Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Edmund Exley

Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Żona obstawila 1:1 :)

G6

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod bramkami też się trochę działo ;)

Brazylia po prostu nie chce wpaść na Niemcy w pierwszej rundzie fazy pucharowej.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Brazylia po prostu nie chce wpaść na Niemcy w pierwszej rundzie fazy pucharowej.

Niemcy nie wyjdą z grupy. :D;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie, to jest możliwe  :D .

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona obstawila 1:1 :)

G6

Moja też tak mówiła, ale Ona się nie zna

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wyczulem Meksyk, ona Szwajcarie :)

G6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jutro? Anglia i Belgia bez problemów?

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

A jak jutro? Anglia i Belgia bez problemów?

Raczej tak. A we wtorek? Myślę, że Kolumbia pokona Japonię, a Polska wygra z Senegalem. Obstawiam wynik 2:1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemcy kaput :lol: .

Deutschland  Auf Wiedersehen.

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co się stało ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna chyba zalozyc zwyciestwo faworytow, w pozostalych dzis do rozstrzygniecia potyczkach.

G6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Mozna chyba zalozyc zwyciestwo faworytow, w pozostalych dzis do rozstrzygniecia potyczkach.

A faworytów poznajemy po zakończeniu spotkań :) .

Moje modlitwy zostały wysłuchane i to dwa razy. Raz w przypadku Niemiec a potem taki bonusik Brazylia. Niestety, zupełnie przez przypadek usłyszałem polskich komentatorów tego ostatniego meczu, jakieś 5 min. Tyle ile jestem w stanie słuchać wazeliniarstwa i robienia sobie dobrze zanim nie zacznę rozglądać się za materiałami, które w sam raz posłużą do zrobienia miotacza ognia. Jak strażacy odkryją spaloną reżyserkę komentatorów, tak do gołego żelbetu czyli ręką fachowca to niechybnie, komuś nerwy puściły.

Komentować to trzeba umieć a nie wciskać swoją podjarówę do tego czy innego zespołu albo piłkarza. Lokowanie produktu czy co? Do Jana Ciszewskiego to im brakuje nie długości boiska ale galaktyki. Normalnie postęp, w socjalizmie się dało a teraz już nie. Maks na co można liczyć to powerniksowana tandeta.

Bokiem już mi wychodzi słuchanie westchnień do KR, Messi, Neymar,... .

A tu proszę bardzo :) . Tak się zachwycali, tak wazelinili a tu taka niespodzianka. Wspaniała, taka "cacana" Brazylia z półbogiem Neymarem raptem zremisowała z jakimiś nieważnymi Szwajcarami. Dodam, że bardzo zasłużenie. Z całą pewnością nie był to żaden pech ani przypadek.

Chyba dam dodatkowo na tacę by Niemcy ze swoimi anonimowymi jasnookimi blondynami zrobili Brazylii kolejny Blitzkrieg, takie drobne 8:0.

Ja tu nie tyle widzę gwiazdy, przed którymi wszyscy powinni leżeć plackiem a kolesi, dla których to będą ostatnie MŚ przynajmniej w formie czynnej na murawie.

Belgia po przeciętnym meczu z Panamą wygrała a może nie? Jak przestałem oglądać było z 3:0 czy jakoś tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygrali. Kevin co asyste dał, to nie mam pytań.

G6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Belgia wygrała, grając minimalistycznie. Wystarczyło zaatakować kilkukrotnie i bramki, ładne bramki, się posypały. Ale Belgia zagrała tez nieco lekceważąco w obronie. Szkoda, że Panama niczego nie wbiła... 

Ciekawy jestem jak zaprezentuje się młoda Anglia, na razie Kane już wynik otworzył. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Ameryki Południowej i Środkowej bo Łacińska obejmuje oba te regiony.

Dobrze, gdy są niespodzianki :-). Meksyk to dobry zespół, często się o nich zapomina.

Ciekawe czy Szwajcaria da radę ugrać cokolwiek z Brazylią...

Tak oczywiście, moja geograficzna pomyłka, a Szwajcaria wypadła całkiem nieźle na tle Brazylii. Teraz dobrze poczynają sobie Tunezyjczycy, kiedyś mocno kibicowałem Anglikom potem przestałem, a teraz znowu mogę im dobrze życzyć, bo ostatnio z sukcesami u nich krucho. Jednak najbardziej trzymam kciuki za Chorwację tuż po Polsce oczywiście. Islandia i Meksyk niech namieszają to nie będę miał nic przeciwko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W bólach ale Anglia tez z 3 punktami. Harry to Harry :)

G6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sami sobie winni - jakby się lepiej koncentrowali to pierwszą połowę trzema bramkami powinni kończyć. Każda strącona na długi słupek piłka znajdowała 1-2 Anglików zupełnie bez krycia...Tunezja w drugiej połowie głównie kradła czas i prowokowała rywali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Harry Kane to imo jeden z najlepszych napastników. Dziś pokazał dlaczego, dwa gole wynikające z bardzo dobrego ustawiania się w polu karnym przy stałych fragmentach. Często oglądam mecze Spurs tylko po to, aby podziwiać jego grę. Ale nieporadność i nieskuteczność Anglików była dziś porażająca.

Gdyby Tunezja bardziej grała w piłkę, to może byłoby mi ich bardziej szkoda, niż tylko trochę ;).

Generalnie, kolejny turniej, na którym cześć faworytów ma na początku pod górkę. Tylko Belgia wygrała swój mecz na spokojnie, w miarę. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Jeszcze tego lata, jeszcze tego lata Polska będzie mistrzem świata... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Polska mistrzem ...Polski  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska, mistrzem Afryki! Jak wygramy z Senegalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jak wygramy z Senegalem

Wygramy wysoko  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymajmy tez kciuki za rywali z grupy grajaych w drugim meczu, zeby jedni i drudzy skonczyli dzis bez zdobyczy bramkowej.

G6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 lat czekania... oby po 45 minutach marzenie i nadzieje nie zrobiły "papa".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Edmund Exley
      Koledzy, warto może kontynuować naszą tradycję i wielkim turniejom poświęcić osobny temat. Euro będzie oczywiście dominować, ale jeśli ktoś będzie też zainteresowany Copa America, to również może podzielić się refleksjami. Ja np. liczę na tym turnieju na triumf Urugwaju.

Przydatne linki:
      https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2024
      https://sport.tvp.pl/transmisje/pilka-nozna
      https://pl.wikipedia.org/wiki/Copa_América_2024

Wielu z nas zastanawia się na pewno nad tym, jak na Euro wypadnie Polska i kto jest głównym faworytem do zdobycia mistrzostwa.
    • Przez Edmund Exley
      Ja wiem, że to niesłuszne
      Stanisław Barańczak

Panowie - wszyscy wiemy, jak jest. Ale może uda nam się zachować tradycję i w ten sposób wyrazić naszą autoteliczną futbolową pasję.

Składy:
      https://www.fifa.com/fifaplus/en/tournaments/mens/worldcup/qatar2022/teams

Transmisje:
      https://sport.tvp.pl/64461650/gdzie-ogladac-ms-2022-plan-transmisji-mundialu-w-tv-online-aplikacji-i-hbbtv-w-tvp

Mój typ na Mistrza: Brazylia
      Kibicuję, żeby Mistrzem został/została: Urugwaj
      Polska: faza grupowa
      Król strzelców: Neymar
    • Przez Edmund Exley
      Zaczęło się.
    • Przez Edmund Exley
      Rok temu komentowaliśmy tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/121325-copa-america-2015/?hl=%2Bcopa+%2Bamerica

Teraz edycja z okazji 100. rocznicy pierwszego turnieju. Prawdopodobnie będzie w cieniu Euro i obawiam się, że nie będzie stała na najwyższym poziomie. No ale Copa to Copa, na swój temat zasługuje. Właśnie zaczyna Urugwaj, czyli jakby dopiero się impreza zaczynała 

Znaczek:

Składy:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3%A9rica_Centenario_squads

Plan transmisji:
      https://sport.tvp.pl/25633658/rozpoczyna-sie-copa-america-centenario-transmisje-w-tvp

Wyniki i składy z turnieju w 1916 można przypomnieć sobie tutaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3%A9rica_1916
    • Przez Edmund Exley
      Drodzy Koledzy,

temat niszowy, ale potrzebny - Copa America to wspaniały turniej, warto poświęcić mu odrębne miejsce.

Początek już 11 czerwca - na inaugurację Chile-Ekwador (u nas będzie to już 12 czerwca). Finał 4 lipca.

Logo i maskotka:

Skład grup:
      Grupa A: Chile, Boliwia, Ekwador, Meksyk
      Grupa B: Argentyna, Jamajka, Paragwaj, Urugwaj
      Grupa C: Brazylia, Kolumbia, Peru, Wenezuela

Składy drużyn są tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3%A9rica_2015_%28sk%C5%82ady%29
      Plan transmisji: http://sport.tvp.pl/20393572/copa-america-2015-sprawdz-plan-transmisji

Zapraszam do dzielenia się spostrzeżeniami, prognozami, sympatiami. Nie ma Niemców, kibicować można wszystkim. W miarę możliwości będę wrzucał jakieś migawki z historii, fragmenty meczów i archiwalne zdjęcia.

Dodam, że mam nadzieję, iż tytuł obroni Urugwaj, choć trzeba powiedzieć, że największym minusem zbliżającego się turnieju będzie brak Luisa Suareza. To efekt kary (moim zdaniem niewspółmiernie wysokiej do czynu) za incydent na Mundialu w Brazylii. O Urugwaju postaram się napisać parę słów w najbliższych dniach.

Życzę ciekawej dyskusji i dobrej piłki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.