Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Pompek dobrze, że piszesz, ja lubię czytać takie historie ;)

Jest też temat o GST, ale mało kto tam zagląda, nie wiem dlaczego :/ GST to fajny zegar. Mi się coś powoli przestawia w głowie i głównie przeglądam metalowe zegary, nawet te stare G.

Tak, wiem GST nie jest w pełni metalowy :P:D

No właśnie... ja też do tej pory na inne nie patrzyłem niż metalowe... i tak się śmieję, że GST, to taki entry level do świata G... z metalowych przez pół-metalowy do ortodoksyjnych G-Shoków :) a pomyśleć, że jeszcze parę miesięcy temu G-Shocki traktowałem jako te mniej poważne zegarki  :o  widać do wszystkiego trzeba dojrzeć :) szkoda, że w wieku 37 lat... ale lepiej późno niż wcale... no i przed 40-ską się wyrobiłem... 

Troche czarnego humoru :)

Zamierzasz nie zabierać swojego nadgarstka na wakacje ;)

no wiesz... zamierzam :) ale różnie w życiu bywa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie zasadniczą wadą GST jest fakt, że to hybryda ana/digi.

Jest kilka fajnych hybryd i teraz mi się podobają a jeszcze dwa lata temu nie mogłem patrzeć na nie  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jest kilka fajnych hybryd i teraz mi się podobają a jeszcze dwa lata temu nie mogłem patrzeć na nie  ^_^

Widać ja tak mam teraz, a może za jakiś czas też mi się zmieni. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się king nigdy nie podobał.

A miałeś kiedyś jakiegoś na "stanie magazynowym"???

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A miałeś kiedyś jakiegoś na "stanie magazynowym"???

Skoro nigdy mu się nie podobał, to spodziewam się, że mógł nie mieć - po co komu kupować zegarek, który mu się nie podoba. :P;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xenocratex ja też nie przepadam za hybrydami. Do GWN1000 podchodziłem kilka razy bo mi się bardzo podoba i niestety lipa, ale w GST jakoś mi to nie przeszkadza w ogóle, może przez to, że te wyświetlacze są okrągłe i mniej gryzą w oczy.
Pompek jak wpadłeś w G to ciężko będzie się wyleczyć. Niektórzy tutaj kupują po kilka szt w miesiącu :D

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska czy mieliście do czynienia kiedyś z takimi licytacjami?

Chodzi o to czy jak tam jest napisane że zegarek będzie miał gwarancję 2 lata (nie wiem czemu) to będzie miał u nas?Czy dany zegar będzie cały tylko o ile dobrze zrozumiałem może być inna instrukcja i np:może nie mieć oryginalnego opakowania ale zegarek nie naruszony?itp..Czy mam gwarancję że dostanę na pewno nowy sikor?

http://www.ebay.pl/itm/401253858266?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Dajcie znać bo chcę policytować a potem dopiero zacznę się zastanawiać skąd wziąć kasę :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xenocratex ja też nie przepadam za hybrydami. Do GWN1000 podchodziłem kilka razy bo mi się bardzo podoba i niestety lipa, ale w GST jakoś mi to nie przeszkadza w ogóle, może przez to, że te wyświetlacze są okrągłe i mniej gryzą w oczy.

Pompek jak wpadłeś w G to ciężko będzie się wyleczyć. Niektórzy tutaj kupują po kilka szt w miesiącu :D

No właśnie ja musiałem się mocno powstrzymać, żeby poczekać do wakacji z GULFEM ;) choć i tak nie wiadomo czy się uda... a już wczoraj mierzyłem MTG-G1000, ale na szczęście nie podoba mi się na mojej ręce 2,9 razy bardziej (bo taki jest mniej więcej kurs GST do MTG-G :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to czy jak tam jest napisane że zegarek będzie miał gwarancję 2 lata (nie wiem czemu) to będzie miał u nas?Czy dany zegar będzie cały tylko o ile dobrze zrozumiałem może być inna instrukcja i np:może nie mieć oryginalnego opakowania ale zegarek nie naruszony?itp..Czy mam gwarancję że dostanę na pewno nowy sikor?

http://www.ebay.pl/itm/401253858266?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Dajcie znać bo chcę policytować a potem dopiero zacznę się zastanawiać skąd wziąć kasę :-)

Ciężko wyczuć.

Normalnie w większości krajów gwarancja Casio jest na 1 rok, tylko w Polsce miodem i mlekiem płynącej mamy 3 + 3 :D

Raczej z tej aukcji jak kupisz to ta GW nie będzie u nas w kraju uznawana chyba, że będziesz miał szczęście.

Mi też się podoba MTG i MRG ale nie dam tyle za zegarek :/ mam też inne hobby, które muszę wyżywić ;)

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wszystkiego trzeba dojrzeć:P ja przykładowo rzygałem Kingami.... teraz mam jednego i sobie chwałę:) chyba tylko do serii GA się nie przekonam:D wiadomo czemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też się podoba MTG i MRG ale nie dam tyle za zegarek :/ mam też inne hobby, które muszę wyżywić ;)

Mam tak samo :-( 

Ale z drugiej strony jak by szło wyjąć za rozsądne pieniądze to bym się zawziął ale bym namotał kasę,w TT nie dostanę takiego rabatu żeby kupić-choć bym wolał-wiadomo pewne źródło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dziwna ta aukcja. W opisie dwa lata, a w charakterystyce przedmiotu 3 lata gwarancji producenta. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko wyczuć.

Normalnie w większości krajów gwarancja Casio jest na 1 rok, tylko w Polsce miodem i mlekiem płynącej mamy 3 + 3 :D

Raczej z tej aukcji jak kupisz to ta GW nie będzie u nas w kraju uznawana chyba, że będziesz miał szczęście.

Mam tak samo :-( 

Martwi mnie że może nie być ważna gwarancja,choć też nie ogarniam dlaczego.

Ale z drugiej strony jak by szło wyjąć za rozsądne pieniądze to bym się zawziął ale bym namotał kasę,w TT nie dostanę takiego rabatu żeby kupić-choć bym wolał-wiadomo pewne źródło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nigdy mu się nie podobał, to spodziewam się, że mógł nie mieć - po co komu kupować zegarek, który mu się nie podoba. :P;)

No to błąd - mnie się kiedyś g-shock'i nie podobały, nawet na bazarku nie otwierałem ogłoszeń  - dopóki nie trafił do mnie pierwszy egzemplarz ;) Co do King'a to, jakby nie trafił do mnie w drodze jakiejś wymiany, pewnie dalej bym uważał że ten zegarek wygląda jakby go ktoś złożył z części które mu zostały z innych zegarków - bo takie wrażenie mnie nachodziło jak patrzyłem na ta czerwona, albo szarą ramkę za szkłem :D Obecnie mam GXW-a na stanie i raczej się to nie zmieni  ;)

Podobnie było w kwestii "G" ze wskazówkami - prawie o palpitację serca doprowadzałem poczciwych właścicieli GPW i MT-G wypowiedziami o nie funkcjonalności tych zegarków - a obecnie MT-G na stanie zalega i jakbym miał mieć tylko jeden zegarek to byłby to właśnie MT-G, jeśli dwa to dołożyłbym właśnie GXW  :D

Za to w drugą stronę również było/jest podobnie - cholernie podobała mi się Omega Seamaster Diver 300m - zobaczyłem na żywo i czar prysnął, a PAM 000 Luminor to był mój gral, również jak zobaczyłem na żywo zupełnie mi przeszło... Tak że różnie to bywa... ;)

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Ultimate już Ci przeszedł?

I zaraz doprowadzał... Ot młody, niedoświadczony, potrzebował czasu... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Ultimate już Ci przeszedł?

Nie przeszedł - to nadal najczęściej noszony przeze mnie automat (w zasadzie jedyny od sierpnia), na zimę lepszy od "G" bo się pod mankietem kurtki chowa, jak się cieplej zrobi to "G" przejmą jego obowiązki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się nie ma co się pragnie-to się szuka co popadnie.

Jako że nie mam na razie na konkretnego MTG to zawitał za niego w rodzinie inny jegomość :-)

Właśnie dojechał.Stan-jakieś 6/10  ale za tą kwotę nic lepszego nie znalazłem.

post-90108-0-47503600-1484240654_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szanowne grono G-holików... co prawda na forum jestem już ładnych parę lat, ale mam wewnętrzną potrzebę przywitania się jako nawrócony na wiarę "G" ;) Do tej pory byłem wyznawcą kultu Diverów... SEIKO SKZ, SEIKO SUN019, TIMEX intelligent quartz depth gauge, INVICTA Grand Diver 3044, ORIENT G-FORCE SEL03001B... z Casio kiedyś miałem (to znaczy mam) WAVE CEPTOR WVQ-570DBE-1AVER i parę innych mniej spektakularnych. W zeszłym roku dla fanu kupiłem kalkulatorek DBC-32D-1AES. Ale nigdy nie miałem żadnego G-Shocka... aż do grudnia... wszystko zaczęło się od Króla Albanii, na którego ręce zobaczyłem MTG... ponieważ nie chciało mi się wydawać trzech kafli na zegarek, wyczaiłem substytut w postaci GST...

attachicon.gif20161209_120145a.jpg

po czasie okazało się, że podoba mi się bardziej niż MTG (mierzyłem go już po zakupie GST)... jakoś mi na łapie lepiej leży... na zdjęciach niby spoko, ale na żywo w mój gust już tak nie trafia... ale do meritum... kupiłem GST i zaczęło się... wpadłem... stałem się, jeszcze nie G-holikiem (mam za mało G), ale już na pewno fanem... już mam nawet plany wakacyjne ;) na nadgarstek, który będzie ze mną (mam nadzieję) na urlopie trafi GULFMASTER GWN-1000 w wersji białej...

attachicon.gifGWN-1000E-8AJF.png

zdaję sobie sprawę, że moje historie nikogo nie obchodzą :P ale tak jak pisałem wcześniej, miałem wewnętrzną potrzebę mentalnej G-inicjacji :)

Niedawno zanabyłem, drogą kupna GWN-1000B -1BER. Czarny pasek, niebieska tarcza,wyświetlacz w negatywie. Super sikor ! :-)

Casio - GW-9400, PRW-6600, GMW-B5000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ladniusi

Dzięki, tego szukałem :)

Leży jak przyklejony i nie jest "przerośnięty" jak jego młodsi Koledzy :D

Chyba w końcu znalazłem swojego G wskazówkowego :)

O dziwo brak wskazówki sekundowej wcale mi nie przeszkadza a słyszeć dźwięk pełnej godziny, bezcenne ^_^

Dzięki wyświetlaczom obsługa szybsza i czytelniejsza niż pełnego analoga.

Zdecydowanie bardziej mi podszedł niż jego brat GW-3000BD, no może bransy trochę brakuję, może się dokupi ;)

I jednak ten rozmiar jest dla mnie optymalny.

2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się pochwalę. Dzisiejsza dostawa.

a72df8822fc1e9457c1296cfc66b9916.jpg362e8b09b3857a5712e7692966e634fc.jpg0b021edcef44c2be74aeb4fa9cddc6dd.jpg

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto zgadnie co to za jegomość dostanie nagrodę słowną :D

post-78564-0-60647600-1484248290_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-1400 (DA?)?

Edytowane przez M4rcinS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi