Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Waldeusz

Co noszą znani ludzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja, skromny? W sensie ,że ... niewysoki ? ...co poradzisz ;-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda.

Ważniejsze co nosi jest, nie kto, tylko jak.....

Firma wybrała takich ambasadorów-ich problem ;)

Można być żałosnym z AP czy Patkiem na nadgarstku ,można prezentować się z klasą mając Poljota.

Cała prawda, całą dobę...

Wg mnie AP w większości nie pasuje do swoich ambasadorów"- arcydzieło sztuki zegarmistrzowskiej i dajmy na to - zawodnik MMA , czy wytatuowany raper....

Coś w tym jest...pytanie kto dzięki temu sobie czego dodaje...AQP czy raper

To tak i ja :P , dodać jeszcze że hetero i mamy obraz najbardziej gnębionej grupy społecznej ;)

No ale akurat w naszym kraju to się właśnie zmienia...tylko tego " rowera" się pozbądź ;-)

PS się nie nauczę na mobilnych edytować cytownej wypowiedzi...się wbiłem w Twego posta ...sorry

Edytowane przez Master Yoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że to nie ich wina - tylko świadome działania marketingowe :) .

Fakt, jednak nie pisałem o działaniach departamentów sprzedażowych i Zarządów prowadzących manufakturę, ale o samą markę i jej klasę. A tej przecież ani Ty, ani ja nie kwestionujemy :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Wg mnie AP w większości nie pasuje do swoich ambasadorów"- arcydzieło sztuki zegarmistrzowskiej i dajmy na to - zawodnik MMA , czy wytatuowany raper....

To tak jak by fortepiany Steinway& Sons reklamował...   Pudzianowski.

Chyba doszło do jakiegoś nieporozumienia. Ja nie prezentuję zdjęć ambasadorów AP tylko osoby, które noszą zegarki AP i nic poza tym. Przecież sprzedawca nie powie w salonie: Jest pan zawodnikiem MMA? A to sorry, pana nie obsługujemy.

Wyjątek od reguły stanowią ścisłe limitacje, na które firma zbiera listę osób i decyduje komu sprzeda, a komu nie. Podobnie zresztą postępuje Ferrari.

Spośród wszystkich osób z zegarkami AP pokazanych w tym wątku, tylko Serena Williams, Freida Pinto, Michael Schumacher, Stan Wawrinka są ambasadorami manufaktury z Le Brassus. Jest jeszcze Sachin Tendulkar, ale chyba nie był prezentowany w tym wątku (video do obejrzenia). I na tym koniec. Co do byłych ambasadorów lub przyjaciół firmy to jest np. Bill Clinton, Jay Z, LeBron James, Nick Faldo, Rory McIlroy, Leo Messi, Novak Djokovic, Arnold Schwarzenegger, Quincy Jones. Nie takie złe to towarzystwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użyłem cudzysłowia przy wyrazie "ambasador" :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Użyłem cudzysłowia przy wyrazie "ambasador" :)

A w ślad za tym poszła interpretacja, a właściwie nadinterpretacja i wnioski  :). To trochę tak, jakby szef kolumbijskiego kartelu narkotykowego nosił zegarek Patek Philippe i na tej podstawie wszyscy uznali, że Patek Philippe ma szemranych "ambasadorów".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spośród wszystkich osób z zegarkami AP pokazanych w tym wątku, tylko Serena Williams, Freida Pinto, Michael Schumacher, Stan Wawrinka są ambasadorami manufaktury z Le Brassus. Jest jeszcze Sachin Tendulkar, ale chyba nie był prezentowany w tym wątku (video do obejrzenia). I na tym koniec. Co do byłych ambasadorów lub przyjaciół firmy to jest np. Bill Clinton, Jay Z, LeBron James, Nick Faldo, Rory McIlroy, Leo Messi, Novak Djokovic, Arnold Schwarzenegger, Quincy Jones. Nie takie złe to towarzystwo.

tylko. Firmy o takim uznaniu raczej nie maja przyjaciol. To jest czysty biznes, aby zwiekszyc sprzedaz.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu z prezentowanych tu nosicieli wyraźnie pozuje z zegarkiem. Podobnie jak kiedyś w przypadku Rolexa także AP część tych zdjęć "ustawia" a reszta to pewnie inicjatywa samych modeli . Zegarek jest drogi i charakterystyczny i nosi go Floyd i LeBron - to narkotykowy baron czy Bronxowy gangster też go chce. A dla firmy na razie to nie problem - jedni i drudzy mają kasy na kilkanaście takich zegarków rocznie. I interes się kręci. Aż firmie zacznie przeszkadzać że CEO przestali ich nosić bo się za bardzo kojarzą z szemranym towarzystwem . To się wtedy skoncentrują na sztuce, żeglarstwie, jeździe konnej i golfie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

tylko. Firmy o takim uznaniu raczej nie maja przyjaciol. To jest czysty biznes, aby zwiekszyc sprzedaz.

Mam inne zdanie na temat temat  :). Prowadzę stronę o Audemars Piguet (http://www.apclub.pl) poświęcając własny czas na pisanie artykułów, obróbkę materiału video (nie korzystam ze streamingu YouTube jak wszyscy) i całą informatyczną obsługę strony. Poświęcam własną kasę, bo przecież serwer i domeny trzeba opłacić. Robię to bezinteresownie, bo pasjonuję się AP i lubię tę firmę. Czy można mnie nazwać przyjacielem Audemars Piguet? Myślę, że tak. Znam ludzi, którzy jeżdżą na spotkania organizowane przez Vacheron Constantin, Patek Philippe, bo lubią te firmy i noszą ich zegarki. Nie są to oczywiście ludzie z branży (żeby była jasność), prywatnie zajmują się zupełnie innymi rzeczami więc o czystym czy jakimkolwiek biznesie w ich kontekście nie sposób pisać / mówić.

Aż firmie zacznie przeszkadzać że CEO przestali ich nosić bo się za bardzo kojarzą z szemranym towarzystwem . To się wtedy skoncentrują na sztuce, żeglarstwie, jeździe konnej i golfie ;-)

Firma Audemars Piguet od ponad 20 lat jest obecna w żeglarstwie i w golfie. Tak więc chybiony argument.

Edytowane przez Magik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma Audemars Piguet od ponad 20 lat jest obecna w żeglarstwie i w golfie. Tak więc chybiony argument.

Dlatego napisałem : "...skoncentruje się"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Dlatego napisałem : "...skoncentruje się"...

Nie chcę się bawić w aptekarską dokładność, ale to nadal czas przyszły. Moim zdaniem, firma Audemars Piguet już jest skoncentrowana na temacie...

http://www.audemarspiguet.com/en/explore/golf

Warto też wspomnieć o blisko 20-letnim zaangażowaniu AP w jeździectwo o czym pisałem tutaj. Przy okazji chciałbym też przywołać takich ambasadorów firmy jak np. Garri Kasparov, któremu manufaktura Audemars Piguet poświęciła niemałą serię zegarków z kolekcji Royal Oak. Oczywiście rozumiem doskonale skąd wynika takie, a nie inne podejście Klubowiczów do tematu, ale jest ono oparte na bardzo cząstkowych informacjach. Dlatego chętnie te informacje uzupełniam żeby był pełny obraz sytuacji :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I za to jestesmy Ci wdzięczni, bo szczątkowa informacja przedstawia często zafałszowany obraz.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

I za to jestesmy Ci wdzięczni, bo szczątkowa informacja przedstawia często zafałszowany obraz.

Dzięki. W sumie temu służy forum abyśmy nawzajem wzbogacali naszą wiedzę. A więc Garri Kasparov...

Z Audemars Piguet od 1996 roku.

kasparov_ap1.jpg

kasparov_ap2.jpg

kasparov_ap3.jpg

I tutaj także z zegarkiem AP na ręku, niestety zdjęcie powstało w nieprzyjemnych okolicznościach.

kasparov_ap4.jpg

Jako ciekawostkę zapodam informację, że Kasparov to nie tylko zegarki z kolekcji Royal Oak. W roku 1998 firma Audemars Piguet wykonała model Millenary dedykowany słynnemu szachiście.

kasparov_millenary1.jpg

kasparov_millenary2.jpg

kasparov_millenary3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba marzenie każdego fana zegarkowego, dedykowany model przez uznanego producenta ;)

Swietnie wyglada ta szachownica na tarczy...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

To chyba marzenie każdego fana zegarkowego, dedykowany model przez uznanego producenta ;)

Mowa. Ja już nawet mam pomysł na zegarek dla siebie :D. To miałby być Royal Oak Offshore bez wskazówek tylko wskazania w oknach. W centralnej części tarczy trupia czacha z drewna, tarcza wykonana z lawy wulkanicznej, koperta i pierścień z włókna węglowego. Śruby na pierścieniu z tytanu. Mechanizm - 3120 zmodyfikowany pod kątem wskazań. Wahnik ze złota taki jak w 3120 tylko ze złota niebieskiego. Do tego czarny pasek i zapięcie tytanowe. O takim zegarku marzę  :rolleyes:. W końcu marzenia nic nie kosztują.

Edytowane przez Magik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepsza by byla tarcza z meteorytu?, bo same lekkie materiały wybraleś ( poza rotorem)

:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

A nie lepsza by byla tarcza z meteorytu?, bo same lekkie materiały wybraleś ( poza rotorem)

:)

Pozostałbym jednak przy lawie. Widziałem jak to wygląda w zegarku Romain Jerome. Dla mnie rewelacja. Natomiast tarcza z meteorytu w JLC na żywo średnio przypadła mi do gustu  :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Keanu Reeves, znany aktor

Carl F. Bucherer Manero AutoDate

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedziemy dalej z AP...

Jay Z

Chris Paul

I żeby nie było, że tylko raperzy, koszykarze, na koniec Najib Tun Razak - premier Malezji

Ale marynarki nie rozpiął  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedziemy dalej z AP...

Jay Z

Chris Paul

I żeby nie było, że tylko raperzy, koszykarze, na koniec Najib Tun Razak - premier Malezji

Ale marynarki nie rozpiął :P

A powinien był :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W śniadaniu mistrzów Wojciech Pszoniak miał na ręce Victorinoxa Inoxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi