Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Waldeusz

Co noszą znani ludzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Wygodne dla każdego, kto chce pisać szybko. Szybciej kliknąć trzy litery niż trzynaście. Wiadomo przecież o co chodzi. Co do statusu, elity, obycia itd. - kreatywność Cię trochę poniosła .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zdecydowanie na czasie komuś zależy...co wyszukuje w internecie zdjęć prezesow zarządu z zegarkami by póżniej z braku czasu nazywać ich z angielska CEO:), wybacz ale nie wierzę ;)

A jak traktować VW?

Jeśli napiszesz CEO Klubu Sportowego "Tęcza" będzie niezręcznie, ale w przypadku międzynarodowych koncernów wydaje się być O.K. (o, przepraszam: "w porządku").

Nazewnictwo CEO anglojęzyczne dotyczy prezesów spółek giełdowych ( naduzywane w USA -gdzie zarządzający sklepem to już CEO ;) ) a nie prezesa PRLowskiego klubu sportowego ;)

Zresztą nazywajcie sobie jak chcecie ;), bo trudno napisać " CEO( prezes zarzadu) Ferrari z zegarkiem.....na nadgarstku", ale po co?, niech sobie poszukają co to znaczy jak nie wiedzą...w Lublinie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=YogPySekGxw

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo będzie to w slangu, podobnie jak "szefie" pod sklepem... ;-)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

John Mayer i AP Royal Oak.

johnmayer_ap2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

John Mayer i AP Royal Oak.

Polecam obejrzeć. Mądry z niego facet. Ciekawie opowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On generalnie jest wielkim pasjonatem zegarków. Dla Hodinkee pisze też czasem teksty. Ciekawa postać.

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i muzykę robi nie najgorszą. Polecam szczególnie płytę Continuum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączam się do apelu aby nie używać skrótów CEO, EO, PEO i DEO. A także innych, które mają normalne polskie odpowiedniki. W dokumentach spółki pisze się Prezes Zarządu a nie CEO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się ta dyskusja o "CEO".

Zwłaszcza, że na przykład nagminne popełnianie ordynarnych błędów ortograficznych jakoś przechodzi na forum niemal niedostrzeżenie - w każdym razie nie budzi takiego wzburzenia grona językowych purystów. ;)

Master Yoda: zapisałeś się na wieczorowy kurs erystyki? ;)

Używam "CEO", bo krócej - słusznie mnie zdemaskował ;) jeden z kolegów - no i przyzwyczajenie (zawodowe). Nie jest mi to potrzebne do szpanowania, ani niczego podobnego.  :lol:  Widocznie jestem nadmiernym optymistą, skoro założyłem, że złożenie "CEO" z, powiedzmy, "Bugatti" przy focie mężczyzny w drogim garniturze i z bardzo drogim zegarkiem na nadgarstku raczej nie będzie budzić skojarzeń typu "woźny", "szatniarz", czy "starszy penetrator kubła na mopa". ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Przyłączam się do apelu aby nie używać skrótów CEO, EO, PEO i DEO. A także innych, które mają normalne polskie odpowiedniki. W dokumentach spółki pisze się Prezes Zarządu a nie CEO.

+1

Dodam, że CEO jest dla mnie terminem obcym, którego znaczenie poznałem przed chwilą w tym wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się ta dyskusja o "CEO".

Zwłaszcza, że na przykład nagminne popełnianie ordynarnych błędów ortograficznych jakoś przechodzi na forum niemal niedostrzeżenie - w każdym razie nie budzi takiego wzburzenia grona językowych purystów. ;)

Master Yoda: zapisałeś się na wieczorowy kurs erystyki? ;)

Używam "CEO", bo krócej - słusznie mnie zdemaskował ;) jeden z kolegów - no i przyzwyczajenie (zawodowe). Nie jest mi to potrzebne do szpanowania, ani niczego podobnego. :lol: Widocznie jestem nadmiernym optymistą, skoro założyłem, że złożenie "CEO" z, powiedzmy, "Bugatti" przy focie mężczyzny w drogim garniturze i z bardzo drogim zegarkiem na nadgarstku raczej nie będzie budzić skojarzeń typu "woźny", "szatniarz", czy "starszy penetrator kubła na mopa". ;)

Filozofujesz,zresztą zupelnie niepotrzebnie ;), nie każdy-jak Ty ( wspominaleś) jest filologiem języka angielskego.

Nie ja jeden jestem pozbawiony powietrza jak balon ;)( widać po postach innych kolegow ) i nie tylko ja nie zrozumialem tego skrótu.

Kolega Cię rozszyfrował bo też moze lubi Tego piłkarza ;)

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://pl.juventus.wikia.com/wiki/Gianluigi_Buffon&ved=0ahUKEwjOvcDmsoTKAhVECCwKHRkzARAQFghJMAs&usg=AFQjCNEcE-aMZANd3-5SNlvHlQMfYVUYJA

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam lubię natrafić na słowo którego nie znam ( nawet obcojęzyczne), w dobie googla droga do oświecenia jest wyjątkowo łatwa - zawsze to jakiś rozwój ;-) a makaronizmy, w tym CEO, są już tak często obecne w prasie i internecie że naprawdę nie trzeba czytać FT ( w tym wypadku ) żeby się z nimi zetknąć.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szach,mat po obronie sycylijskiej :);)

Edit

To do @LSE

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
;) Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Kolega Cię rozszyfrował bo też moze lubi Tego piłkarza ;)

Ty mnie tu Buffonem nie atakuj  :P. Żeby pozostać w temacie...

Jordan Bellfort znany jako CEO Stratton Oakmont, a spopularyzowany za pośrednictwem książki oraz filmu pt. "Wilk z Wall Street".

jordanbelfort1.jpg

jordanbelfort2.jpg

Poniżej James Caan, CEO Hamilton Bradshaw.

jcaan_ap1.jpg

jcaan_ap2.jpg

Tyle, że to CEO o znacznie lepszej reputacji niż Bellfort. No i fan Audemars Piguet. Kontynuując temat CEO... poniżej Stephan Winkelmann, CEO Automobili Lamborghini S.p.A.

winkelmann_ap.jpg

W ogóle wielu CEO jest w książce o Royal Oak. No ale żeby nie było aż tak poważnie, bo CEO już przesyt w tym temacie, Wayne Rooney i RO Offshore Diver.

waynerooney_ap.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurcze, ale się zrobiła "jatka" z tym CEO. Cholerka, co napiszę posta, to się robi burza. O co kaman?! Wiedziałem, że ma różne "moce", np. często wybieram takie kasy w sklepie, do których kolejka najbardziej się ślimaczy, ale tutaj to już normalnie jakieś fatality :(

Generalnie po prostu strasznie mnie denerwują te anglicyzmy w mowie. To jest takie pretensjonalne. Aczkolwiek, czasem rzeczywiście, gdy mamy do czynienia z IDIOMEM, wygodnie jest po prostu użyć anglicyzmu, np. design, etc. Nie wiem, czy wszelakie nazwy stanowisk w korporacjach koniecznie muszą być po angielsku... Jesli to korporacja międzynarodowa, to ok, ale w polskich? 

Może by tak telefon do prof. Miodka wykonać? ;)

A może zmienić tytuł tematu na: "co noszą CEO"? he hue, brzmi super pretensjonalnie ;P

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic w tym dziwnego. Pamiętam artykuł sprzed 2-3 lat w FT dotyczący języka angielskiego w firmach. Okazuje się, że nawet azjatyckie przedsiębiorstwa, które siedziby mają w Państwie Środka, wprowadziły obowiązek posługiwania się angielskim dla pracowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

O kurcze, ale się zrobiła "jatka" z tym CEO. Cholerka, co napiszę posta, to się robi burza. O co kaman?! Wiedziałem, że ma różne "moce", np. często wybieram takie kasy w sklepie, do których kolejka najbardziej się ślimaczy, ale tutaj to już normalnie jakieś fatality :(

No dobra, to dla odmiany nacieszmy oczy. Żeby było miło...

beyonce_ap.jpg

Beyonce, która lubi i chętnie nosi zegarki AP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie ciekawy post ;)

Piękna pani o ksztalcie nie gorszym niz koperta zegarka który nosi....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Magik zawsze wrzuci magiczne foty  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak się kłócę z Magikiem a moze się okazać ze jako miłośnik AP jest 2 metrowym koszykarzem z Bronxu ;)

Będę mial za wymadrzanie jak mnie dorwie ;):)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak się kłócę z Magikiem a moze się okazać ze jako miłośnik AP jest 2 metrowym koszykarzem z Bronxu ;)

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Magik zawsze wrzuci magiczne foty  :P

Beyonce jest tak magiczna, że trudno zauważyć zegarek  :)

Ja jestem spokojnym miłośnikiem manufaktury z Le Brassus, ale za przyjaciół AP zza Oceanu nie ręczę...

rickross_ap.jpg

Oczywiście... Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się. Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie... najlepszej zegarkowej firmy świata, Audemars Piguet.

:)   ;) 

Czy to jest jasne?

rampagejackson_ap2.jpg

Na ostatniej fotce kolekcjoner i wielki fan zegarków AP, Quinton Jackson. Mistrz UFC i PRIDE, zawodnik MMA.

Edytowane przez Magik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To widać po tzw 'dzikim mięsie' nad oczami ;)

AP jest najlepsze ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi