vspr 1338 #3376 Posted September 24, 2024 W dniu 23.09.2024 o 17:44, Paulus57 napisał(-a): Pasek rozumiem dorabiany? Możesz coś o nim napisać? Pasek od @eye_lip , aligator chyba, w sumie to już pewny nie jestem bo Kuba proponował różne opcje i nie pamiętam czy ta skórka to na pewno aligator.. Matowe wykończenie, dość gruby (taki chciałem), nie wiem co więcej napisać;) Ogólnie bardzo mi się podoba bo ma nieregularne łuski a połączenie dużych i małych nadaje awangardowego charakteru zegarowi. Poza tym bardzo lubię ten zegarek, ma sporo smaczków na które conajmniej kilka razy dziennie zwracam uwagę i od razu poprawia mi się humor w robocie;) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Paulus57 162836 #3377 Posted September 25, 2024 8 godzin temu, vspr napisał(-a): Pasek od @eye_lip , aligator chyba, w sumie to już pewny nie jestem bo Kuba proponował różne opcje i nie pamiętam czy ta skórka to na pewno aligator.. Matowe wykończenie, dość gruby (taki chciałem), nie wiem co więcej napisać;) Ogólnie bardzo mi się podoba bo ma nieregularne łuski a połączenie dużych i małych nadaje awangardowego charakteru zegarowi. Poza tym bardzo lubię ten zegarek, ma sporo smaczków na które conajmniej kilka razy dziennie zwracam uwagę i od razu poprawia mi się humor w robocie;) Co by nie powiedzieć, to ten zegarek daje wiele możliwości paskowych a ten idealnie do niego pasuje. Wygląd paska dorównuje zegarkowi. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Guest DawidM86 #3378 Posted September 25, 2024 Ja tez zmienilem w swoim pasek i tez wyszlo mu to na lepsze. 0 Share this post Link to post Share on other sites
rodzyn889 7 #3379 Posted September 27, 2024 Dzień dobry, chciałbym zakupić Glory albo Enterprise do poznania mam ponad 300km ale pojadę nawet dziś. Dwie sztuki które mnie interesują Czy ktoś ma wiedzę jak sprawdzić czy to tu jest oryginalny? Cena dość mała ale zachęcająca. https://www.olx.pl/d/oferta/zegarek-ball-fireman-enterprise-nm2098c-s20j-bk-CID87-IDXZ5I4.html https://www.olx.pl/d/oferta/ball-fireman-glory-CID87-IDWKLMP.html 0 Share this post Link to post Share on other sites
piciu866 2194 #3380 Posted September 27, 2024 Najlepiej sprawdzić po oryginalnych dokumentach, dowodach zakupu...itp Oba te zegarki powinny je mieć, jeden jest nowy a drugi sprzedawca deklaruje full set. Dochodzi też jakość wykonania która w Ball'u jest na wysokim poziomie. Szczerze to nie widziałem jeszcze podróbek tej marki (chociażby ze względu na tryt) więc raczej możesz bezpiecznie kupować .... chyba, że się myle to mnie poprawcie 😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
piciu866 2194 #3381 Posted September 29, 2024 Sandwich dial - na żywo robi robote 😎 14 Share this post Link to post Share on other sites
surovy77 5274 #3383 Posted October 5, 2024 Mocny zawodnik😎 6 Share this post Link to post Share on other sites
TimeLordV 8 #3385 Posted October 5, 2024 Cześć wszystkim miłośnikom zegarków Ball! 👋🏻 Cieszę się, że mogę dołączyć do Waszego grona ⌚😃 2 Share this post Link to post Share on other sites
piciu866 2194 #3386 Posted October 6, 2024 W dniu 5.10.2024 o 16:01, TimeLordV napisał(-a): Witamy. Gratulacje 👍 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 97158 #3387 Posted October 7, 2024 6 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
SPS 83403 #3388 Posted October 7, 2024 Dzisiaj BALL otrzymał nowy pasek kauczukowy. Pachnie wanilią 😁 Przed Po Uszy się dzięki temu skróciły L2L. stał się mniejszy i odrazu lepiej leży 7 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 97158 #3389 Posted October 7, 2024 2 godziny temu, SPS napisał(-a): Dzisiaj BALL otrzymał nowy pasek kauczukowy. Pachnie wanilią 😁 Przed Po Uszy się dzięki temu skróciły L2L. stał się mniejszy i odrazu lepiej leży Pewnie i wygodnie a co to pasek bo średnio mi się się widzi z tym Ballem? 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
christ0ff 3827 #3390 Posted October 7, 2024 Wygląda jak pasek stosowany w niektórych Ballach, np. jak tutaj https://chalmersjewelers.com/products/engineer-master-ii-diver-worldtime-42mm PS. Bardziej by mi tutaj pasowała guma od Hydrocarbona, ale ze względu na podwójne mocowanie pewnie by nie pasowała. 1 Share this post Link to post Share on other sites
SPS 83403 #3391 Posted October 7, 2024 Pasek z manufaktury BALL Zamawiany przez Jubitom po numerze referencyjnym do tego modelu. Na chwilę obecną to jedyna opcja na pasek z kauczuku poza bransoletą do tej konfiguracji przewidziana przez BALLa. Pasek przychodzi z zapięciem. link https://shop.ballwatch.ch/en/accessories?product_id=918 Paska z Hydrocarbon nie zamontujemy ponieważ ma inny rozstaw i inne mocowanie. Są jeszcze opcje pasków NATO do tego modelu ale wolę kauczuk w tym momencie. Zdjęcie ze strony Balla 5 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 97158 #3392 Posted October 7, 2024 Godzinę temu, SPS napisał(-a): Pasek z manufaktury BALL Zamawiany przez Jubitom po numerze referencyjnym do tego modelu. Na chwilę obecną to jedyna opcja na pasek z kauczuku poza bransoletą do tej konfiguracji przewidziana przez BALLa. Pasek przychodzi z zapięciem. link https://shop.ballwatch.ch/en/accessories?product_id=918 Paska z Hydrocarbon nie zamontujemy ponieważ ma inny rozstaw i inne mocowanie. Są jeszcze opcje pasków NATO do tego modelu ale wolę kauczuk w tym momencie. Zdjęcie ze strony Balla Dzięki. Jakoś mi te przetloczenia nie pasują do tego modelu. Na pewno będzie wygodnie tym bardziej, że kupiłeś go pod wyprawy. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10803 #3393 Posted October 7, 2024 Dzięki SPS za przymiarki. Pasior konkretny, gruby i dobrze się trzyma 😉 8 Share this post Link to post Share on other sites
Guest DawidM86 #3395 Posted October 29, 2024 Ciagle, zdecydowanie cieszy mnie ten Ball. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Teufel26 25321 #3396 Posted October 30, 2024 Dzisiejsza premiera.Do tej pory nie interesowałem się Ball-em, ale jako ciekawostka, napewno warto wspomnieć. Niezbyt często stosowana kompilacja alarmu, a tu jeszcze z GMT. Limitacja do 333 sztuk, w tej cenie, z in-haus werkiem i ciekawym patentem, muszę przyznać że wzbudził moje zainteresowanie. Luma trochę mnie przeraża, ale jak kto lubi.Zdjęcia z CH24.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 28736 #3397 Posted October 30, 2024 (edited) To żaden in-hous (pewnie taką marketingową ściemę podają) w - mechanizm AS 5008 z dołożonym GMT. Edited October 30, 2024 by eye_lip 2 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
Teufel26 25321 #3398 Posted October 30, 2024 Co do mechanizmu, sugerowałem się artykułem z CH24, tu cytat:„W środku pracuje, widoczny pod przezroczystym deklem, kaliber RRM7379 z automatycznym naciągiem, który powstał we własnej manufakturze (to piąty własny kaliber firmy Ball). Dokładność jego chodu odpowiada dokładności chronometrów (wahania chodu wynoszą w nim od -4 do +6 s dziennie).”Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 28736 #3399 Posted October 30, 2024 Jasne, to nie była uwaga do Ciebie, tylko zdementowanie tego co producenci wymyślają. 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 9332 #3400 Posted October 30, 2024 Ja juz od dawna te deklaracje o in-house traktuje z przymruzeniem oka @eye_lip AS 5008 - to chyba LJP robi teraz cos na tej podstawie? LJP 5800 i 5900? To oni robiliby dla Balla te mechanizmy czy... ? I sorry za lekki off topic ale skoro juz o tym rozmawiamy ... Longines dostaje dedykowane mechanizmy od ETA. Union dostaje ebauche albo mechanizmy od ETA i je modyfikuje zeby spelnic wymagania Glashuette seal. Omega sama robi swoje mechanizmy czy posilkuje sie rowniez warsztatami ETA? 1 Share this post Link to post Share on other sites