Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Oryginał, jak w mordę strzelił. :)

Currently AWG-M100B-1AER & Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też się bije z myślami na temat tego modelu tylko w wersji Gn-1000mb ale chyba przez brak solara dam sobie z nim spokój

Gn to nawet niezły zegarek. Przyjemnie leży na ręce, nie jest za duży. Ale jak ma się w kolekcji wyższe modele, to niższa jakość będzie wyczuwalna.

Pozdrawiam, Matej ☺

DamianDe, właśnie ten brak solara to kluczowa sprawa ..
Z drugiej strony, mam w kolekcji sporo g-shocków bez aku (choćby seria GD-X6900) i to mi nie przeszkadza :lol:  

Matej, nie sposób się z tym nie zgodzić. Ja szukam już tak naprawdę na siłę,
bo chyba mam wszystkie liczące się modele, które mieć chciałem. 

Pozostaje mi zasadniczo tylko nowy Gulf, ale mam opór przed zakupem w związku z awaryjnością modelu. 
Kupię go pewnie, ale troszkę później, jak uporają się z tym na etapie produkcji  :D

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, ostatnie złocisze poszły na makbuczka, a teraz do końca miesiąca chleb z paprykarzem i podróby casio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry!

W moim GA 100 bez mojej ingerencji,co kilka sekund wlacza sie podswietlenie.Dzieje sie tak nawet gdy zegarek nie znajduje sie na nadgarstku.Moze ktorys z uzytkownikow mial podobny problem i podpowie co mu dolega.

Pozdrawiam

Michal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jestem jakieś 2 minuty od kliknięcia GST-W100G-1Ber w Watchshop.pl.

Ma ktoś jakąś uzasadnioną opinię, może ktoś używał? Będę wdzięczny za info

Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka

4ff4678f487e4144d5f2ea24a61e9bdc.jpg

Edytowane przez xavras_s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry!

W moim GA 100 bez mojej ingerencji,co kilka sekund wlacza sie podswietlenie.Dzieje sie tak nawet gdy zegarek nie znajduje sie na nadgarstku.Moze ktorys z uzytkownikow mial podobny problem i podpowie co mu dolega.

Pozdrawiam

Michal

Czy dzieje się to, gdy funkcja automatycznego włączania podświetlenia jest włączona czy wyłączona? Jeśli jest wyłączona, sprawdź czy prawy górny przycisk nie jest wciśnięty. Może się czasem zaciąć, jeśli zegarek był używany w błocie lub pyle. Jeśli się zaciął, wystarczy odkręcić sześć śrubek znajdujących się na bokach bezela, zdjąć bezel i oczyścić okolice przycisków.

Zaś jeśli problem tkwi w elektronice (bardzo mało prawdopodobne), wówczas warto zajrzeć do serwisu Casio. Bez gwarancji może to nieco kosztować. No i pozostaje jeszcze kwestia, czy zegarek jest oryginalny - GA-100 jest bardzo często podrabianym modelem i czasami na pierwszy rzut oka trudno się zorientować, czy mamy do czynienia z oryginałem czy z podróbką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzalem i nie jest wcisniety.

Mozesz podpowiedziec jak wlaczyc/wylaczyc automatyczne podswietlanie?

Edytowane przez michal92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jestem jakieś 2 minuty od kliknięcia GST-W100G-1Ber w Watchshop.pl.

Ma ktoś jakąś uzasadnioną opinię, może ktoś używał? Będę wdzięczny za info

Klikaj - moja Szanowna mówi że; "świetnie wygląda - taka damska wersja MTG, a czarny będzie pasował do każdej sukienki" ;):P:lol:

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie słabej jakości, ale przynajmniej na pierwszy rzut oka zegarek wygląda na oryginał. Pomogło z wyłączeniem auto light?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak,pomoglo.Nigdy wczesniej tego nie uzywalem,dzisiaj moje dziecko zainteresowalo sie g shockiem i stad ten ''problem''.

Raz jeszcze dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AWG-M100 - świetny zegar. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego jeszcze nie było-king cały czas dostępny w brawacie

A miesiąc temu 4 letnie używki na fejsie po 1000 szły :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miesiąc temu 4 letnie używki na fejsie po 1000 szły :D

Dobrze,że swojego pozytywa zdążyłem ściągnąć z kkw bo widzę,że tam też powoli się już kończą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używany zgodnie z przeznaczeniem :) spawanie i inne czynności.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi