Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze lepszy :wub:

844438d1349897751-new-g-shock-gw9100mb1e

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też  ładny, ale wolę jednak wersję z nowym modułem z pływami ;) poza tym negatywy sa jednak mniej czytelne, a jeśli już to tylko Men In Smoky Gray  :wub:

GR-9110GY-1ER-01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten też mi długo po głowie chodził i znowu ta cena to mały zgryz.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po testeach nadgarstkowych Rangemana, Mudmana, Risemana, GW 7900 i GD 350 do gry wszedł Gulfman. Musze przyznać że jak na GShocka nawet trochę za ładny. ;)

I jak wrażenia? Zastanawiam się nad wymianą risemana na gulfmana. Chyba rysiu delikatnie mi się znudził...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny zegarek

CkjZVE5.jpg

E7WGnXv.jpg?1

Edytowane przez mariaczi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak wrażenia? Zastanawiam się nad wymianą risemana na gulfmana. Chyba rysiu delikatnie mi się znudził...

No tak, design risemana trochę odstaje od najnowszych linii G. Gulfman to jednak inna jakość koperty. Imo liga wyżej. Wielkością są porównywalne, wygodne i funkcjonalne.

Faktycznie ładne te Gulfmany ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mega podoba mi się gx-56, wrecz choruje na niego, ten design, wielkosc, i zwykla czarna kolorystyka, a jednak cos w sobie ma:P

Jest tutaj jakis jego uzytkownik?

Jak się sprawuje w dniu codziennym? Jak wyswietlacz? Czy timer ma jakiekolwiek funkcje?:)

Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co jeszcze bardzo pozytywnie zaskoczyło do pasek i klamerka. Chodzi mi przede wszystkim o szlufkę i końcówkę która zabezpiecza przed niekontrolowanym wysuwaniem się. A klamerka? Dwutonowa szczotkowana i polerowana po bokach, z wypukłym G w centralnym punkcie. Estetyczny gszok ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Mega podoba mi się gx-56, wrecz choruje na niego, ten design, wielkosc, i zwykla czarna kolorystyka, a jednak cos w sobie ma:P

Jak się sprawuje w dniu codziennym? Jak wyswietlacz? Czy timer ma jakiekolwiek funkcje? :)

Ja mam prawie dwa lata gx-56 i złego słowa na niego nie powiem tylko że mam nadzieje że masz ogromną łape...Ja mam obecnie 20cm nadgarstka i 45-46 bicepsa i ten zegarek jest OGROMNY zapinam na 4-5 dziurke od końca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-32788-0-90571800-1376069209_thumb.jpg

obawiam się, że biały protektor w niebieskim gulfie może zmieniać kolor,

a to mój:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obawiam się, że biały protektor w niebieskim gulfie może zmieniać kolor,

a to mój:

Zawsze gulfi mi się podobał :)  i już dawno bym go miał ale ...  -_- , przełączanie między funkcjami to kpina!  :wacko:

Trwa to za długo, niepotrzebne przy tym wyświetlane bajery graficzne. Wygląda to tak jakby zegarek "ładował stronę"  :ph34r:

Od 1:05 minuty to widać

A jak jest w nowszych Gulfach?

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze jest, w moim GR-9110ER przełącza sie bez żadnych opóźnień, a grafika - falujące pływy ;) - wyświetla się tylko na drugim ekranie i przy powrocie do głównego, ale to w żaden sposób nie wpływa na szybkość wyświetlania. I w ogóle mam wrażenie, że gulfa obsługuje się najwygodniej, przyciski klikają się bardzo lekko, nie zdarzyło mi sie żebym musiał nacisnąć drugi raz bo nie wcisnąłem do końca jak to czasem przydarza mi się w Mudmanie choćby, a jednocześnie są dobrze zabezpieczone przed przypadkowym wciśnięciem.

A protektor nie jest biały, tylko szary, to Men In Military Colors ;) no chyba że jest jakiś inny Gulfman niebieski z białym ale nie widziałem.

/edit: zobaczyłem film - podobnie jest własnie przy przełączaniu na pierwszy, ten z pływami i fazami księżyca, z tym że trwa to jakoś o połowę krócej, pozostałe ekrany pokazują sie błyskawicznie nic się nie "ładuje"

Edytowane przez goTomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

białawy czy szarawy, myślisz że się nie przebarwi, ja szczerze wątpię bo ostatnio ktoś już opisywał taki problem w tych jasnych moro ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym Gulf to dla mnie stara niezepsuta niczym szkoła Dzi. Ma wszystko co zegarek tej klasy mieć powinien a znieść może naprawdę wiele...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się sprawuje w dniu codziennym? Jak wyswietlacz? Czy timer ma jakiekolwiek funkcje?:)

Ja posiadam czarnego gx-56 i moim zdaniem jest to G z krwi i kości. Nigdy nie przeszło mi przez myśl, że mógłbym go zniszczyć przy jakiejś czynności.

Sprawia wrażenie totalnie niezniszczalnego. Jedyne co mi przeszkadza to brak wyświetlającej się godziny w opcji timera i stopera, co wielokrotnie by mi się przydało.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy mi się stary mudek nie podobał a ostatnio łazi za mną  :huh:

Casio_G9000-1V.JPG

Jakby można było wyrwać nówkę za 200 złociszy z groszem to łyknąłbym jak Reksio szynkę  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh to chyba najlepsze miejsce zeby o to zapytac. Byłem zdecydowany na ten model:

http://allegro.pl/zegarek-casio-ga-100-1a1er-g-shock-gw-pl-wawa-i4467579230.html

ale jeszcze troche grzebałem i wygrzebałem jeszcze taką sztuke:

http://allegro.pl/meski-zegarek-casio-ga-120-1a-g-shock-200m-sklep-i4532845092.html

Niby zawsze 50zł zostanie w kieszeni ale i tak przy tej kwocie to już nie taka duża różnica... I tu pojawia się dylemat bo w sumie podobaja mi się oba (120 troche bardziej) ale nadal nie wiem co wybrać. Może ktoś mnie namówi na któryś konkretny model jakimś mocnym argumentem ZA ? :D Jeśli chodzi o funkcje to w sumie chyba są prawie identyczne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia gustu, moim zdaniem GA-100 ładniejszy i może nieco bardziej czytelny. A do tego jeszcze tańszy. ;) Funkcjonalnie nie ma między nimi żadnych różnic. No ale to Tobie ma się podobać. :)

Ponadto u bigbena dostaniesz lepsze warunki gwarancyjne (realizacja w całej Polsce).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat 150tka w ogole mi nie podchodzi. CrazyTime niby tez daje 3 lata gwarancji (producenta?), czym różni sięich gw od tej od BigBena?

chyba skończy się na rzucie monetą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CrazyTime daje gwarancję sprzedawcy, z odsyłką do niego a gwara z oficjalnej dystrybucji co daję bigben można realizować w całej Polandii  :D i dodatkowo można ją za 20 złociszy przedłużyć o kolejne 3 latka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem Ga100 w tej kolorystyce co Cie interesuje i chyba własnie jego Ci polecam, choć ga120 też wygląda ciekawie, acz jednolitość kolorystczyna "stówki" jest dla mnie przekozacka i czasem zastanwiam sie nad powrotem do tego zegarka ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Też obstawiam GA100 bo jak bym miał brac GA120 to tylko jego wersje BB a ona kosztuje juz ze 400pare

Osobiście uważam że zegarek ma jedna wade,czyli korzystanie z wyswietlaczy w momencie gdy godzina ustawia wskazówki tak że je zasłaniaja :)

post-56479-0-39089700-1408686396.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo że Ga100 są na forum niedoceniane ze wzgledu na wskazówki to mi się osobiscie podoba, lubię go nosić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi