Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

@tap, a co to jest za maszynka na niektórych zdjęciach między nożem a zegarkiem? Taka w kształcie ryby jakby karta multitool  :P

PS - ja mam tylko Morakniv Robust, ale sprawdza się do wszystkiego  ;)

Edytowane przez seeby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie samymi zegarkami człowiek żyje ;)

Ten czarny kluczyk jest mojego projektu (wersja produkcyjna, czarna skrócona) a wykonany przez Pawła z Melontools.com ... kilka fotek...

85675c488f6428eb3bccd4b61f738219.jpg1eaf41c0f08a21788cb5058e2bf71021.jpg0109bdf0b0fca0a00d18c721a37b4df3.jpgb5a5ce51a06ae138b2b206b6adc86455.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chciałbym kupić taki zegarek

http://allegro.pl/zegarek-casio-awg-m100-1aer-100-oryginal-i6832141215.html

W grę wchodzi tylko casio z wave ceptor'em i solarem.

Czy taki model jak w linku to dobry pomysł zdaniem kolegów ?

F.

Moim zdaniem dobry. Posiadam od 4 lat i sobie chwalę, choć niedawno przesiadłem się na Rangeman'a i AWG-M100B-1AER aktualnie jest pułkownikiem, ale nadal bardzo lubię ten zegar. Musisz mieć tylko na uwadze fakt, że jest dość mały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały, ale wariat  :D

Kupiłem taki sam za 1/3 ceny z tej aukcji, w dodatku stan idealny z kompletem papierów i puchą. 

Edytowane przez seeby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Mały ? Nie jest to dobra wiadomość. G - shock < 5.0 cm - nie wygląda najlepiej. 

F.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki ;)

akurat noży u mnie pod dostatkiem... do każdego mego zegarka coś dopasuję ;)

trochę spamu....

dobre, dobre :)

Tego nie brałem pod uwagę, że do zegarka oprócz ubrania dopasować jeszcze nóż :D

Knives.pl  taaaa :)

Edytowane przez hezio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Mały ? Nie jest to dobra wiadomość. G - shock < 5.0 cm - nie wygląda najlepiej.

F.

Wszystko zależy od punktu odniesienia. U mnie na nadgarstku 18,5cm wyglądał OK, aczkolwiek po przejściu na Romana AWG wydaje już się mały na mój nadgarstek. Jeśli masz powyżej tego obwodu, to raczej AWG sobie odpuść i rozejrzyj się za czymś większym, np GST, którego ostatnio prezentował Matej na jednym ze swoich filmów.

https://youtu.be/pi0keKlW7Wk

Elektronika jest dokładnie taka sama, jak w AWG, ale korpus i ogólne wykonanie wygląda bardziej męsko. Choć to oczywiście jest również kwestią gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GST z bebechami AWG ? Podoba mi się. Jest rzeczywiście mocny, bardziej męski w wyglądzie ale także w cenie :-)

Gdzie go można kupić taniej ?

F.

http://happytime.com.pl/zegarki_meskie/casio/g-shock/zegarek_casio_gst-w110d-1aer

Czy to jest bezpieczne miejsce na zakup tego zegarka ? 

A może ktoś wskaże mi lepsze !

F.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj w zegarkach centrum z kodem Mateusza (pod jego filmami w opisie) - może zaproponują jakąś dobrą cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj w zegarkach centrum z kodem Mateusza (pod jego filmami w opisie) - może zaproponują jakąś dobrą cenę.

:)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Witam

Chciałbym kupić taki zegarek

http://allegro.pl/zegarek-casio-awg-m100-1aer-100-oryginal-i6832141215.html

W grę wchodzi tylko casio z wave ceptor'em i solarem.

Czy taki model jak w linku to dobry pomysł zdaniem kolegów ?

F.

Jasne, jeżeli jesteś zainteresowany to napisz do mnie [email protected] , zapytam o cenę jeżeli model jest dostępny, powinna być dobra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z zapytaniem o nóż bo kolega pokazał taką kolekcję, że głowa rozbolała :-).

Na pierwszy edc Spyderco Tenacious czy Kershaw Skyline?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiście polecam tenka... generalnie bardziej universalny i pewnie bedzie lepiej ciąć ze względu na pełny płaski szlif...

stal wystarczająca.

i coby nie było OT foto z wczoraj... przez skubańca wszystkie inne zegarki mi się pokurczyły...

7172083deafbe8d468947a4fe2de248f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś na sprzedaż oczywiście w stanie idealnym:p mtg 1000 waldzior edyszyn?

Edytowane przez kacprzak1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że to mój pierwszy post na forum, chciałbym się na wstępie przywitać. Przyznam, że do tej pory byłem jedynie czytaczem-podglądaczem, ale widzę, że hobby zegarkowe jest dość mocno uzależniające. Do niedawna moim jedynym czasomierzem był telefon, a zegarek na ręku mi wręcz przeszkadzał. Do czasu... Kiedy przymierzyłem niedawno g-shocka kolegi, stwierdziłem, że jeden mały kwadraciak by się przydał. Ot tak, dla fun'u. Miało się skończyć na jednym, a jak na razie są trzy i aż boję się pomyśleć, co będzie dalej ;)

No ale do rzeczy ;)

Moim drugim "G" jest GD-350, z którym mam mały problem. Mianowicie dziś, po dwóch i pół miesiąca użytkowania, zaświecił się wskaźnik "low battery". Zegarek nie był użytkowany w jakiś bateriożerny sposób, więc pewnie spędził w sklepowym magazynie trochę czasu. Niemniej jednak zwróciłem się z reklamacją do sprzedawcy. Niestety, albo stety, wskaźnik zniknął i teraz jest wszystko ok.

Problem polega na tym, że nie za bardzo wiem jak ten wskaźnik działa. Tzn. instrukcja opisuje, że wskaźnik pojawia się kiedy napięcie źródła zasilania spadnie poniżej jakiegoś poziomu. W momencie pojawienia się indykatora "low battery" zegarek nie był obciążony ani włączonym oświetleniem, ani vibrą. Po prostu ot tak, nagle, się zaświecił. Zniknął po pół godzinie. I tu moje pytanie, czy ktoś z użytkowników tego zegarka miał podobny problem? Czy zdarza się, że ów wskaźnik się czasem pojawia i znika, co nie musi wskazywać na prawie martwą baterią, czy to raczej objaw jej końca?

I w załączeniu fotka:

34946272843_e4d5d84e26_b.jpg

Pozdrawiam, clusca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wypada mtg s1000 w porównaniu do gst? Byłem na przymiarce i gst duży jak widac na mojej łapie ale mtg G to był juz czołg wiec obawiam sie jakby leżała "eska"

69a752093edd5c7d76e9e16366fd4d88.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wypada mtg s1000 w porównaniu do gst? Byłem na przymiarce i gst duży jak widac na mojej łapie ale mtg G to był juz czołg wiec obawiam sie jakby leżała "eska"

69a752093edd5c7d76e9e16366fd4d88.jpg

https://youtu.be/B65VbWF5Amo widziałeś mój filmik na ten temat ? ;) niedługo recenzja mtg-g :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz na niego trafiłem. Świetny kanał ;)

Matej jaki masz rozmiar nadgarstka?

Edytowane przez kacprzak1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi