Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dingo

Optymista

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Nie jest taki drogi w porównaniu do najnowszych mudmasterów

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie to jednak za mały zegarek. Kupiony na budowę i do takich prac budowlano- sprzątaniowych używany.

KJ9CkX9.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

A dla mnie to jednak za mały zegarek. Kupiony na budowę i do takich prac budowlano- sprzątaniowych używany.

Dla mnie tez za maly. Kupilem i szybko sie pozbylem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś chętny na mojego gw 4000 bransoleta +pasek ?:P Zmieniam trochę kolekcje i chyba się go pozbęde... niestety nie można mieć wszystkiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kornel91, dnia 20 List 2015 - 16:31, napisał:

Budujesz i sprzątasz na czas ?  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jako że w zasadzie z finalizowałem zakup GW-M5610 od kolegi Diego04 to dajcie mi jakiś namiar gdzie można nabyć bransoletę bo w TT popatrzyli na mnie jak na debila. 

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo jest zabawy z założeniem bransolety do 5610? 

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakłada się trochę ciężej niż pasek ale jak się dobrze zaprzesz to wchodzi bez problemu  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki jeden tutaj, nie będę pokazywał palcem :P, założył na kolanie w samochodzie przed pocztą, więc raczej nie. ;)

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo jest zabawy z założeniem bransolety do 5610?

Za pierwszym razem mordęga, za każdym następnym lajcik.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia wprawy wiadomo ja za pierwszym razem też trochę miałem problem a teraz mogę ja zakładać z zamkniętymi oczami.  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki jeden tutaj, nie będę pokazywał palcem :P, założył na kolanie w samochodzie przed pocztą, więc raczej nie. ;)

No tak, był i taki majster zdolniacha  :D

Nabijacie się ze mnie? :ph34r:

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc w czym problem zdolniacho występuje, nawijaj :D bo mnie też to niedługo czeka.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak Kolega wcześniej wspomniał, za kolejnym razem nie ma problemu a dlatego że trzeba przyjąć odpowiednią taktykę ;)

Bransa nie jest elastyczna jak pasek i przy samym bolcu ruchy są ograniczone.

Ciężko to będzie wytłumaczyć ale przy gumowym pasku można zaczynać od nakierowania jednego bolca. W przypadku bransy najlepiej wsuwać jednocześnie obie strony, przy wciśniętych bolcach bo cokolwiek nagiąć będzie ciężko ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam wysuwam teleskop do połowy z jednej strony i  wkładam go najpierw w jedną dziurę pod kontem dosuwając jednocześnie bransoletę do tego ucha gdzie włożyłem teleskop. Następnie wciskam drugi koniec teleskopu i na wciśniętym teleskopie wkładam drugą stronę branzolety, łatwo nie jest ale da rade.  ;)

Paski w sumie tak samo zakładam tyle tylko że z nimi jest prosta sprawa bo są elastyczne i łatwo się nimi manewruje, a sam teleskop nie siedzi tak sztywno w tulejce gumowego paska jak w tulejce plastikowego adaptera od bransy

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, może rzeczywiście zakładanie bransolety jest trochę mniej wygodne jak zakładanie paska ale mimo wszystko to nadal najprostrza czynność "zegarmistrzowska" i jeśli ktoś rozumie zasadę działania teleskopu, ma narzędzie i minimum zdolności manualnych to na bank sobie poradzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, może rzeczywiście zakładanie bransolety jest trochę mniej wygodne jak zakładanie paska ale mimo wszystko to nadal najprostrza czynność "zegarmistrzowska" i jeśli ktoś rozumie zasadę działania teleskopu, ma narzędzie i minimum zdolności manualnych to na bank sobie poradzi.

Zgadzam się ale niewątpliwie przy setkach zegarków w których zmieniałem paski i bransolety to w tym przypadku jest jakiś opór materii  ;)

Zmieniałeś w GW-56XX pasek na branse?

W tym przypadku zasada działania teleskopu jest tylko minimalistycznym dodatkiem do całości  :P

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi