Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

amatsukaze

Zegarek do 25-30tys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam kolejnego zegarka do kolekcji, ktora sklada sie z Rolex Submariner 14060m, Rolex Date 15200 i JLC Reverso Classique.

Zastanawiam sie nad zegarkiem do ok. 25-30tys i biore pod uwage 3 opcje:

- Rolex GMT Pepsi 16700 - stary non-ceramic. Bardzo podoba mi sie kolorystyka, no i funkcja GMT (sporo podrozuje). Nie wiem tylko czy teraz “warto” ten zegarek zakupic - w ostatnich 2och latach ceny sporo wzrosly i moze warto poczekac do premiery nowej Pepsi na jubilee.

- Rolex two tone Submariner 16613 - bardzo podoba mi sie ta niebieska tarcza, no i odrobina “bling” ktorego aktualnie brakuje w mojej kolekcji. Wersje pre-ceramic znacznie lepiej leza na moim nadgarstku, dlatego nie rozpatruje nowego modelu. Martwi mnie tylko podobienstwo Suba no date, ktorego juz mam...

- JLC Reverso Duo w rose gold - zegarek swietnie sie prezentuje, wnosi funkcjonalnosc GMT z bardziej stonowanym “bling”. Chociaz bardziej komfortowo czulbym sie z zakupu Rolexa w tej cenie, bo nie lubie tracic na zegarkach.

Co myslicie? Z gory dzieki!

post-80849-0-48691500-1523345355_thumb.jpeg

post-80849-0-28477000-1523345448_thumb.jpeg

post-80849-0-00397500-1523345515_thumb.jpeg

post-80849-0-69965200-1523345595_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem wiele o tych zakątkach i nie będę w stanie ci pomoc w wyborze, ale jestem ciekaw twojego wyboru. I taki żarcik mi się nasunął odnośnie tego czy ktoś ci tu zaproponuje sekcje japońska w postaci seiko 5 lub orient stara :D

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tudor Black Bay GMT - masz i tę funkcje i pepsi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem wiele o tych zakątkach i nie będę w stanie ci pomoc w wyborze, ale jestem ciekaw twojego wyboru. I taki żarcik mi się nasunął odnośnie tego czy ktoś ci tu zaproponuje sekcje japońska w postaci seiko 5 lub orient stara :D

Mialem kiedys Sarb033 i bylem bardzo zadowolony - gdyby nie Rolex Date, to bym go zatrzymal. :) Nadal mieszkam w Toyko i przed przeprowadzka na pewno wezme jeszcze jakies Seiko (moze vintage GS Hi-Beat), ale to przy kolejnej okazji.

Tudor Black Bay GMT - masz i tę funkcje i pepsi :)

BB GMT jest chyba 41mm, co juz moze byc za duzo... Poza tym miejsce Tudor’a ma juz u mnie zaklepane BB58!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może by tak w chrono....? Ja zdecydowanie w tym budżecie wybrałbym jednego z tych

1053332.png.crop.400.high.pngjaeger-lecoultre-master-chronograph-40mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może by tak w chrono....? Ja zdecydowanie w tym budżecie wybrałbym jednego z tych 1053332.png.crop.400.high.pngjaeger-lecoultre-master-chronograph-40mmOba ladne, chociaz wole opcje nr 2 (nie podoba mi sie umiejscowienie datownika w 1) i chyba przymierze. Wczesniej myslalem nad JLC Master Control Moonphase.Pojawila sie jeszcze jedna opcja w postaci Vacheron Constantin Overseas, tez chrono I tylko troszke ponad budzet.. Jeszcze raz wszystko przymierze w przyszlym tygodniu i cos wybiore.

post-80849-0-40892200-1523417006_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pomimo teoretycznie wyższego pozycjonowania estetycznie poszedłbym w JLC i to będzie następny mój cel...ten bez daty bo jak wspomnialeś o datowniku to i mnie zaczął drażnić w drugim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pomimo teoretycznie wyższego pozycjonowania estetycznie poszedłbym w JLC i to będzie następny mój cel...ten bez daty bo jak wspomnialeś o datowniku to i mnie zaczął drażnić w drugim.

Pod wzgledem czysto estetycznym zgoda, 2gi JLC ladniejszy od VC. Bardzo lubie symetrie na tarczy, dlatego wybralem no date Sub. Wrzucam zdjecie aktualnej 3jki - czego tutaj brakuje... albo Chrono albo GMT!

post-80849-0-67231500-1523439998_thumb.jpeg

post-80849-0-96629000-1523440106_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam GMT mastera(czarnego), ale wybrałem go zamiast Suba- wiem, że niby inne funkcje itp ale są bardzo podobne. Myślałem jak Ty o starym pepsi, ale jak sam zauważyłeś ceny są już przesadzone. 

Ja bym jednak poszedł w jakieś chrono z jasną tarczą - żeby się czymś zająć w czasie gromadzenia funduszy na JLC kupiłem sobie taką poczekajkę;)

varajyze.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym poleciał klasycznie... GMT Master i Speedy Moon :)

RG

Moonwatch jest tez w planach - znowu bede sie zastanawiac czy hesalite czy sapphire sandwich, ale to nastepnym razem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze gratuluję portfela :)

A po drugie skoro masz już Rolexa i JLC to po co kolejne? :)

Moje propozycje:

Jaeger-LeCoultre Polaris Chronograph WT

vacheron constantin overseas

Ale skoro jesteś w Tokio to bez wahania brałbym to:

Grand Seiko SBGE001!!!! Spring Drive, niespotykany szafirowy bezel, tytan i GMT. Czego chcieć więcej? :) 

Oczywiście można uzupełnić kolekcję o Omegę Planet Ocean. Są Two Tone i GMT.

https://www.omegawatches.com/watches/seamaster/planet-ocean-600m/deep-black/product

https://www.omegawatches.com/watches/seamaster/planet-ocean-600m/ceragold/product/

https://www.omegawatches.com/watches/seamaster/planet-ocean-600m/goodplanet-edition/product/

A może coś ze świętej trójcy? Np AP Royal Oak? To już król królów :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam GMT mastera(czarnego), ale wybrałem go zamiast Suba- wiem, że niby inne funkcje itp ale są bardzo podobne. Myślałem jak Ty o starym pepsi, ale jak sam zauważyłeś ceny są już przesadzone. 

Ja bym jednak poszedł w jakieś chrono z jasną tarczą - żeby się czymś zająć w czasie gromadzenia funduszy na JLC kupiłem sobie taką poczekajkę;)

varajyze.jpg

Tak, ceny Pepsi sa wysokie, chociaz i czarne GMT juz sa na podobnym pulapie w Japonii. Ten GP naprawde dobrze dobrany - na pewno nadal chcesz JLC?! Nawet preferuje te wskazowki (nie skeleton).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ceny Pepsi sa wysokie, chociaz i czarne GMT juz sa na podobnym pulapie w Japonii. Ten GP naprawde dobrze dobrany - na pewno nadal chcesz JLC?! Nawet preferuje te wskazowki (nie skeleton).

Nie wiem sam czego chcę, dlatego przerobiłęm z 200 zegarów w 2 lata;p

JLC jeszcze nie miałem a GP już 3...;D

chociaż w sumie...kup GP, zostanie Ci 15-20 które pomogę Ci przebalować:DDDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Szukam kolejnego zegarka do kolekcji, ktora sklada sie z Rolex Submariner 14060m, Rolex Date 15200 i JLC Reverso Classique.

Zastanawiam sie nad zegarkiem do ok. 25-30tys i biore pod uwage 3 opcje:

- Rolex GMT Pepsi 16700 - stary non-ceramic. Bardzo podoba mi sie kolorystyka, no i funkcja GMT (sporo podrozuje). Nie wiem tylko czy teraz “warto” ten zegarek zakupic - w ostatnich 2och latach ceny sporo wzrosly i moze warto poczekac do premiery nowej Pepsi na jubilee.

- Rolex two tone Submariner 16613 - bardzo podoba mi sie ta niebieska tarcza, no i odrobina “bling” ktorego aktualnie brakuje w mojej kolekcji. Wersje pre-ceramic znacznie lepiej leza na moim nadgarstku, dlatego nie rozpatruje nowego modelu. Martwi mnie tylko podobienstwo Suba no date, ktorego juz mam...

- JLC Reverso Duo w rose gold - zegarek swietnie sie prezentuje, wnosi funkcjonalnosc GMT z bardziej stonowanym “bling”. Chociaz bardziej komfortowo czulbym sie z zakupu Rolexa w tej cenie, bo nie lubie tracic na zegarkach.

Co myslicie? Z gory dzieki!

Z tych czterech wybrałbym złote JLC Reverso Duo.

Ew. patrzyłeś na Rolexa GMT II BLNR? Ma GMT, ma trochę bling ale wg mnie bardziej stonowany i fajniejszy niż pepsi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze gratuluję portfela :)

A po drugie skoro masz już Rolexa i JLC to po co kolejne? :)

Moje propozycje:

Jaeger-LeCoultre Polaris Chronograph WT

vacheron constantin overseas

Ale skoro jesteś w Tokio to bez wahania brałbym to:

Grand Seiko SBGE001!!!! Spring Drive, niespotykany szafirowy bezel, tytan i GMT. Czego chcieć więcej? :) 

Oczywiście można uzupełnić kolekcję o Omegę Planet Ocean. Są Two Tone i GMT.

https://www.omegawatches.com/watches/seamaster/planet-ocean-600m/deep-black/product

https://www.omegawatches.com/watches/seamaster/planet-ocean-600m/ceragold/product/

https://www.omegawatches.com/watches/seamaster/planet-ocean-600m/goodplanet-edition/product/

A może coś ze świętej trójcy? Np AP Royal Oak? To już król królów :)

Dzieki! Nie ograniczam sie do jednego zegarka na marke - i po prostu lubie Rolex i JLC. :) Seiko Spring Drive albo Hi-Beat na pewno kiedys trafi do kolekcji. Z Omegi najbardziej podoba mi sie Moonwatch. Biore pod uwage AP, ale w tym budzecie moglbym sobie pozwolic tylko na najprostsze modele w 36mm - jak trafilaby sie okazja to czemu nie!

Za duzo sie dzieje na tej tarczy jak dla mnie - chrono + powierzchnia ksiezyca + czesciowo skeleton, no i zolte akcenty ktore sa troche zbyt sportowe do mojego codziennego stroju.

Z tych czterech wybrałbym złote JLC Reverso Duo.

Ew. patrzyłeś na Rolexa GMT II BLNR? Ma GMT, ma trochę bling ale wg mnie bardziej stonowany i fajniejszy niż pepsi.

Nowe GMT maja zbyt duze lugs na moj nadgarstek, poza tym BLNR nie mozna znalezc w cenie z metki na razie.

A moze bialy Milgauss??? Jest kontrast z Subem i wakacyjny zegarek na luzie.

post-80849-0-98358900-1523535784_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.