kacprzak1991 351 #8201 Napisano 30 Września 2013 Kurczę koledzy pomóżcie... Próbowałem wyjąc tę klamrę i jak igła ja wciskalem to zepsulem sobie tej mechanizm sprężynowy ;( ma ktoś z was do odsprzedania ten element bądź wie gdzie kupie coś takiego ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #8202 Napisano 30 Września 2013 Kolego to zwykly teleskop,kazdy zegarmistrz bedzie taki mial;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8203 Napisano 30 Września 2013 Tak już wiem właśnie wróciłem od zegarmistrza i za 3 zł problem z głowy ;d koleś zobaczył ten teleskop i z tekstem ze jakiś strasznie duży zegarek musi być ;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #8204 Napisano 30 Września 2013 No i po problemie:)tak z ciekawosci zapytam,jaki tam byl rozmiar? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #8205 Napisano 30 Września 2013 Mam 2 pytanka odnośnie zegarka gd100. Otóż zauważyłem ze grawer na sprzacce gdzie jest napisane "g-shock" jest jakby za płytki i mało wyraźny zwłaszcza w porównaniu z tym który mam na ga100. Może to wynikać z tego ze gd jest z Chin a ga z tailandi i chinczyki mniek przykładają się do jakości ?... I czy w gd100 normalne jest to ze przy podswietleniu pod katem widać jakby prześwity z wewnątrz zegarka? I wsumie dodatkowo zapytam czy możliwe ze mój model swieci nieco mniej jasno bo na filmikach w necie mam wrażenie ze inni maja jaśniejsze podswoetlenie ? Myślę że różnica wynika z tego że własnie są one wyprodukowane w dwóch różnych krajach, możliwa jest różnica w matrycach przez które te części są wytwarzane ( chodzi mi o własnie o napis który tak mi się wydaje jest wtłaczany ). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8206 Napisano 30 Września 2013 Szczerze mówiąc nie wiem jaki rozmiar a klamrę chyba wymienię z ga100 bo w zasadzie opchnalem go bratu a on pewnie nawet nie zauważy różnicy ;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #8207 Napisano 30 Września 2013 Coś nowego na podobieństwo G-shock-ów: G-ANERS z "MULI BAND 6" - cokolwiek to jest i "TOUGH SOLAR" za jedyne 49,90 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JuRaSsS 0 #8208 Napisano 30 Września 2013 Witam. Dzięki użytkownikowi Kornel91 znalazłem już sprzedawcę, lecz chciałbym się jeszcze zapytać, cosądzicie to tym zegarku? http://www.casio-polska.pl/casio-awg-m100a-1a-p-7321.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #8209 Napisano 30 Września 2013 (edytowane) Bardzo fajny zegarek, zgrabny ( nie jest taki wielki ) napewno nada się jeśli uprawiasz sport .Pozatym Wave Ceptor - sam się synchronizuje z nadajników, nie musisz go ustawiać.Tough Solar - panele słoneczne ładują baterie. Kolega ma takiego i chwali sobie go bardzo, pływał z nim ( skoki do wody itp), wywrotek na rowerze też kilka zaliczył bez zadnych uszczerbków także jest ok . Tylko że nie w tej cenie co na stronie którą podałeś - tutaj masz taniej http://allegro.pl/zegarek-casio-awg-m100a-1a-nowosc-g-shock-i3550994405.html Akurat jedyny minus to, że nie ma gwarancji zibi, tylko z tego co się orientuję jest 2 letnia - sprzedawca jest sprawdzony Edytowane 30 Września 2013 przez seayea 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JuRaSsS 0 #8210 Napisano 30 Września 2013 Dzięki wielkie za odpowiedź. Właśnie w podobnych warunkach będzie musiał u mnie sprostać, więc widzę, że ogarnie Co do ceny, to się zgadzam, więc znalazłem też już na innych aukcjach, gdziepisałem tutaj (głównie z powodu wiarygodności): http://zegarkiclub.pl/forum/topic/48428-podrobki-casio/page-55?do=findComment&comment=1056465 Zdecydowałem, że zakupię u tego gościa wraz z gwarancją Zibi http://allegro.pl/zegarek-casio-awg-m100a-1aer-g-shock-gw-pl-wawa-i3544520755.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #8211 Napisano 30 Września 2013 No właśnie też tam już kupowałem i szybko dostałem przesyłeczke od nich 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8212 Napisano 30 Września 2013 Coś nowego na podobieństwo G-shock-ów: G-ANERS z "MULI BAND 6" - cokolwiek to jest i "TOUGH SOLAR" za jedyne 49,90 Wszelkie zamierzone podobieństwo przypadkowe? 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #8213 Napisano 30 Września 2013 Wszelkie zamierzone podobieństwo przypadkowe? Hehe lepiej się tego podsumować nie da 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84681 #8214 Napisano 30 Września 2013 Myślę że różnica wynika z tego że własnie są one wyprodukowane w dwóch różnych krajach, możliwa jest różnica w matrycach przez które te części są wytwarzane ( chodzi mi o własnie o napis który tak mi się wydaje jest wtłaczany ). Myślę, że gdzie produkowany, składany nie ma znaczenia. GDF-100 był w Tajlandii teraz przyszedł GLX-150 z Chin i obydwie klamry ok Tylko oni pewnie mają masę fabryk 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8215 Napisano 30 Września 2013 Paski razem z klamrami niekoniecznie muszą pochodzić z tej samej fabryki, co zegarki. Nieraz miałem kombinacje typu zegarek wyprodukowany w Japonii, a pasek/klamra "Casio China". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8216 Napisano 30 Września 2013 Albo odwrotnie, jak w przypadku limitek. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #8217 Napisano 30 Września 2013 (edytowane) Jeśli zegarki są oryginalne to chyba nie trzeba się o te klamrę bać. Napewno są tak samo oryginalne jak i sam zegarek . Edytowane 30 Września 2013 przez seayea 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sepe 0 #8218 Napisano 1 Października 2013 dzis jadac rowerem,posiadajac od 3miesiecy gw-3500,od srodka pojawila sie para. Po kilku minutach zeszla. Czy reklamowac taka sytuacje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #8219 Napisano 1 Października 2013 dzis jadac rowerem,posiadajac od 3miesiecy gw-3500,od srodka pojawila sie para. Po kilku minutach zeszla. Czy reklamowac taka sytuacje? Po pierwsze to Dzień Dobry Na ten temat było sporo na forum, użyj szukajki W skrócie ... ja bym zareklamował, ale jest też ryzyko że po miesiącu czekania na zegarek dostaniesz w takim samym stanie lub gorszym ... tak zdarzało się, to cały serwis zibi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sepe 0 #8220 Napisano 1 Października 2013 Witam!Rezygnuje z reklamacji,chyba,ze bedzie to nagminne. Poczytalem forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #8221 Napisano 1 Października 2013 (edytowane) Hej. Mam takie pytanko może ktoś będzie wiedział : Czy tylko w Antman-ie w taki sposób zmieniły sie cyferki ( model z roku 2000 ) - czy może było takie coś w jakimś innym nowszym modelu ? Edytowane 1 Października 2013 przez seayea 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8222 Napisano 1 Października 2013 Z tego co na szybko udało mi się znaleźć na WUS, Antman jest wyjątkiem. http://forums.watchuseek.com/f17/gs-have-funky-number-animation-264583.html Niektóre nowsze modele (np. G-2110, G-2500, DW-9051) mają coś takiego jak na poniższym filmiku, ale trudno to nazwać choćby namiastką tej animacji z Antmana: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #8223 Napisano 1 Października 2013 (edytowane) No właśnie dużo brakuje do tego co jest w Antman-ie, szkoda że nie stosują tego w obecnych modelach. Kto wie może doczekam się jakiejś kolejnej wersji Antman-a z taką zmianą cyferek. Edytowane 1 Października 2013 przez seayea 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #8224 Napisano 1 Października 2013 (edytowane) Zawsze można kupić używanego Antmana na E-bayu. W stanie słabym 250 pln plus wysyłka, prawie nówka ponad 600. Raz był nawet na Alle za 500 pln. 8-) Edytowane 1 Października 2013 przez piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #8225 Napisano 1 Października 2013 No tak ale wolałbym takie coś w innym modelu np. w GX56 ale pewnie moje niedoczekanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach