach z funkcją GMT, czyli wybór przesunięcia czasowego, a nie miasta reprezentującego daną strefę. - Z tarczy zniknęła ikona BT. Tarcza została uporządkowana i to mi się bardzo podoba. Przypomina mi teraz trochę modele z serii Giez. - Na zapieciu są takie dwa plastikowe zderzaczki, które mają zapobiegać rysowaniu się zapięcia od kontaktu np. z blatem stołu, czy biurka. - Dodanie "brakującego" górnego przycisku. Chociaż mogli do niego podpiąć jeszcze jakąś funkcjonalność przy dłuższym przytrzymaniu - np. wyłączenie dźwięku przycisków. - Nie pamiętam, czy B1000 to miał, bo nigdy tam z tego nie korzystałem, ale tutaj można sobie spozycjonować wskazanie dnia miesiąca w ramce z dokładnością do ułamków mm, przesuwając tarczę datownika w jedną lub w drugą stronę. Fukncyjnie B1000 i B3000 są prawie identyczne. Największe różnice są w konstrukcji koperty i materiałach. Ostatecznie dorzuciłbym do niego smaczki z B1000, opcje zmiany dźwięku przycisków i podświetlenia z poziomu zegarka i byłby to, moim zdaniem, najlepszy wspólczesny MTG. A tak, jest to bardzo fajny zegarek, który pozostawia pewien niedosyt. Edytowane 12 Lipca 2022 przez Jogi Literówki 5 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 97869 #9540 Napisano 12 Lipca 2022 5 minut temu, Jogi napisał(-a): Mimo kilku cech, które dla mnie są wadami, ma też sporo zalet. Generalnie jestem z niego zadowolony i myślę, że wytrzyma u mnie przynajmniej do czasu, aż ogarnę jakiegoś MRG. Cześć cech (pozytywnych i negatywnych) opisałem wcześniej. Teraz do tamtego opisu dodam jeszcze poniższe: Wady: - Wskazówka trybów działa trochę za wolno. Myślałem, że może to takie wrażenie, że w B1000 działała szybciej, ale widzę, że Tomek w swoim filmie też to zauważył. - Brak jakiegoś fajnego systemu mikroregulacji w zapięciu, jest tylko zwyczajne - wymagające zmiany położenia teleskopu. - Nowa aplikacja - nowe modele wyposażone w BT obsługiwane są przez nową aplikację (Casio Watches). Jest co prawda bardzo intuicyjna w obsłudze, ale to w zasadzie jednyna jej zaleta (dla mnie). Są tam wyświetlane jakieś posty, jakby z Instagrama, a samo podłączenie do niej zegarka wymaga założenia konta (lub zalogowania się kontem Google / Facebook / i jakimś tam jeszcze) - dla mnie to duży minus. Poza tym wygląd starej aplikacji zwyczajnie bardziej mi się podobał. Zalety: - Z tarczy zniknęły oznaczenia stref czasowych. Osobiście preferuję takie rozwiązanie, jak w mechanicznych zegarkach z funkcją GMT, czyli wybór przesunięcia czasowego, a nie miasta reprezentującego daną strefę. - Na zapieciu są takie dwa plastikowe zderzaczki, które mają zapobiegać rysowaniu się zapięcia od kontaktu np. z blatem stołu, czy biurka. - Dodanie "brakującego" górnego przycisku. Chociaż mogli do niego podpiąć jeszcze jakąś funkcjonalność przy dłuższym przytrzymaniu - np. wyłączenie dźwięku przycisków. - Nie pamiętam, czy B1000 to miał, bo nigdy tam z tego nie korzystałem, ale tutaj można sobie spozycjonować wskazanie dnia miesiąca w ramce z dokładnością do ułamków mm, przesuwając tarczę datownika w jedną lub w drugą stronę. Fukncyjnie jest prawie identyczny z B1000. Największe różnice są w konstrukcji koperty i materiałach. Ostatecznie dorzuciłbym do niego smaczki z B1000, opcje zmiany dźwięku przycisków i podświetlenia z poziomu zegarka i byłby to, moim zdaniem, najlepszy wspólczesny MTG. A tak, jest to bardzo fajny zegarek, który pozostawia pewien niedosyt. Dzięki 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 32122 #9541 Napisano 12 Lipca 2022 Michał dzięki za deal. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 167947 #9542 Napisano 12 Lipca 2022 🌞🌞🌞 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chefren 585 #9543 Napisano 12 Lipca 2022 @TomG80 thx for pimp my watch! 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10624 #9544 Napisano 13 Lipca 2022 11 godzin temu, Chefren napisał(-a): @TomG80 thx for pimp my watch! Tomku, ale daj jakieś fotki tego zegara w ładniejszym świetle, bo tutaj on bardzo dużo traci, a na żywo ma naprawdę fajny, żywy kolorek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chefren 585 #9545 Napisano 13 Lipca 2022 Godzinę temu, TomG80 napisał(-a): Tomku, ale daj jakieś fotki tego zegara w ładniejszym świetle, bo tutaj on bardzo dużo traci, a na żywo ma naprawdę fajny, żywy kolorek. Późno już było i jak tylko odpakowalem paczkę od Ciebie, to od razu hop na rękę, a telefon jakoś sam w rękę skoczył, to jak tu fotki było nie cyknąc? 😁 Inna inszość, że fotograf ze mnie żaden... Ale postaram się mu zrobić ładniejsze zdjęcie w świetle dziennym 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 76360 #9546 Napisano 13 Lipca 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 167947 #9547 Napisano 13 Lipca 2022 😉 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44560 #9548 Napisano 13 Lipca 2022 4 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 167947 #9549 Napisano 13 Lipca 2022 😉 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 21497 #9550 Napisano 13 Lipca 2022 A taki powrócił na nadgarstek. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach