Jimi Jump 0 #2951 Posted May 15, 2011 Właśnie tak mi się coś wydawało ! Dawno nie oglądałem a zegarek pamiętam 0 Share this post Link to post Share on other sites
tomekr89 168 #2952 Posted May 15, 2011 W ten sposób masz na jednym zegarku ustawione 3 różne strefy czasowe. Masz rację, można tak robić, jednak do pełni szczęścia trzeba by mieć jeszcze drugą skalę na tarczy (24h), jak w nowym seamasterze GMT (bo tak to trzeba sobie w głowie mnożyć x2 ). Tylko ten nowy Seamaster z kolei nie ma skali na bezelu. Gdyby nie czynnik AM/PM, to fakt faktem wystarczyłaby jedna skala 12h na tarczy i jedna 12h na bezelu oraz 2 wskazówki godzinowe do wskazywania 3 dowolnych stref. Podstawowa wskazówka godzinowa działałaby klasycznie, GMT również (na tej samej skali z pewnym przesunięciem) i na obrotowym bezelu jedna z tych dwóch wskazówek. Przy uwzględnieniu AM/PM (24h) potrzebne są 3 skale (tarcza 12h+24h) i bezel 24h. 0 Lubię divery, nie lubię chronografów. Share this post Link to post Share on other sites
Krzyzol 4 #2953 Posted May 15, 2011 Panowie - niezegarkowo; czy mi się dobrze wydaje, czy rower Brosnana ma przednie koło mniejsze? 0 Wojtek Share this post Link to post Share on other sites
vinzento 1 #2954 Posted May 15, 2011 Panowie - niezegarkowo; czy mi się dobrze wydaje, czy rower Brosnana ma przednie koło mniejsze?typowa niedoróbka z Wal-Marta 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pablos_ 16 #2955 Posted May 15, 2011 Panowie - niezegarkowo; czy mi się dobrze wydaje, czy rower Brosnana ma przednie koło mniejsze? Złudzenie spowodowane zdjęciem. 0 Share this post Link to post Share on other sites
bEEf 3 #2956 Posted May 15, 2011 Złudzenie spowodowane zdjęciem.Typowe zdjęcie paparazzi - baaardzo długa lufa, przez co maksymalnie skrócona perspektywa. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ciech 1350 #2957 Posted May 16, 2011 (edited) Elvis Aaron Presley - piosenkarz i aktor amerykański.Był prekursorem rock and rolla, znaczącą postacią w kulturze masowej XX wiekui wielkim miłośnikiem zegarków. Hamilton Ventura Elgin Omega Longines Rolex Midas Edited May 17, 2011 by Ciech 0 Share this post Link to post Share on other sites
benix82 0 #2958 Posted May 17, 2011 Ciagle zastanawiam sie , jaki to zegarek: http://i.wp.pl/a/f/jpeg/25053/wp_pmm_marcin_dubieniecki_2_550.jpeg Marcin Dubieniecki - maz mlodej Kaczynskiej 0 Share this post Link to post Share on other sites
Hakan 0 #2959 Posted May 17, 2011 Chyba IWC Mark XV, ewentualnie Mark XV Spitfire. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pablos_ 16 #2960 Posted May 17, 2011 Ciagle zastanawiam sie , jaki to zegarek: http://i.wp.pl/a/f/j...ecki_2_550.jpeg Marcin Dubieniecki - maz mlodej Kaczynskiej Było. IWC Mark XVI 0 Share this post Link to post Share on other sites
benix82 0 #2961 Posted May 17, 2011 Szacun dla Was 0 Share this post Link to post Share on other sites
benix82 0 #2962 Posted May 17, 2011 Poprawiam:) http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/5/b/Janusz_Palikot_fot_Litwin_3718630.jpg CZy to moze byc JLC Compressor? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ciech 1350 #2963 Posted May 17, 2011 Richard Dean Anderson - aktor amerykański znany jako MacGyver. Breitling Callisto Chrono 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lachu 0 #2964 Posted May 19, 2011 Elvis Aaron Presley - piosenkarz i aktor amerykański.Był prekursorem rock and rolla, znaczącą postacią w kulturze masowej XX wiekui wielkim miłośnikiem zegarków. Lubie Elvisa, nawet bardzo, ale to CHUCK BERRY był prekursorem rock and roll'a może trochę na przekór i kontrowersyjnie, ale na prawdę tak uważam 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ciech 1350 #2965 Posted May 19, 2011 (edited) Roger Waters ? brytyjski progresywny muzyk i kompozytor rockowy.Najbardziej znany ze swej kariery w Pink Floyd. Rolex Datejust Rolex Submariner Time to utwór Pink Floyd z wydanej w 1973 roku płyty Dark Side of the Moon,do którego tekst napisał Roger Waters. http://www.youtube.com/watch?v=OPBYLDqUwQk Edited May 19, 2011 by Ciech 0 Share this post Link to post Share on other sites
gourmet 2 #2966 Posted May 19, 2011 Dałbym sobie głowę uciąć, że to R. Gere 0 Bez komercyjnych www Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #2967 Posted May 19, 2011 Dałbym sobie głowę uciąć, że to R. Gere No coś Ty? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ciech 1350 #2968 Posted May 19, 2011 (edited) Richard Tiffany Gere ? amerykański aktor i producent filmowy. Rolex Datejust Waters i Gere noszą podobne zegarki, więc pewnie dlatego wydają się być podobni. Edited May 19, 2011 by Ciech 0 Share this post Link to post Share on other sites
boldy 1 #2969 Posted May 19, 2011 Tiffany??? Tu mnie zaskoczyłeś... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lachu 0 #2970 Posted May 20, 2011 Roger Waters ? brytyjski progresywny muzyk i kompozytor rockowy.Najbardziej znany ze swej kariery w Pink Floyd. Może i nie wniosę do dyskusji wiele, ale jak dla mnie również najlepszy kompozytor i muzyk EVER Może i niektórzy mówią, że jest bufonem, zakochany w sobie itd. Ale jak dla mnie ma powód - stworzył dwie najlepsze płyty wszechczasów - The Wall i The Final Cut 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest McIntosh #2971 Posted May 20, 2011 (edited) Może i nie wniosę do dyskusji wiele, ale jak dla mnie również najlepszy kompozytor i muzyk EVER Może i niektórzy mówią, że jest bufonem, zakochany w sobie itd. Ale jak dla mnie ma powód - stworzył dwie najlepsze płyty wszechczasów - The Wall i The Final Cut A dla mnie najlepsze płyty wszechczasów muzyki rozrywkowej to: Metallica - Master of Puppets, Pearl Jam - Ten, Guns N' Roses - Use your illusion (1, 2) i nieśmiertelny Michael Jackson z płytą Thriller . Skoro już jesteśmy w temacie muzyki, to ten gość wie co nosić na ręku. Jay-Z zmasakrował ten wątek . Na ręku ma Royal Oak Carbon Concept w kopercie wykonanej z włókien węglowych, ceramiczny pierścień i tytanowe zapięcie. Mechanizm z chronografem i tourbillonem na pokładzie (kaliber 2895). Edited May 21, 2011 by McIntosh 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lachu 0 #2972 Posted May 20, 2011 Co na ręku to na ręku, ale trzeba przyznać, że nie tylko do zegarków ma gust... Metallikę oczywiście bardzo lubię 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest McIntosh #2973 Posted May 21, 2011 Co na ręku to na ręku, ale trzeba przyznać, że nie tylko do zegarków ma gust... Pewnie dlatego zegarek zauważyłem w drugiej kolejności . No to jeszcze jedna fotka. Tym razem nie widać Beyonce za to widać Offshore na ręku. I teledysk... http://www.youtube.com/watch?v=3EWruiIjBmo&feature=related A co do Metallica, to dla mnie wyjątkowy zespół. Wychowywałem się na ich muzyce. Pierwszy raz usłyszałem ich będąc jeszcze w podstawówce, a przygodę z ich muzyką zaczynałem właśnie od Master of Puppets. Od tej płyty zaczęła się moja pasja ciężkimi brzmieniami i tak trwa to do dziś. 0 Share this post Link to post Share on other sites
gourmet 2 #2974 Posted May 21, 2011 No coś Ty?ogolić pana z prawej i ubrać w garniaka - brat bliźniak 0 Bez komercyjnych www Share this post Link to post Share on other sites
Maks 3 10 #2975 Posted May 21, 2011 McIntosh na pierwszym zdjęciu pomyślałem że to jakiś Hublot,ale chyba to nie to. Co do Metallica hmm ja pierw usłyszałem tzw. "czarną płytę" na początku nie byłem zachwycony, a później no cóż słucham do dziś tej muzyki, Master of Puppets rewelacja 0 Robert Share this post Link to post Share on other sites