Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Sign in to follow this  
Zbysiu Bida

A.Lange&Sohne Vs Breguet Vs Blancpain ?

Recommended Posts

Witam Prosze o pomoc, mysle nad zakupem jednego z tych 3 zegarkow, I wybor nie jest latwy, ale mam nadzieje ze cos doradzicie. To ma byc zegarek na specjalnie okazje I jakoscia wykonania ma zjadac Rolexa. Mysle czasami nad AP RO, ale Sadze ze te marki sa lepiej wykonane I bardziej niszowe jak AP. Prosze rowniez napisac cos odnosnie mechanizmu bo to jest rownie wazne, pod zglefem wyboru.

post-70030-0-47923800-1512315276_thumb.png

post-70030-0-94596400-1512315297_thumb.png

post-70030-0-03212200-1512315371_thumb.png

Cześć, czy miałaś któregokolwiek z tych zegarów w ręce? Może każdego?

Ja miałem w rękach A.Lange (konkretnie nie ten model ale bardzo podobny) oraz Blacpain i jakoś jest identyczna - perfekcja!

Obydwie marki (w szczególności te modele) "zjadają" Rolexa na śniadanie.

Zobacz na ranking:

https://www.watch-rankings.com/watch-rankings/

Te marki co podałeś to "High-End Luxury Watches" - Rolex należy do klasy niżej - "Luxury Watches".

Natomiast jest kilka marek jeszcze wyżej (min. tak jak podaje Kolega Bugs - Philippe Dufour).

Wszystko zależy od budżetu.

Da się kupić model zegarka z klasy niższej za cenę innego modelu z klasy wyższej. Marka natomiast jest marką i nie trzeba się znać na każdych modelach.

tak - jednak w tym przypadku to się sprawdza.

Da się kupić pewnie Rolexa przewyższającego ceną A.Lange.

Jednak dla średniowyedukowanego użytkownika to marka jest wyznacznikiem a nie konkretny model.

Guest McIntosh

Mysle czasami nad AP RO, ale Sadze ze te marki sa lepiej wykonane I bardziej niszowe jak AP. Prosze rowniez napisac cos odnosnie mechanizmu bo to jest rownie wazne, pod zglefem wyboru.

Skąd taka myśl? Czy w ogóle widziałeś na żywo zegarki wymienionych firm?

Kilka miesięcy temu szukałem zegarka o podobnym przeznaczeniu , prestiżowego garniturowca o ciekawym wyglądzie ale w rozsądnych pieniądzach , polowałem trochę czasu  i  ze względu na design , który najbardziej do mnie przemawiał wybór padł na Girard Perregaux MoonPhase Big Date . Dlatego w tym zestawieniu wybrałbym w pierwszej kolejności  Blancpain , dalej A.Lange & Sohne natomiast  Breguet jest za mało formalnym zegarkiem a także mi się po prostu nie podoba . Co do werków nie będę się wypowiadał bo nie mam wystarczającej wiedzy . 

Na świecie jest około 2043 miliarderów , około 174.000 ludzi powyżej 30 milionów w dolarach , i to właśnie ci ludzie są w stanie zamawiać i czekać na wyroby naprawdę bardzo drogie ( dla nas,).

Jeżeli weźmiemy Rolex / a jako wykładnie to powyżej Rolex/a jest wiele marek zegarków które przewyższają go dokładnością , skomplikowaniem , cenami.

Sa marki bardzo znane jak np:

Ademars Piquet , Vacheron Constantin czy Patek Philippe lub A. Lange & Söhne ale tez są marki bardzo drogie wykonywane na zamówienie jak chociażby : Graf Diamonds , Jacob&co , Lauret Ferrier , Girard Perregaux produkujący od roku 1791 !!! i inne.

Dlatego dla jednego będzie prestiżem noszenie zegarka Steinhart z werkiem ST1 a dla drugiego A.Lange&söhne , ale jeden i drugi będzie miał racje odnośnie prestiżu ze względu na cene wyrobu.

Przyklad https://www.girard-perregaux.com/row_eur_de/99274-52-000-ba6a.html

Edited by Rysiu1959

🤔

Edited by agremi

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

A nasz Rysiu dopiero się rozkręca. 🤣

W sumie to i dobrze, bo to Forum potrzebuje świeżej krwi. 👍

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

15 minut temu, mario1971 napisał(-a):

A nasz Rysiu dopiero się rozkręca. 🤣

W sumie to i dobrze, bo to Forum potrzebuje świeżej krwi. 👍

😀😜😀