Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

timex605

O, fajny masz zegarek

Rekomendowane odpowiedzi

Młodzi wiedzą co to Rolex, przez Króla polskiego internetu Testovirona i tego wymoczka Kruszwila :D

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Prowler

a kto to jest testoviron i kruszwil?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kto to jest testoviron i kruszwil?

Wpisz w Yt O ile Testoviron to kwintesencja polskiego YT i świetnie pokazał jak wkurzyc pół narodu, o tyle Kruszwil nie jest śmieszny już od prawie roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam że jednak więcej jest w Polsce ludzi którzy wiedzą co to jest Rolex niż tych co znają Testovirona i Kruszwila. Na szczęście :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Młodzi wiedzą co to Rolex, przez Króla polskiego internetu Testovirona i tego wymoczka Kruszwila :D

Ku*wa, to ja jestem stary jak węgiel ☹️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam że jednak więcej jest w Polsce ludzi którzy wiedzą co to jest Rolex niż tych co znają Testovirona i Kruszwila. Na szczęście :)

Niestety się mylisz, mówię serio

Ku*wa, to ja jestem stary jak węgiel

Jak węgiel drzewny za czasów karbonu, albo gorzej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam takich, ktorzy nie wiedza co to jest Rolex. Nie jest ich malo.

Marka Rolex jest akurat chyba dosyć dobrze rozpoznawalna, na podstawie własnego oglądu twierdzę jednak, że niestety dla większości posiadaczy takiego zegarka jest to bardziej sposób manifestacji zasobności swojego portfela niż świadomy wybór.

Pomijając gust, wiele osób uznaje markę Rolex za synonim zegarkowego prestiżu, pomimo że w cenie tych czasomierzy można kupić równie precyzyjnie wykonane zegarki równie uznanych marek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka Rolex jest akurat chyba dosyć dobrze rozpoznawalna, na podstawie własnego oglądu twierdzę jednak, że niestety dla większości posiadaczy takiego zegarka jest to bardziej sposób manifestacji zasobności swojego portfela niż świadomy wybór.

Pomijając gust, wiele osób uznaje markę Rolex za synonim zegarkowego prestiżu, pomimo że w cenie tych czasomierzy można kupić równie precyzyjnie wykonane zegarki równie uznanych marek.

To już trzecia osoba z Krakowa która pisze że Rolex jest za drogi. A ja tak walczę ze stereotypami.

Na pocieszenie dodam, że mało się na nim traci czego nie da się powiedzieć o tych innych uznanych podobno markach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już trzecia osoba z Krakowa która pisze że Rolex jest za drogi. A ja tak walczę ze stereotypami.

Na pocieszenie dodam, że mało się na nim traci czego nie da się powiedzieć o tych innych uznanych podobno markach.

Nie zauważyłem żebym napisał ani wprost ani pośrednio że Rolek za drogi..

Zupełnie inny jest kontekst mojej wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zauważyłem żebym napisał ani wprost ani pośrednio że Rolek za drogi..

Zupełnie inny jest kontekst mojej wypowiedzi.

Prawda. Mój błąd. Z Twojego posta wynika tylko że jest drogi. A jak odróżniasz manifestacje zasobności portfela od świadomego wyboru ( przypominam że piszesz w wątku w którym odradza się przygodne rozmowy o ozdobach czyichś nadgarstków ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego desmo, piszesz również w tym samym wątku "w którym odradza się przygodne rozmowy o ozdobach czyichś nadgarstków", chociaż temat marki, o której właśnie dyskutujemy akurat z tym się wiąże, ale zostawiam to bo w przeciwieństwie do kolegi nie szukam na siłę zaczepki.

Przy okazji odpowiem jednak na pytanie - chodziło mi o to, że zasobność portfela można (jeśli ktoś chce i lubi) manifestować wybierając zegarek (w domyśle drogi) świadomie lub tylko na podstawie zasłyszanych opinii. Większość na tym forum i nie tylko wie doskonale, że są lepsze marki niż Rolex, do którego skądinąd nic osobiście nie mam, a zaznaczyłem to stwierdzeniem ze o gustach nie dyskutuje. .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiejcie się, śmiejcie się z Testovirona a gość tak się wybił dzięki Rolexowi, że teraz w filmach udziela głosu.

Uwaga, trailer z horroru dla ludzi o mocnych nerwach z udziałem wspomnianego testo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji odpowiem jednak na pytanie - chodziło mi o to, że zasobność portfela można (jeśli ktoś chce i lubi) manifestować wybierając zegarek (w domyśle drogi) świadomie lub tylko na podstawie zasłyszanych opinii. Większość na tym forum i nie tylko wie doskonale, że są lepsze marki niż Rolex, do którego skądinąd nic osobiście nie mam, a zaznaczyłem to stwierdzeniem ze o gustach nie dyskutuje. .

Nie odpowiedziałeś na pytanie po czym wnosisz że cytuję:

„...na podstawie własnego oglądu twierdzę jednak, że niestety dla większości posiadaczy takiego zegarka jest to bardziej sposób manifestacji zasobności swojego portfela niż świadomy wybór.” Badania jakieś robiłeś czy tak tylko uogólniasz?

Co do mojego pisania w tym wątku dość wyraźnie określiłem że nie mam problemu z rozmową o zegarkach na cudzych nadgarstkach...nawet najbardziej szczerą rozmową co wzbudziło niesmak u niektórych co bardziej empatycznych kolegów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odpowiedziałeś na pytanie po czym wnosisz że cytuję:

„...na podstawie własnego oglądu twierdzę jednak, że niestety dla większości posiadaczy takiego zegarka jest to bardziej sposób manifestacji zasobności swojego portfela niż świadomy wybór.” Badania jakieś robiłeś czy tak tylko uogólniasz?

Co do mojego pisania w tym wątku dość wyraźnie określiłem że nie mam problemu z rozmową o zegarkach na cudzych nadgarstkach...nawet najbardziej szczerą rozmową co wzbudziło niesmak u niektórych co bardziej empatycznych kolegów.

Odpowiedziałem. Badani nie robiłem,  nikt ich nie oczekuje i temat tego nie wymaga, jak inni wyraziłem jedynie swoją opinię, co zaznaczyłem na wstępie, dlatego nie rozumiem tego pretensjonalnego nastawienia kolegi, które skądinąd zauważyłem już w innych wcześniejszych wypowiedziach w stosunku do innych.

Temat jest luźny i uważam, że ciekawy ale niestety zawsze znajdzie się ktoś, kto potrafi wszystko sp..c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czytałeś pierwszy post? Bo poza projekcjami ( jak się okazuje ) na temat motywacji wlascieli Rolexów nie dowiedziałem się czy wypada czy nie wypada Twoim zdaniem. I kolega zakładający temat nie zawężał go tylko do Rolexa także można śmiało pisać o innych markach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem i po mojemu wypada, o czym chciałem nawet potraktować szerzej jutro, a właściwie dziś z uwagi na aktualną godzinę, ale tobie akurat nie muszę akurat tego wyjaśniać..

Swoim pretensjonalnym tonem wypowiedzi i kompleksami związanymi z marką Rolex jak dla mnie zatrułeś temat więc z mojej strony pass. Pominę milczeniem już sprawę Krakowa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem i po mojemu wypada, o czym chciałem nawet potraktować szerzej jutro, a właściwie dziś z uwagi na aktualną godzinę, ale tobie akurat nie muszę akurat tego wyjaśniać..

Swoim pretensjonalnym tonem wypowiedzi i kompleksami związanymi z marką Rolex jak dla mnie zatrułeś temat więc z mojej strony pass. Pominę milczeniem już sprawę Krakowa..

Porzuć afekt i stereotypy kolego i pisz na temat a moimi kompleksami się nie martw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani myślę, a o pisaniu na temat juz wymieniliśmy zdanko przy innej okazji więc nie będę powielał i zanudzał innych.

Kończę z tobą wątek Rolexa w tym temacie, bo nie odpowiada mi twój pretensjonalny ton.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani myślę, a o pisaniu na temat juz wymieniliśmy zdanko przy innej okazji więc nie będę powielał i zanudzał innych.

Kończę z tobą wątek Rolexa w tym temacie, bo nie odpowiada mi twój pretensjonalny ton.

Dodaj mnie do ignorowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdajecie sobie sprawę że pewnie jakieś 99 polskiego społeczeństwa nie wie jak wygląda Rolex. Jakby pokazać ludziom kilka zegarków z czystymi tarczami to żaden nie powiedziałby który to Rolex.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwalić zegarek można,ale bez narzucania się. Druga strona musi wyrazić chęć rozmowy.

Jako obserwator przeważnie nie reaguje, gdy ktoś nosi podróbki ,tak jak nie reaguje na forumowe kwasy. Ale do czasu. Ponieważ

Temat jest luźny i uważam, że ciekawy ale niestety zawsze znajdzie się ktoś, kto potrafi wszystko sp..c.

...jest to ten sam osobnik. Krotka pilka desmo, zanieczyszczasz kolejny temat. Bruzdzisz jak nie w futbolu idiotycznymi politycznymi wstawkami to teraz tu. Podchodzilem z rezerwa do słów kolegi który pisał o kłótni z gołębiem. Okazuje się ze tamten kolega miał rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mówisz że nie reagujesz jak ktoś nosi podróbki ale społecznie czyścisz wątki na forum miłośników zegarków...trochę niekonskekwentnie...

Kolega „na osi” nie odniósł się do tematu wątku co sam przyznał także „ten tego” kolego...

PS a tamten kolega tak często „ma rację” że jest to już jego kolejne wcielenie na forum po dożywotnich banach które dostał za polityczną agitację i obrażanie forumowiczów. Jego ulubioną formą „walki” są donosy do administracji a jak to nie pomaga stosuje pomówienia w przestrzeni publicznej ...także słaby wybór autorytetu , no chyba że łączy was obsesyjna niechęć do Legii :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeśli ta szczera rozmowa ma polegać na określaniu inwektywami kogoś kto nosi podróbę lub na ostrym wyrażaniu swojego ego na wyraźną niechęć do rozmowy (patrz moje "wypie..aj") poprzez atak fizyczny to rada wujka Dobrej Rady jest : lepiej nie zaczynaj rozmawiać o czyimś zegarku ;). Będzie bezpieczniej.

"...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.