Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki masz problem? A instrukcja która Ci przesłałem nie pomaga?

Nie może się zsynchronizac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłbym od bazowego położenia wskazówek(w transporcie mogło mu się coś pop.......ć),potem ustawienie strefy na PAR,czas letni/zimowy na auto i ręczne wymuszenie synchronizacji.Skorzystaj z instrukcji bo początki z GS 1100 są trudne.Wrzuć zdjęcia GIEZa jak dasz radę...

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest ustawione tak jak piszesz pokazuje inną date i sekundnik stoi na godzinie 12

.

post-64221-0-92182700-1484341095_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się wymusić ręcznie synchronizację?(cyknij na moment lewy,górny przycisk)-jeżeli wskazówka (ta która teraz jest na 12)wskaże na Y a mimo tego czas,data,dzień tygodnia jest niewłaściwy to musisz zrobić procedurę bazowego położenia wskazówek i potem jeszcze raz wymusić synchronizację.Jeżeli wskazówka pokaże N to wymuś synchronizację albo poczekaj aż w nocy dostanie właściwe parametry z Niemiec.

A wskazówka stoi na 12 bo to jest wskazówka sekundowa stopera i w trybie timekeeping będzie na 12

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naciskając lewy górny sekundnik wskazuje N to znaczy że cały czas będzie na 12 godzinie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna polera... pasta do lakieru? Lekkościerna i filc?

wysłane z SG Note 4

Dzięki :)

Używałem to co miałem pod ręką: trochę tlenku ceru, trochę pasty G3 do polerowania lakieru i poszło.

Niestety maszynka z pasem filcowym niedawno mi padła :( Tym razem robiłem gąbką polerską, daje radę dobrze, ale szybko się niszczy na zegarkach.

Teraz to wygląda :P Robiłeś coś z LCD ?

Hehe, wystarczyło rozebrać, delikatnie przeczyścić miejsca kontaktu lcd i działa :D

Fajne podświetlenie ma ten zegar. W czasach jego świetności to był zupełny odjazd.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam środek do czyszczenia i konserwacji styków. Jutro wypróbuję na dw5600.

wysłane z SG Note 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naciskając lewy górny sekundnik wskazuje N to znaczy że cały czas będzie na 12 godzinie?

To znaczy,że synchronizacja nieudana.Ta wskazówka w trybie timekeeping zawsze jest na 12,w trybie stopera pokazuje upływające sekundy.Proponuję przygotować zegarek do automatycznej synchronizacji(na ręce,na parapecie-w miejscu gdzie najlepiej łapią sygnał Twoje zegarki),rano zobaczysz  czy złapał sygnał i jaki pokazuje czas,datę itd.Jeżeli rano wskazówka pokaże Y a parametry będą niewłaściwe to czeka Cię korekta bazowego położenia wskazówek-opisane w instrukcji na stronie 17.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś chciał odsprzedać brelok do kluczy "G" to jestem zainteresowany. Czekam na wiadomość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żelazo z rana jak śmietana :D

post-78564-0-93489400-1484388887_thumb.jpg

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Po zmianie frontu z zegarka automatycznego z branzoletą na jakiś na pasku gumowym lub skórzanym, rozejrzałem się wśród G-Shocków i właściwie spodobał mi się taki model https://zegarownia.pl/zegarek-meski-casio-g-shock-ga-110-1aer Myślicie, że to dobry zegarek jako pierwszy z tej kolekcji a może w tej samej cenie jest jakiś lepszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś dysponuje wiedzą gdzie można nabyć Kinga GX-56-1AER w rozsądnych pieniądzach? Raczej GX-56, względnie GXW-56...

EDIT: ewentualnie GX-56-1BDR

Edytowane przez pompek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Po zmianie frontu z zegarka automatycznego z branzoletą na jakiś na pasku gumowym lub skórzanym, rozejrzałem się wśród G-Shocków i właściwie spodobał mi się taki model https://zegarownia.pl/zegarek-meski-casio-g-shock-ga-110-1aer Myślicie, że to dobry zegarek jako pierwszy z tej kolekcji a może w tej samej cenie jest jakiś lepszy?

Jeżeli ma cię odstraszyć od G, to dobry...

Jest chol.ernie oklepany, brzydki i niefunkcjonalny.

Lepiej poświęć trochę czasu i poszukaj czegoś co zostanie na lata :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaboom!

Tapaltak

Piekny klasyk. Gratuluję!

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ma cię odstraszyć od G, to dobry...

Jest chol.ernie oklepany, brzydki i niefunkcjonalny.

Lepiej poświęć trochę czasu i poszukaj czegoś co zostanie na lata :)

jokec_bije_ci_brawo_gif.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Po zmianie frontu z zegarka automatycznego z branzoletą na jakiś na pasku gumowym lub skórzanym, rozejrzałem się wśród G-Shocków i właściwie spodobał mi się taki model https://zegarownia.pl/zegarek-meski-casio-g-shock-ga-110-1aer Myślicie, że to dobry zegarek jako pierwszy z tej kolekcji a może w tej samej cenie jest jakiś lepszy?

Myślę że w podobnych pieniążkach kupisz o wiele lepszego wizualnie GD-120 lub GD-400 :) A o tym festynie zapomnij ;) Edytowane przez D1V1510N G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale żeby być uczciwym to trzeba przyznać że ga110 jest i tak lepszy niż ga100

Kolega zaczął od tego modelu więc wnoszę że ma być spory. Polecam GDX

Edytowane przez xavras_s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednym z powodów, że zacząłem od tego zegarka jest mój budzet :D Jak na G-Shocki to pewnie jest ubogi, bo jedynie około 450 zł. A chciałbym mieć coś w stylu shocków, ponieważ chciałbym rano założyć zegarek a zdjąć go wieczorem bez obaw czy go zachlapałem, porysowałem czy popsułem jakiś mechanizm ręki uderzeniem o coś podczas dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam GA-100 i nie narzekam, bardzo dobry wół roboczy, moim zdaniem lepsza czytelność niż w GA-110 no i fajnie leży na łapie  ;) w GA-110 za dużo tego wszystkiego na blacie, cepeliada z steampunkiem jak to ktoś kiedyś trafnie stwierdził  :P  Ale to jest tylko moje zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1484400043-DSC_0005.png

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednym z powodów, że zacząłem od tego zegarka jest mój budzet :D Jak na G-Shocki to pewnie jest ubogi, bo jedynie około 450 zł. A chciałbym mieć coś w stylu shocków, ponieważ chciałbym rano założyć zegarek a zdjąć go wieczorem bez obaw czy go zachlapałem, porysowałem czy popsułem jakiś mechanizm ręki uderzeniem o coś podczas dnia.

No niewiele jest bardziej "w stylu" niż seria 6900

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 450zł masz g-7900 g-9100 g-8900 g-9000 wszystkie mega funkcjonalne i czytelne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie rozejrzę się troche po tych poleconych modelach. Jeszcze chciałbym się spytać o pewną stronę z zegarkami. Czy http://www.royaltime.eu/pl/zegarki-casio_meskie_g-shock  Royaltime jest zaufanym sklepem z oryginalnymi zegarkami? Polecacie? Ktoś już kupował z tej stronki? Pytam, ponieważ ceny niektórych zegarków są niższe o nawet 100 zł w porównaniu z innymi stronami typu zegarownia i fabrykazegarkow. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi