Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Grube zakupy tomaliusz w ostatnim czasie :) gratuluję i nie taki diabeł straszny heh dobrze wygląda na ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółta tarcza to raczej nie G...

Chwal się! :D

Spoko, dojdzie to i będzie w odpowiednim wątku. Niestety coś kosztem czegoś, kanarkowy 6/9 zmienił właściciela.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grube zakupy tomaliusz w ostatnim czasie :) gratuluję i nie taki diabeł straszny heh dobrze wygląda na ręce.

Dzięki  :)

Gorzej że jeszcze coś ...  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich, którzy (tak jak ja) zastanawiali się, czy G-Shock jest tylko dla tych, którzy mają słusznego rozmiaru ręce, przesyłam kilka fotek. Hasło: mały nadgarstek  ;)

Mój nadgarstek ma 16,5-17,0 cm. I także, jak wielu tu, zastanawiałem się, czy zegarek tego typu jest dla mnie, bo nie ukrywam, bardzo mi się taki styl podoba. Na początku mojego szperania w internetach szukałem jak najmniejszych G-Shocków. I tak po kolei moje wybory padały na: G-9100 Gulfman, G-7700, G-2900, AW-590, no i oczywiście seria 5600. Do dziś wszystkie te modele bardzo mi się podobają, a gama modeli Casio ma taką cechę, że zazwyczaj modele najmniejsze należą także do najtańszych. Z tego względu nie szukałem zegarka z "bajerami", wiedząc, że z pewnością będzie zbyt duży. W końcu zrezygnowany, stwierdziłem że mam to gdzieś. Podobają mi się bardziej te większe, to sobie taki kupię, bez względu na to, jak głupio będę wyglądał (na zasadzie: "najpierw do pokoju wszedł zegarek, a potem on"  ;) ). Moim liderem wyboru został GW-M5610-1BJF, bo był mały, miał wave ceptor i tough solar (tzw. "bajery" ;) ). Ale w Polsce raczej nowego już się nie dostanie, a PayPala nie mam, żeby robić zakupy w Amazonie. Ponadto bardzo podobał mi się mały Gulfman. 

Aż pewnego dnia w sklepie (po raz kolejny przymierzając dostępne modele), wpadł mi w oko GW-7900B. Nie był tani (przy moich założeniach budżetowych), ale był stosunkowo mały, miał funkcje, które chciałem i okazał się wygodniejszy, niż niejeden mniejszy model (w GW-7900 "płetwy" pod paskiem fajnie wypełniają przestrzeń miedzy paskiem, a ręką - w moim przypadku). Decyzja zapadła, krótki rekonesans w internetach i kilka dni później zegarek był już u mnie. Nie jest idealny, ma kilka wad, ale o tym napiszę kiedyś w recenzji.

Tak więc chcę pomóc w wyborze wszystkim tym, którzy również mają dylemat taki, jaki miałem ja i obrazuję tym samym średniej wielkości G-Shocka na małym nadgarstku. A robię to po to, gdyż tego typu posty, zdjęcia i porównania bardzo mi także wcześniej pomogły. Oddaję więc dług  ;)

Gratulacje! Lepiej leży od 9100?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki! Leży inaczej - równie wygodnie pod względem paska, ale Gulfman był jednak nieco lżejszy i mniej czułem go na ręce. Tutaj raczej nie sposób zapomnieć, że ma się zegarek  ;) Ale może spowodowane to jest również tym, że ten akurat zegarek noszę nieco luźniej od pozostałych (może swobodnie opaść niżej na dłoń), a to dlatego, że jest na tyle gruby, że nie pod każdy mankiet wchodzi  :)

Edytowane przez DawPi

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, czyli jednak wezmę Gulfmana :) Dzisiaj chyba kliknę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G9100 to świetny model. Nadal siedzi mi w głowie ;) I jak siebie znam, to pewnego dnia też się nim pochwalę  :D

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś szuka G-7800, to trzy nowe sztuki leżą na watchshop. Cena 76 funtów  :)

http://www.watchshop.com/mens-casio-g-shock-alarm-chronograph-cuff-watch-g-7800l-1dr-p99990342.html

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję(na normalnych fotach wygląda trochę lepiej) ale ten przycisk od Romka coś mi nie pasuje...za mały może

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek u mnie tylko "przelotem" ale faktycznie w rzeczywistości wygląda znacz nie lepiej niż w katalogu i na renderach. Koperta gruba ale z "uszami" i dobrze układa się na ręce. Podświetlenie to jakaś kpina prawie nic nie widać. Wersja czarna też całkiem całkiem.

2ba5adc6b5001d9907a1a2a256900995.jpg

8b92112a99051c9959540b930f611f1d.jpg

4059c3a4f16bb6d360105100a86192fd.jpg

Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez piter_26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie go pooglądam na żywo jak będzie okazja.

Kupić - nie kupię, ale oglądać mi wolno :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie pamiętam czy dodawałem :P

HOWdFN1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten GG-1000 ma praktycznie taki sam moduł jak GA-1000 jeśli chodzi o funkcje nawet uklad tarczy jest taki sam tylko odwrocony.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Ja odebralem dzisiaj dwa takie:

w8jKOP.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super braciszki :-)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

I tak to wyglada:

HP8F6c.jpg

Jeszcze jeden w drodze i jeden gdzies mi po glowie czasem chodzi, no....moze gora dwa  :)  I chyba bedzie dosc.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego mtg M900 bym przytulil, jak wiecie jestem lasuch na te modele:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powariowaliście.Ja mam 3 i na więcej na razie kasy nie ma i długo nie będzie :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Powariowaliście.

No....o tak zupelnie normalnych to tu ciezko  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi