Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość miczel1

A jakies uzasadnienie? :)

Jaki masz nadgarstek bo od razu mówie że gx-56 to jest sprzęt którym zachaczasz o wszystko bo jest strasznie duży.Ja przez pierwsze parenaście dni wadziłem we wszystko.....wysiadanie wsiadanie do auta w pracy w domu ...stuk puk fo futrynach,biurkach itd itp.Miałem duże G czyli np gd/ga 100... i nigdy mi sie to nie zdarzało wiec sie zastanów :) Ja mam 21-21,5 w nadgarstku i 46cm w bicepsie i zegarek jest ogromny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś miałem gx56 i było ok ale teraz myślę że na prawdę o wszystko by zawadzal na treningu. Zaraz chyba skoczę do sklepu kilka przymierzyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę się podzielić, bo rodzina mnie nie rozumie. Radość poprzedzająca dramat....
Dostałem od kuzyna do uzupełnienia kolekcji DW-003. Super stan, nie tyrany, tylko pasek i bateryjka do wymiany (tutaj jest radość).

Zabrałem się za wymianę baterii i zaczął się dramat. Bezel nie tyle pękł... ile rozsypał się w palcach  :( 

10717679_826506364049657_1717130111_n.jp

Także... jeśli ktoś ma przypadkiem DW-003 z niedziałającym mechanizmem i ma bezel do oddania w dobre ręce... jestem otwarty na propozycje ;)

Ale patrząc na stan używanych na portalach aukcyjnych.. zakładam, że nie ja jeden przeżywam taką sytuację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, większość G z lat 90 sypie się w ten sposób za starości.

Guma, uretan protektorów utlenia się i kruszeje.

W zależności od modelu taka przypadłość spotyka też koperty.

Trzeba uważać bo nawet jak się dorwie protektor to czasem wymiana baterii, a raczej wykręcenie śrubek też może być ostatnią czynnością w zegarku Casio 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zastanawiam się nad zakupem kolejnego G ale tym razem jakiegoś man'a i to jeszcze w jakimś "młodzieżowym" kolorze. Powiedzcie proszę jak macie doświadczenia z kolorowymi G, mocno się brudzą? Jeśli tak to da się je wyczyścić czy raczej brud wchodzi w strukturę gumy? Blakną? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę się podzielić, bo rodzina mnie nie rozumie. Radość poprzedzająca dramat....

Dostałem od kuzyna do uzupełnienia kolekcji DW-003. Super stan, nie tyrany, tylko pasek i bateryjka do wymiany (tutaj jest radość).

Zabrałem się za wymianę baterii i zaczął się dramat. Bezel nie tyle pękł... ile rozsypał się w palcach  :( 

10717679_826506364049657_1717130111_n.jp

Także... jeśli ktoś ma przypadkiem DW-003 z niedziałającym mechanizmem i ma bezel do oddania w dobre ręce... jestem otwarty na propozycje ;)

Ale patrząc na stan używanych na portalach aukcyjnych.. zakładam, że nie ja jeden przeżywam taką sytuację.

Kiepska sprawa :/

Odpisałem Ci w moim temacie o DW-003.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Zastanawia mnie, czy takiego bezela nie udało by się wydrukować na drukarce 3d ?  Bo to że nową kopertę można odlać sobie z żywicy to wiem  <_<

Z drugiej strony firma CASIO mogła by pomyśleć o kolekcjonerach  :angry:

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanko chcę kupić g-shocka 9200 lub 9300 a pytanie mam takie jest model 9200 er i 9200 ar o co chodzi z tymi oznaczeniami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koncówka -ER w oznaczeniu kodowym oznacza, że model jest przeznaczony na Europę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie Miłośnicy,

Od dłuższego czasu podniecam się na widok g-shoków z "oczkiem". Utknąłem z wyborem pomiędzy gw-9400 a g-9300, ten drugi troszkę wizualnie bardziej mi podchodzi ale brak wc. Prosiłbym Was o + i - porównujące te 2 modele.

A może ktoś ma na zbyciu bądź wie jak zdobyć g-9330, który ma wszystko czego chcę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Miałem i 9300 i 9400 ....

Jeżeli miałbym wybierać jeszcze raz to kupił bym GX-56 :) 

Teraz troche na poważnie.9300 był dla mnie za mały wiec bardzo szybko zmienił własciciela.9400 to juz naprawde fajny sikor,ma mnóstwo funkcji i wyglada jak z obrazka.Co do "radia" ja miałem problem bo nie aktualizował mi sie ani razu (mieszkam na Ursynowie wiec wielka płyta przeszkadzała ) oraz był mało czytelny gdyż to była wersja zielona w negatywie.Wiem ze ktos na forum sprzedaje/sprzedawał  9400 na OLX.Ja swojego miałem z forum ale pamietam ż w Piasecznie w Auchan jest fajna dziewczyna która dość łatwo udziela rabatu ok 20% wiec z 1200 powinienesc zejsc na tego 1tyś 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam posiadam gw 9200 już kilka lat i mam pytanie czy u was na tarczy tough solar ma kolor podchodzący pod niebieski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

rozumie ze masz na mysli panel sloneczny...coz,w moim GW5000 panel ma rozne odcienie w zaleznosci z jakiego kata patrze I jakie swiatlo pada na panel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie Miłośnicy,

Od dłuższego czasu podniecam się na widok g-shoków z "oczkiem". Utknąłem z wyborem pomiędzy gw-9400 a g-9300, ten drugi troszkę wizualnie bardziej mi podchodzi ale brak wc. Prosiłbym Was o + i - porównujące te 2 modele.

A może ktoś ma na zbyciu bądź wie jak zdobyć g-9330, który ma wszystko czego chcę?

Na ebayu można wyrwać GW-9300, czyli wersję z WC, tylko że cenowo wychodzi sporo drożej niż G-9300.

http://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=casio+gw-9300&LH_PrefLoc=2&_arm=1&_armm=63&_ruu=http%3A%2F%2Fwww.ebay.pl%2Fsch%2Fi.html%3F_from%3DR40%26_sacat%3D0%26_nkw%3Dcasio%2Bgw-9300%26_arr%3D1

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu dotarł do mnie mój robol. Zegarek nie najładniejszy, ale zgrabny, idealny do ciężkich/brudnych zadań. Fajna funkcja z danymi, można zapisywać adresy maili, numery telefonów i zabezpieczyć to hasłem :)

Mój pierwszy zakupiony zegarek przez allego. Kupiony od Daymon-Trade. Wszystko super, polecam.

p.s przy dobrym świetle nawet moje Q10 robi przyzwoite zdjęcia ;)  

post-37473-0-35234200-1412336066_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Fajny tykl że to chyba najmniejsze dziecko z casio G :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio szukałem Casio MTG-S1000D i trafiłem na coś takiego: http://www.watchshop.com/mens-casio-g-shock-premium-limited-edition-alarm-chronograph-radio-controlled-watch-mrg-8101jp-1ajr-p99968045.html

Sklep Ten ma wysokie ceny ale pomijając to, to cena tego zegarka jest chyba trochę z kosmosu - nawet wliczając w to tytan  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny tykl że to chyba najmniejsze dziecko z casio G :(

No to prawda. Ale bardzo wygodny za to. Fajnie ma wyprofilowany pasek od spodu.

Mi się najbardziej podoba to, że gdzieś trochę czuć w nim lata 90, chodź niby produkcję rozpoczęto od 2002r :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem i 9300 i 9400 ....

Jeżeli miałbym wybierać jeszcze raz to kupił bym GX-56 :)

Teraz troche na poważnie.9300 był dla mnie za mały wiec bardzo szybko zmienił własciciela.9400 to juz naprawde fajny sikor,ma mnóstwo funkcji i wyglada jak z obrazka.Co do "radia" ja miałem problem bo nie aktualizował mi sie ani razu (mieszkam na Ursynowie wiec wielka płyta przeszkadzała ) oraz był mało czytelny gdyż to była wersja zielona w negatywie.Wiem ze ktos na forum sprzedaje/sprzedawał  9400 na OLX.Ja swojego miałem z forum ale pamietam ż w Piasecznie w Auchan jest fajna dziewczyna która dość łatwo udziela rabatu ok 20% wiec z 1200 powinienesc zejsc na tego 1tyś 

Dzięki, skoro jesteśmy sąsiadami to zaproszę Cię na opijanie jak tylko kupię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Dzięki, skoro jesteśmy sąsiadami to zaproszę Cię na opijanie jak tylko kupię :)

To nie jest zły pomysł :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi