Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Kurczę koledzy pomóżcie... Próbowałem wyjąc tę klamrę i jak igła ja wciskalem to zepsulem sobie tej mechanizm sprężynowy ;( ma ktoś z was do odsprzedania ten element bądź wie gdzie kupie coś takiego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak już wiem właśnie wróciłem od zegarmistrza i za 3 zł problem z głowy ;d koleś zobaczył ten teleskop i z tekstem ze jakiś strasznie duży zegarek musi być ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 pytanka odnośnie zegarka gd100. Otóż zauważyłem ze grawer na sprzacce gdzie jest napisane "g-shock" jest jakby za płytki i mało wyraźny zwłaszcza w porównaniu z tym który mam na ga100. Może to wynikać z tego ze gd jest z Chin a ga z tailandi i chinczyki mniek przykładają się do jakości ?... I czy w gd100 normalne jest to ze przy podswietleniu pod katem widać jakby prześwity z wewnątrz zegarka? I wsumie dodatkowo zapytam czy możliwe ze mój model swieci nieco mniej jasno bo na filmikach w necie mam wrażenie ze inni maja jaśniejsze podswoetlenie ?

Myślę że różnica wynika z tego że własnie są one wyprodukowane w dwóch różnych krajach, możliwa jest różnica w matrycach przez które te części są wytwarzane ( chodzi mi o własnie o napis który tak mi się wydaje jest wtłaczany ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc nie wiem jaki rozmiar a klamrę chyba wymienię z ga100 bo w zasadzie opchnalem go bratu a on pewnie nawet nie zauważy różnicy ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś nowego na podobieństwo G-shock-ów:

G-ANERS z "MULI BAND 6" -  cokolwiek to jest i "TOUGH SOLAR" za jedyne 49,90 :lol:

post-65038-0-88212000-1380535358_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny zegarek, zgrabny ( nie jest taki wielki ) napewno nada się jeśli uprawiasz sport .

Pozatym Wave Ceptor - sam się synchronizuje z nadajników, nie musisz go ustawiać.

Tough Solar - panele słoneczne ładują baterie.

Kolega ma takiego i chwali sobie go bardzo, pływał z nim ( skoki do wody itp), wywrotek na rowerze też kilka zaliczył bez zadnych uszczerbków także jest ok .

Tylko że nie w tej cenie co na stronie którą podałeś - tutaj masz taniej

http://allegro.pl/zegarek-casio-awg-m100a-1a-nowosc-g-shock-i3550994405.html

Akurat jedyny minus to, że nie ma gwarancji zibi, tylko z tego co się orientuję jest 2 letnia - sprzedawca jest sprawdzony :)

Edytowane przez seayea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie za odpowiedź.

Właśnie w podobnych warunkach będzie musiał u mnie sprostać, więc widzę, że ogarnie :)

Co do ceny, to się zgadzam, więc znalazłem też już na innych aukcjach, gdzie

pisałem tutaj (głównie z powodu wiarygodności):

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/48428-podrobki-casio/page-55?do=findComment&comment=1056465

Zdecydowałem, że zakupię u tego gościa wraz z gwarancją Zibi B)

http://allegro.pl/zegarek-casio-awg-m100a-1aer-g-shock-gw-pl-wawa-i3544520755.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie też tam już kupowałem i szybko dostałem przesyłeczke od nich :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś nowego na podobieństwo G-shock-ów:

G-ANERS z "MULI BAND 6" -  cokolwiek to jest i "TOUGH SOLAR" za jedyne 49,90 :lol:

Wszelkie zamierzone podobieństwo przypadkowe? :D

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszelkie zamierzone podobieństwo przypadkowe? :D

Hehe lepiej się tego podsumować nie da :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że różnica wynika z tego że własnie są one wyprodukowane w dwóch różnych krajach, możliwa jest różnica w matrycach przez które te części są wytwarzane ( chodzi mi o własnie o napis który tak mi się wydaje jest wtłaczany ).

Myślę, że gdzie produkowany, składany nie ma znaczenia. GDF-100 był w Tajlandii teraz przyszedł GLX-150 z Chin i obydwie klamry ok :) Tylko oni pewnie mają masę fabryk  :D

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paski razem z klamrami niekoniecznie muszą pochodzić z tej samej fabryki, co zegarki. Nieraz miałem kombinacje typu zegarek wyprodukowany w Japonii, a pasek/klamra "Casio China". :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zegarki są oryginalne to chyba nie trzeba się o te klamrę bać. Napewno są tak samo oryginalne jak i sam zegarek .

Edytowane przez seayea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis jadac rowerem,posiadajac od 3miesiecy gw-3500,od srodka pojawila sie para. Po kilku minutach zeszla. Czy reklamowac taka sytuacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis jadac rowerem,posiadajac od 3miesiecy gw-3500,od srodka pojawila sie para. Po kilku minutach zeszla. Czy reklamowac taka sytuacje?

Po pierwsze to Dzień Dobry  :)

Na ten temat było sporo na forum, użyj szukajki  ;)

W skrócie ... ja bym zareklamował, ale jest też ryzyko że po miesiącu czekania na zegarek dostaniesz w takim samym stanie lub gorszym  :blink:  ... tak zdarzało się, to cały serwis zibi  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Rezygnuje z reklamacji,chyba,ze bedzie to nagminne. Poczytalem forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej.

Mam takie pytanko może ktoś będzie wiedział :

Czy tylko w Antman-ie w taki sposób zmieniły sie cyferki ( model z roku 2000 ) - czy może było takie coś w jakimś innym nowszym modelu ?

Edytowane przez seayea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co na szybko udało mi się znaleźć na WUS, Antman jest wyjątkiem.

http://forums.watchuseek.com/f17/gs-have-funky-number-animation-264583.html

Niektóre nowsze modele (np. G-2110, G-2500, DW-9051) mają coś takiego jak na poniższym filmiku, ale trudno to nazwać choćby namiastką tej animacji z Antmana:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie dużo brakuje do tego co jest w Antman-ie, szkoda że nie stosują tego w obecnych modelach. Kto wie może doczekam się jakiejś kolejnej wersji Antman-a z taką zmianą cyferek.

Edytowane przez seayea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można kupić używanego Antmana na E-bayu. W stanie słabym 250 pln plus wysyłka, prawie nówka ponad 600. Raz był nawet na Alle za 500 pln.  

8-)

Edytowane przez piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale wolałbym takie coś w innym modelu np. w GX56 ale pewnie moje niedoczekanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi