Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Głębokościomierz spisuje się? Testowałeś?

Super, głębokość płynnie się zmienia na wyświetlaczu co 0.1 m. Zawsze można uciąć szyjkę dużej butelki czy baniaka i sprawdzić chociaż te 10 czy 20 cm :) niestety test na pływalni i nie na dużych głębokościach :/

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam bo może już o tym było, ale czy mogę przebrać GX-56BB-1 w ubranko GX-56-1A?
Myslę o KINGU z EGLOBAL bo jak widzę sklep jest pewny.
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam bo może już o tym było, ale czy mogę przebrać GX-56BB-1 w ubranko GX-56-1A?

Myslę o KINGU z EGLOBAL bo jak widzę sklep jest pewny.

Pozdrawiam

Możesz śmiało:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie. Chcę kupić swojego pierwszego G. Bardzo podoba mi się biały kolor, a z tego, co przeczytałem jest podatny na zżółknięcie oraz może odfarbować od ubrania. Można zabezpieczyć powłokę zegarka jakimś środkiem? Ewentualnie, jakie rady, co do użytkowania zegarka? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super.

Pierwszy G i to biały.

Ciekawy gust.

Zegarki G nie wymagają ( o ile są oryginalne ) specjalnej troski.

A te białe, o ile w miarę czasu by się odbarwiły lub zabarwiły to fakt ten  (w mojej ocenie) tylko podkreśla ich urok.

Ewentualnie zawsze można zmienić bezel i pasek na nowy.

Daj znać jaki model rozważasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie jest tak, że pomiar jest co 10cm ale od 1m?

Nie, jeśli włączysz głębokościomierz to możesz zmierzyć nawet 10cm. Jeśli nie włączysz głębokościomierza to on sam się włączy jeśli wykryje, że zegarek jest na głębokości ponad 1m pod wodą i do tego zapisze to nurkowanie w pamięci.

Ja niestety też mam za sobą testy tylko w basenie i mimo, że często mam że sobą Gulfmastera to nie ma okazji zanurkować gdzieś głębiej niż na te basenowe głębokości :/

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, jeśli włączysz głębokościomierz to możesz zmierzyć nawet 10cm. Jeśli nie włączysz głębokościomierza to on sam się włączy jeśli wykryje, że zegarek jest na głębokości ponad 1m pod wodą i do tego zapisze to nurkowanie w pamięci.

Ja niestety też mam za sobą testy tylko w basenie i mimo, że często mam że sobą Gulfmastera to nie ma okazji zanurkować gdzieś głębiej niż na te basenowe głębokości :/

Ja mam możliwość tylko 4 m, ale pływalnia w wakacje nieczynna -wrzesień ;)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to jest naprawdę precyzyjne (te +- 10cm)  to dla mnie brzmi jak jakaś opcja z kosmosu :D
Kiedyś musi się znaleźć w mojej kolekcji! Nie będziemy się na wakacjach ze znajomymi kłócić kto głębiej dał nura :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie. Chcę kupić swojego pierwszego G. Bardzo podoba mi się biały kolor, a z tego, co przeczytałem jest podatny na zżółknięcie oraz może odfarbować od ubrania. Można zabezpieczyć powłokę zegarka jakimś środkiem? Ewentualnie, jakie rady, co do użytkowania zegarka? ;)

W białych G-Shock'ach są dwa rodzaje bezeli i pasków, jeśli chodzi o wykończenie: matowe i błyszczące i każde z nich zachowują się inaczej podczas eksploatacji. Matowe zazwyczaj nie są niczym z wierzchu pokryte, bardziej przyjmują kolor od ubrań oraz bardziej żółkną po ekspozycji na promieniowanie ultrafioletowe (światło słoneczne), za to po przytarciu mechanicznym prawie nie ma śladu, ponieważ struktura materiału na wierzchu i wewnątrz jest identyczna. W błyszczących (lakierowanych) zaś sytuacja jest odwrotna: nie przyjmują koloru od ubrań, nie żółkną od światła słonecznego, za to po przytarciu brzydko odpada lakier z paska czy bezela i wygląda to generalnie słabo. Ale nie oznacza to, że każde przytarcie czy uderzenie zegarkiem o coś twardego powoduje uszkodzenie lakieru - pokrycie jest dość wytrzymałe na uszkodzenia mechaniczne i trzeba naprawdę solidnie przytrzeć zegarkiem, żeby spowodować ubytek lakieru.

Generalnie, żeby biały zegarek dobrze wyglądał, powinien być w nienagannym stanie. Warto by było go mieć jako drugi i zakładać "od święta", kiedy chcemy się nim pochwalić/zaprezentować wśród znajomych/uzupełnić nim ubiór/dobrze wyglądać, a jako główny zegarek codzienny proponowałbym coś w czarnej/szarej/granatowej obudowie, aby nie szkoda było go schetać. To oczywiście opcja wymagająca większego budżetu, ale aby jak najdłużej zachować trwałość białego koloru - najrozsądniejsza.

Daj znać, jaki budżet planujesz na zegarek, jaki masz obwód nadgarstka i jakie modele rozpatrujesz, to będę w stanie Ci coś doradzić.

Edytowane przez TomG80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to jest naprawdę precyzyjne (te +- 10cm) to dla mnie brzmi jak jakaś opcja z kosmosu :D

Kiedyś musi się znaleźć w mojej kolekcji! Nie będziemy się na wakacjach ze znajomymi kłócić kto głębiej dał nura :D

Wg moich pomiarów to jest to rzeczywiście 10cm. Można traktować wskazania głębokościomierza jak miarkę. Długo casio nie miało głębokościomierza w ofercie, podobno po wypadkach ze złymi wskazaniami więc chyba dopracowali temat. Co do basenu to ja testowałem na 2,3m. Od kąd mam gwn-q1000 nie miałem okazji popływać w głębszym zbiorniku, jakaś złośliwość losu. Nawet będąc nad jeziorem byłem akurat nad takim, które miało na złość 70cm głębokości nawet 100m od brzegu.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz bardziej robicie mi smaka na Kinga, zwłaszcza przy tej cenie na eglobal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cena niezła :) ja za swojego dałem 620- pierwszy BB w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z rodzina to... tylko na zdjęciu:

plum:

DSC08374.jpg

DSC08375.jpg

:)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomasz przecież on jest taki mały, że nawet nie czuć że ma się na ręku i na co Ci taka popierdółka i tak go zaraz sprzedasz :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomaliusz lata z damką, tomaliusz lata z damką, nana nanana :lol:

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy ma na sobie różowe pole, sesese sesese :P

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomasz przecież on jest taki mały, że nawet nie czuć że ma się na ręku i na co Ci taka popierdółka i tak go zaraz sprzedasz :D

I o to czasami chodzi  ;)

punish.gif punish.gif

.

.

.

.

- nie znata sie beee.gif beee.gif

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo od razu tak ;)

tomaliusz_pink.jpg

Edytowane przez Sol

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przytoczony wcześniej  przy ofercie na KINGA z Eglobal sklep timegroup.pl oferuje prawdziwe KINGI? 
Po dodaniu przesyłki na eglobal ich oferta na czarnego jest porównywalna.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2000 stron!hura.gif

Czy przytoczony wcześniej  przy ofercie na KINGA z Eglobal sklep timegroup.pl oferuje prawdziwe KINGI? 
Po dodaniu przesyłki na eglobal ich oferta na czarnego jest porównywalna.  

Bez obaw możesz kupować też na timegroup.pl

Kiedyś kupiłem u pana Dawida dwa DW-5600 ale tylko przez serwis allegeo. Nie mialem żadnych zastrzeżeń co do zegarków jak i przesyłki. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi