Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

nie no raczej myślę o czymś nowym :P Złożyłem zapytanie do Time Trendu, zobaczymy do ilu zejdą, ale mają go za dość sporo wystawionego, i z tego pewnie do średniej ceny rynkowej ... A nie macie jakiegoś sklepu "forumowego", użytkuję dość spory czas forum Audi A4 Klub, i tam są sklepy forumowe (osoby prywatne ze swoją działalnością) i pytanie do znawców, RANGEMAN jest wart tej ceny ? :) Ale czytając opinie myślę że tak, ile średnio Tought Solar wytrzymuję ?

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/142393-casio-gw-9400-1er-rangeman-g-shock/?do=findComment&comment=1908436

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Surge jest na wypasie :)

PSX_20170113_015546.jpg

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie, nie wiecie gdzie znajdę zegarek Casio G-Shock Rangeman GW-9400-1ER, w najlepszej cenie, marzy mi się taki już dłuższy czas, ale to za szkołę zapłacić, to paliwo pokupować, opłaty, itp. itd. (ciężkie życie studenta :D ) i szukam okazji, w końcu trochę wolnych funduszy się znalazło :) Wiem że to mój pierwszy post, ale nie chodzi tu o wykorzystanie forum czy coś, bo obserwuję Was już dość długo.

Na bazarku masz:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/142393-casio-gw-9400-1er-rangeman-g-shock/?do=findComment&comment=1908436

Od Zmisza smiało możesz brać sprawdzona solidna firma. Polecam

Waldzior jak Ci sie ten tool sprawdza??? Chce kupić coś lepszego i mam dylemat czy Leatherman czy Victorinox??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest z tymi bateriami solarnymi, wiecie jaką to ma średnią żywotność, i czy te baterie są uniwersalne do wszystkich modeli ? Około 2 lata temu oglądałem jednego "G" z baterią słoneczną, ostatnio pytałem o niego w sklepie i jest nie dostępny, a co by było jak zakupił bym go szybciej jestem później bez baterii na zmianę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od nowości nie był czyszczony :) 2 ogniwa jak zauważyłeś są od GW-700

Kupiłeś go jako nówkę?

Właśnie widziałem, że ktoś coś dokładał ;) Na nadgarstku to się nawet nie rzuca w oczy jakoś strasznie.

Rozkręcałeś go? Bo widać było ślady :P

MichuONB te akumulatorki są dostępne w sklepach, nie panikuj. Jeśli zegarek będzie normalnie używany to 10latek bez problemu powinno wytrzymać. Tylko ludzie z forum mają zegarki tak długo, reszta albo nie ma wcale, albo szybciej zmienią na nowy niż aku padnie :)

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest z tymi bateriami solarnymi, wiecie jaką to ma średnią żywotność, i czy te baterie są uniwersalne do wszystkich modeli ? Około 2 lata temu oglądałem jednego "G" z baterią słoneczną, ostatnio pytałem o niego w sklepie i jest nie dostępny, a co by było jak zakupił bym go szybciej jestem później bez baterii na zmianę ?

W seqndusie ostatnio było jakieś promo i był do dostania za ok 1100zl

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W seqndusie ostatnio było jakieś promo i był do dostania za ok 1100zl

Był.

Aktualnie 1249

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sprawdzą Wam się wysokościomierz w "G", czytałem recenzję rangeman`a i kolega piszący recenzje nie miał niestety okazji na testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajrzyj do tematu o Romanie, a dowiesz się wszystkiego :)
Wysokościomierz działa dobrze. Dokładność do 1m w takim zegarku jest zdumiewająca.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, tylko ludwik + gorąca woda :)

Dostałem go od mojej panny :D

Ogólnie go rozbebeszyłem, poprawiłem wyświetlacz bo ledwo było widać cokolwiek, wypolerowałem zaorany metalowy bezel i bransoletę, teraz pozostało umyć ładnie i poskładać.

Przekopałem forum wzdłuż i wszerz, ale o poprawianiu lcd (jeżeli idzie o kontrast a nie o przesunięcie) nic nie widziałem - o co dokładnie chodziło? jak o kontrast to jak się do tego zabrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior jak Ci sie ten tool sprawdza??? Chce kupić coś lepszego i mam dylemat czy Leatherman czy Victorinox??

Miałem też Victora ale zostawiłem sobie jednak LM z uwagi na rozmiary, duże nożyczki i duży nóż.

Victor to był taki scyzoryk z kombinerkami a LM jest konkretny.

Na plus jest też to, że jedną ręką możesz otworzyć np nóż a w Vicku nie ma na to szans.

Pytaj X-Raya jak coś bo jest bardziej w temacie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Coś bym żonie kupił... tylko nie wiem, czy cały niebieski, czy czarny z akcentami?... Doradzicie? Dla ułatwienia zdjęcia nadgarstkowe, będzie łatwiej się rozeznać.

Opcja 1.

Gshock-3.gif

Opcja 2.

Gshock-2.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam żadnych zegarków nie widzę :P :P :P

Edytowane przez pompek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wziął czarny(e) :) 

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekopałem forum wzdłuż i wszerz, ale o poprawianiu lcd (jeżeli idzie o kontrast a nie o przesunięcie) nic nie widziałem - o co dokładnie chodziło? jak o kontrast to jak się do tego zabrać?

Na początku myślałem, że będzie trzeba zmienić filtr polaryzacyjny, ale jednak się okazało, że wystarczyło tylko rozebrać i złożyć tą gumkę przy lcd. Przeczyściłem trochę i działa dobrze.

Jeśli masz słaby kontrast to spróbuj najpierw to, a jak nie pomoże to trzeba się pobawić folią polaryzacyjną.

Coś bym żonie kupił... tylko nie wiem, czy cały niebieski, czy czarny z akcentami?... Doradzicie? Dla ułatwienia zdjęcia nadgarstkowe, będzie łatwiej się rozeznać.

Opcja 1.

Opcja 2.

A Baby-G nie będzie lepszy?

Ja bym wziął ten drugi cały niebieski bo ma jakieś różowe akcenty, wygląda na bardziej damski, poza tym majteczki są ostrzejsze :D Szkoda, że więcej takich fotek nie mamy na forum...

Edytowane przez kamilspider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wziął czarny(e) :)

Czerwone też fajne są :)

No ale Cię rozumiem, czarne trochę prześwitują  :D

Marcin, masz więcej zdjęć  ^_^

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy to są zdjęcia z Google czy jego lubej z nalozonym zegarkiem w paint ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xeno oba są ekstra moim zdaniem ale wziąłbym je dla siebie (czarnego mam), bo ga-110 mają mało damski rozmiar ale zależy co lubi twoja luba :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podszedł :)

Co to za model? Wystrzegam się analogów, ale ten jest hybrydowy

wysłane z SG Note 4

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I popsułeś cały klimacik sierściuchu :D :D :D

A jednak go kupiłeś? :)
Daj więcej fotek z bliska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zbywa komuś czarny bezel do GW-6900?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi