Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zegarki i Pasja

zegarkiipasja.pl: IWC Ingenieur - prezentacja kolekcji

Rekomendowane odpowiedzi

IWC Schaffhausen to producent, który wielu pasjonatom zegarków kojarzy się głównie z modelami z grupy tak zwanych pilotów, czyli bardzo czytelnych i charakterystycznych zegarków z dużymi, arabskimi cyframi, masywnymi wskazówkami oraz koronką w kształcie diamentu, ułatwiającą obsługę w rękawicach. Oczywiście oferta International Watch Co. jest dużo szersza. Innymi znanymi kolekcjami firmy są Da Vinci, Portofino, Portugieser, czy Ingenieur.

Wyświetl pełny artykuł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Te zaprezentowane to wizualna miernota imo

No może nie miernota, ale d*py nie urywa. Serce też mocniej nie bije :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest inżynier - na zewnątrz i w środku. Nowy wypust to pomyłka.

post-55792-0-71213800-1509811367_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IWC w ostatnich latach w ogóle nie ma pomysłu na zegarki. Jadą na nazwach „Portugieser”, „Ingenieur”, „Da Vinci”, „Aquatimer”... Jeszcze pare lat temu każda z linii miała coś charakterystycznego, mozna było dobrać coś pod siebie. Teraz to wszystko jest takie „bezpłciowe”. Chyba nędznych designerow tam teraz zatrudniają. Ja odszedłem od IWC.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No srednie strasznie... :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się ,bardzo średnie... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IWC w ostatnich latach w ogóle nie ma pomysłu na zegarki. Jadą na nazwach „Portugieser”, „Ingenieur”, „Da Vinci”, „Aquatimer”... Jeszcze pare lat temu każda z linii miała coś charakterystycznego, mozna było dobrać coś pod siebie. Teraz to wszystko jest takie „bezpłciowe”. Chyba nędznych designerow tam teraz zatrudniają. Ja odszedłem od IWC.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam w 100% tak samo ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze mnie w IWC zrezygnowano, więc można mnie uznać za nieobiektywnego, ale... podzielam powyższe opinie.

Co więcej znam opinię jednego z zagranicznych fachowców, który już ze 3-4 lata temu powiedział coś takiego:
"Za Kerna żaden z nowych modeli nie zyskał miana hitu. Firma cały czas opiera się na starych kreacjach"

Nie znam żadnego modelu, który stałby się hitem... więc podzielam to zdanie.
Tyle, że po Kernie też niczego fajnego nie wymyślono :-)

pozdrawiam,
Władysław Meller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IWC będzie "Longines-em" w Richemont? Sellita, słaby design nie przysporzy prestiżu. Celowy zabieg, czy przypadek?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IWC będzie "Longines-em" w Richemont? Sellita, słaby design nie przysporzy prestiżu. Celowy zabieg, czy przypadek?

Tę pozycję (Longines'a) w Richemont ma Baume & Mercier, więc albo coś trzeba sprzedać, albo poszerzyć ten poziom :-)

pozdrawiam,

Władysław Meller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.