Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

PS Pieniny-Shock

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko do giezowców, jaka jest różnica między GS-1050 a GS-1400? bo obydwa mają taki sam układ na tarczy

Chyba GS-1150  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do różnic to podstawowa taka że GS-1400 posiada Tough Movement - m.inn. automatyczną kalibrację wskazówek  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Racja 1150 już poprawiłem. Coś w tych giezach jest jednak, ale trzeba się z nimi oswoić  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja 1150 już poprawiłem. Coś w tych giezach jest jednak, ale trzeba się z nimi oswoić  <_<

Różnicą jest tylko TMV :) czyli żadna różnica (przynajmniej dla mnie)

Jak szukasz gieza to według mnie tylko 1150, 1400 a najlepiej GS 1200 bez tych dupereli wszystkich z których żadnego pożytku według mnie    :D

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51460-recenzja-g-shock-gs-1150/

4054708_20160102_134053.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Dzięki  :)  Na razie mam GS-1100 z małymi wadami do poprawek. W sumie fajny jest, ale moduł mnie denerwuje, raz nacisnę i czekam aż wskazówki się przestawią  :P  Za to nadrabia wyglądem i solidnością

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, a potem:

- Kochanie, ile kosztował ten zegarek?

- Eee tam, parę groszy, widzisz przecież że to sam plastik...

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety taka prawda, jak ktoś spojrzy na plastikowego G-Shocka to pomyśli, że jest tani... :/

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne że dla nas są bezcenne :)

Smeagol-My-Precious-Funny-Shoes.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jagr, wlasnie to mialem napisac. Wazne, ze my wiemy. Ja teraz mam manie szukania gshockow na rekach przechodniow:):):) takze zakladam, ze moje rowniez ktos zauwaza.

A co do plastikow, to zawsze mozna zalozyc gulfa albo mudmastera i juz wyglada lepiej^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, a potem:

- Kochanie, ile kosztował ten zegarek?

- Eee tam, parę groszy, widzisz przecież że to sam plastik...

Ja mówię ile wydaje na zegarki, aby uniknąć tego ;)

post-71916-0-22847600-1451900534_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe faktycznie, chyba będę jej musiał coś napomknąć...

Ja teraz mam manie szukania gshockow na rekach przechodniow:)

Dokładnie. Najgorzej jak któryś ma jakąś perełkę, np. jeden kierowca z firmy obok czasem do nas zagląda, starszy gościu, nosi 5600C, pewnie ma go już kilkanaście lat. Zawsze mnie szlag trafia jak widzę go u niego na łapie, aż boję się zagadać żeby dał pooglądać, bo pewnie bym już nie oddał  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już o tym pisałem ale ja jakiś czas temu zwróciłem uwagę kontrahentowi, że nosi podróbę GA-100 :D

Odburknął mi: "Ciekawe czy Pana jest oryginalny" czy coś takiego :)

A miałem na łapie MTG :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe faktycznie, chyba będę jej musiał coś napomknąć...

Dokładnie. Najgorzej jak któryś ma jakąś perełkę, np. jeden kierowca z firmy obok czasem do nas zagląda, starszy gościu, nosi 5600C, pewnie ma go już kilkanaście lat. Zawsze mnie szlag trafia jak widzę go u niego na łapie, aż boję się zagadać żeby dał pooglądać, bo pewnie bym już nie oddał :rolleyes:

Zagadaj lepiej czy sprzedac nie chce ;p Powiedz ze dajesz stówe i bierzesz bez pudełka :P hehe

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagadaj lepiej czy sprzedac nie chce ;p Powiedz ze dajesz stówe i bierzesz bez pudełka :P hehe

Taaa, a potem gościu kazałby wnuczkowi zrobić risercza w necie ile toto jest warte i goniłby mnie przez pół miasta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zaryzykował :) kiedyś też widziałem fajnego casio u takiego "dziadka". Przypuszczam, że od nowości go ma ale się zastanawiałem za długo i później go już nie widziałem :P

Ma ktoś może do sprzedania MTG M900DA-8   <<<konkretnie ten żaden inny     ewentualnie MTG 930 (synchronizującym się w EU)   stan wzorowy ewentualnie bdb 

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma go od nowości i jest to wczesna wersja DW-5600C to mógł dać za niego ok  60$ co było równowartością  3 przeciętnych pensji w tamtym czasie. Może mieć opory z oddaniem go za 100zł :-)

Edytowane przez gcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój dzisiejszy mod gw-3000 zainspirowany pomarańczową wersją ga-1000.

post-69446-1451912193,4605_thumb.jpg

Chyba będzie musiał poczekać do wiosny ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć  :D

Mam ga-1000 9b i nie wiem jak skalibrować termometr i zmienić czas podświetlania z 1,5 sek. na 3 sek. 

Nie mam też instrukcji w j.polskim gość podesłał mi ksero kilku funkcji a zarzekał się że do każdego zegarka u niego jest pełna instrukcja w j.polskim  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

jeśli chodzi o podświetlenie to wciśnij dłużej przycisk ADJUST, następnie lewym dolnym przyciskiem odnajdź LT1 i zmień prawym dolnym na LT3 i ponownie wciśnij ADJUST. Termometr kalibruje się podobnie ale na nie wiele Ci się to zda nosząc zegarek na ręku.  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie GitBit już przestawiłem podświetlenie.  :D

Jednak poprosiłbym jak zkalibrowac termometr bo czasem odkładam zegarek  ;)

Edytowane przez GA 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu uszczęśliwiłem się pomarańczowym paskiem od DW-5600LC-4. Nadal szukam bezela w tym kolorze.

Zibi mówi, że 5600LC-4 nie jest już produkowany ale znalazłem takie coś takiego jak DW-5600M-4JF (http://casio.jp/wat/search/watch/detail/?m=DW-5600M-4JF&n=6690)

I teraz pytanie z cyklu głupie: Jest opcja, że to taki sam kolor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie GitBit już przestawiłem podświetlenie.  :D

Jednak poprosiłbym jak zkalibrowac termometr bo czasem odkładam zegarek  ;)

Jeśli od nowości nie był kalibrowany to po zdjęciu zegarka z ręki i odłożeniu go przynajmniej na 20 minut powinien wskazywać właściwą temperaturę. Pamiętaj jednak że wystarczy że go dotkniesz, zwłaszcza tego metalowego pierścienia i temperatura po chwili się zmieni. 

O ile dobrze pamiętam to jak wybierzesz podgląd temperatury to tak samo jak z ustawieniem czasu podświetlenia, wciśnij dłużej ADJUST, temperatura zacznie mrugać, następnie prawym górnym lub dolnym przyciskiem dokonujesz kalibracji i ponownie adjust.  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi