Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam takie, też jestem ciekaw tej, o której pisał mayor :)

Pewnie o żadnej ale ta po prawej stronie to właśnie cała seria w której były te mechanizmy. Sam mam kilka.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja , mój bład :) Ale tej Rakiety Rekord nie kojarzę. Masz może jakieś zdjęcie mayor?

Zdjęcie z katalogu,Zegarek jest bardzo rzadki Mark Gordon ma tylko jeden egzemplarz pod nr 0885.,Edit] Jeżeli chodzi o polskie kolekcje to prawdopodobnie tylko jedna osoba może posiadać taki zegarek.,

post-67292-0-02055900-1439829321.jpg

Edytowane przez mayor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie z katalogu,Zegarek jest bardzo rzadki Mark Gordon ma tylko jeden egzemplarz pod nr 0885.,Edit] Jeżeli chodzi o polskie kolekcje to prawdopodobnie tylko jedna osoba może posiadać taki zegarek.,

Jeżeli ta osoba nie jest z Białegostoku to znaczy że są dwie. :) Jakiś miesiąc temu widziałem taką rakietę u znajomego który ma sklepy z zegarkami a kiedyś był zegarmistrzem. Wysyłałem mu tą właśnie stronę z katalogu. Sprzedać niestety jej nie chciał :(

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma go Kris. Mam i ja :D Niestety na razie się nim nie pochwalę bo wymaga pewnych zabiegów i czeka w kolejce do zegarmistrza. Ale masz rację mayor. Jest rzadki.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie "Rekord" to zegarek z mech 2209 ,który zdobył w 1965 r zloty medal na targach w Lipsku,.Na tarczy tego zegarka nie ma marki Raketa tylko "Рекорд" i dodatkowo stare logo Petrodworca w diamentowej ramce,. Rekord jest mega rzadki i nawet trudno znaleźć jego zdjęcia w sieci.,Edit/ znalazłem https://fotki.yandex.ru/next/users/asasin0611/album/170573/view/533347?page=0

Edytowane przez mayor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo jest na forum w temacie zegarka "Comet" niestety same domniemania [seiko na tarczy, mechanizm radziecki] .

Ktoś ma jakieś pewne wiadomości?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo jest na forum w temacie zegarka "Comet" niestety same domniemania [seiko na tarczy, mechanizm radziecki] .

Ktoś ma jakieś pewne wiadomości?

Mój ma na tarczy napis Comet, a napis seiko na deklu. W katalogach taki nie występuje, ale jest ich na tyle dużo, że to raczej jakaś masowa produkcja... 

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie "Rekord" to zegarek z mech 2209 ,który zdobył w 1965 r zloty medal na targach w Lipsku,.Na tarczy tego zegarka nie ma marki Raketa tylko "Рекорд" i dodatkowo stare logo Petrodworca w diamentowej ramce,. Rekord jest mega rzadki i nawet trudno znaleźć jego zdjęcia w sieci.,Edit/ znalazłem https://fotki.yandex.ru/next/users/asasin0611/album/170573/view/533347?page=0

No to zupełnie co innego. Nawet o takim nie słyszałem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chciałbym się dowiedzieć co to za mechanizm jest w tym Wostoku, czy to czasem nie jest 2409?

post-84085-0-28130300-1439884945_thumb.jpgpost-84085-0-99340800-1439884952_thumb.jpgpost-84085-0-35096200-1439884963_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłbym poprosić o pomoc w identyfikacji tego zegarka? Chodzi mi o model, przyblizona datę produkcji i mechanizm w szczególności. Każde inne info również cenne:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłbym poprosić o pomoc w identyfikacji tego zegarka? Chodzi mi o model, przyblizona datę produkcji i mechanizm w szczególności. Każde inne info również cenne:)

No ale może go pokaż?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słabo się znam na radzieckich ale to Slava na 25 kamieniach.

Mechanizm 2427.

:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez to Pobieda z 1945! Nikt jej jeszcze nie widzial :);)

Edytowane przez w2k2

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Młodzieżowy" :)-wygląda na jakieś 16mm w uszach więc raczej damka.

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki:)

Spróbuję wskrzesić je do życia. Za tą cenę to żal było nie kupić. Najwyżej pójdą na bazarek:)

Edytowane przez johndeacon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki:)

Spróbuję wskrzesić je do życia. Za tą cenę to żal było nie kupić. Najwyżej pójdą na bazarek:)

Moskwa to męski zegarek. Wbrew pozorom. W latach 50-tych taki po prostu miały rozmiar. Środkowy Łuczyk jest damski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki on ma rozmiar-28mm?

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 mm. Takie czasy były..

Ale w uszach 16. Miałeś rację...

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi się podoba ta Moskwa- ogólnie zegarki w tej stylistyce.

Niestety ten dany egzemplarz pewnie doprowadzić wizualnie do jako takiego stanu będzie ciężko i mało opłacalne? Czy nie lepiej będzie kupić w lepszym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee tam! moskwa nie jest tragiczna, gorzej z nitowaną wostoczkową tarczą...

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi