Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Yakovlev

pytanie mam jako ze moja lista must have nadal ma same dziury to ogladam amfibie i komandiry wiec znalazlem cos takiego:

http://allegro.pl/zegarek-wostok-komandirski-zakaz-mo-cccp-ladny-i3379464583.html

czy to nie jest jakis franken?

niebieski pierscien z minutami wydaje sie od wersji cywilnej,

Dekiel powienien byc chyba opisany komandir 1945-1985

dobrze mysle?

Dobrze myślisz. Składak. Wewnętrzny ring powinien mieć kolor zbliżony do koloru tarczy i cyferki wyłącznie na indeksach 6 i 12, pozostałe tylko kreseczki. Sekundowa też nie z tej bajki. O deklu pisałeś. Jedynie mechanizm wydaje się OK, powinien być ze stopsekundą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wielkie a co do reszty zegarków orientujesz sie cos?? na poprzedniej stronie jeszcze jest kilka fotek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy z "radzieccy' ;) pewniej beda bardziej zorientowani..

A w Chronometre słabo widze werk a i tu pewnie ktoś udzieli Ci informacji,cierpliwości-pozdrawiam

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Mołnia, czyli ta kieszonka na fotkach u góry strony, na mechanizmie 3602 (oznaczenie jest wybite), tarcza plastik, nie wystawiaj jej zbyt długo na działanie ostrych promieni słonecznych, bo zżółknie.

Poza tym brak w niej wałka naciągu, albo tylko koronki. Trzeba zaglądnąć w kominek u góry.

Ale możesz spróbować nakręcić ja bezpośrednio przez to największe koło zębate, delikatnie np. igłą, i nie za dużo. Wystarczy o kilka ząbków. Jeśli balans zacznie się bujać możesz otwierać szampana ;)

Jeśli nie, to czeka Cie poszukiwanie dawcy. Bez względu na wszystko warto ją reanimować, bo stan jest super.

Orienty jak Orienty, kiedyś dosyć popularne. A tu wg mnie warto wziąć się za tego białego. Zielony może posłużyć za dawcę.

O Slavie sie nie wypowiadam. Poza moimi zainteresowaniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na stronie 222 jeszcze dodalem 2 zegarki o których nic nie wiem mogbys rzucić okiem??? mołnia jest juz po naprawie i koszt wyniósł  mnie 20 zl :P chodzi swietnie

w sumie to wszystkie zegarki sa po naprawie czesc mam w domu a czesc jeszcze u zegarmistrza i wszystkie chodza tylko z tissotem mam problem bo brakuje jednej cześci do szybki poza tym mechanizm tez hula :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat dzisiaj się taka licytowała. Czy one mają coś nie teges z tymi dnia tygodnia?

http://allegro.pl/slawa-slava-zlocona-26-kamieni-cyganska-i3370349570.html

Mają ;) niestety,miałem kilka egzemplarzy...Cygańska hehe to znaczy jaka?

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

wiecie moze gdzie lub kto mógłby mi powiedziec ile moge wziąć za te zegarki??

bruce.gif

...tyle możesz  wziąć ;-P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Balth

Witam serdecznie :)

Otóż od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem takiego Łucza:

ucz_005.jpg

ucz_004.jpg

Teraz pytania: Są szanse na odczytanie roku produkcji? Co więcej można powiedzieć o tym mechaniźmie? 

Dodatkowo mam bransoletę z oznaczeniem: 9pv660k, to tylko oznaczenie modelu, czy coś wiecej?

Edytowane przez Balth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Na bransolecie to cena - 9 rubli 60 kopiejek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem od "ciotki z Londynu" Wostoka 17 2650 takiego jak ten załącznika. Wiem że to nie drogi zegarek ale na chodzi i całkiem ładnie leży na ręku. Czy ktoś wie jakie są plusy i minusy tego modelu, trwałe toto czy awaryjne? Dokładność mojego egzemplarza to +-20s/d.

post-45739-0-38963700-1373616354_thumb.jpg

post-45739-0-09330000-1373616361_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

czy te wostoki miały taki sam werk jak pobiedy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia. Nigdzie nie można znaleźć informacji o tych mechanizmach. W szczególności czy są trwałe.

Edytowane przez huba_buba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm zapewne zbliżony do Poljota 17 jewels. W wyglądzie jest również nieco zbliżony ;)

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?00&ranfft&0&2uswk&Poljot_2614_2H

Mam ten Poljotowski i 0 problemów (odpukać :D ). Mój mechanizm i Poljot mają grubo ponad 30 lat, a mechanizm jest w świetnym stanie ;)

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia. Nigdzie nie można znaleźć informacji o tych mechanizmach. W szczególności czy są trwałe.

Ten werk to dokładnie K26 (Pobieda) ale z incablockiem i kalendarzem. Są bardzo trwałe. Ze wspomnianymi poljotami 26XXN nie mają nic wspólnego. Poza tym że są bardzo trwałe. K26 IMO jest nawet wytrzymalszy. To o wiele starsza konstrukcja, zaraz powojenna, na bazie francuskiego LIP'a. Pierwsze zegarki na "pobiedzie" z datą wabiły się Czajka i Saturn, ten wostok to ich następca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi