S.Adi. 135 #44651 Napisano 21 Maja 2018 (edytowane) a taki dziś wpadł.... w sam raz na lato Takiego białasa jeszcze na żywo nie widziałem.Prosty i wdzięczny zegarek a w tej konfiguracji kolorystycznej ciekawy na upały.Dobre foto. Edytowane 21 Maja 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tap 85 #44652 Napisano 21 Maja 2018 (edytowane) Wskazówkę stopera skalibruj. No fajny jest... mimo ze to podstawowy model to coś w nim jest fajnego.... @TomG80, już zrobiłem.... dzięki Edytowane 21 Maja 2018 przez tap 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NIN76 24 #44653 Napisano 21 Maja 2018 (edytowane) Mam pytanie: czy opłaca się reanimować stare G? Zalega mi w domu dw-9052 w częściach (uszkodzona obudowa). Czy jednak nie ma to sensu i trzeba będzie spisać zegarek na straty? Jak napisał poprzednik: w G to jest fajne że można ich używać na budowie, w warsztacie, na wyrębie itp., itd., a jak się zniszczy to po 5, 10 latach kupujesz nowy... ...ale z drugiej strony... mam takiego starego CASIO (nie G), którego dostałem od dziadka w 1991 roku i już 2 razy w nim zmieniałem kopertę... chociaż go już dawno nie noszę leży u mnie i za nic nie wyrzucę! Edytowane 21 Maja 2018 przez NIN76 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #44654 Napisano 21 Maja 2018 Mówiłem, że jest naprawdę wygodny Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #44655 Napisano 21 Maja 2018 (edytowane) Mówiłem, że jest naprawdę wygodny Poczekaj poczekaj... przyjdzie jakiś "pulower" w serek albo softshell w chłodniejszy dzień założyć... On nie jest wygodny - on świetnie leży na łapie, a to nie to samo Edytowane 21 Maja 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9008 #44656 Napisano 21 Maja 2018 (...)On nie jest wygodny - on świetnie leży na łapie, a to nie to samo Piotrze, wszystko jest kwestią podejścia i interpretacji. Ja, podobnie jak Ty i @Matej, mam GWG i kompletnie mi nie przeszkadza. W zimę używam kilku kurtek, w tym Gore z zapinanymi na rzep mankietami i nie mam z nimi żadnego problemu. Kurtka ze ściągaczem na mankiecie idzie przed zegarek, w Gore też zapinam rzep przed zegarkiem tak, abym zawsze w biegu mógł nań spojrzeć, a jak go zakładam do koszuli czy puloweru, to już nawet nie bawię się w zapinanie lewego mankietu koszuli na dalszy guzik (jeśli są dwa), tylko spinam normalnie do nadgarstka i mankiet nie przykrywa zegarka, tylko kończy się nad nim. Ale w sumie w koszuli to rękawy i tak najczęściej noszę podwinięte. Rąsię mam 18cm, więc dość chudą, ale jak ostatnio na chwilę założyłem Ryśka, który przed zakupem GWG mi świetnie leżał, to teraz wydaje mi się maleństwem. I pewnie jak bym po Mudmasterze założył GPR'a, to nie przeraziłby mnie już tak bardzo, jak niegdyś przerażał mnie Mudmaster po zdjęciu AWG-M100. Jest tak, jak kiedyś stwierdziłeś - właściwy rozmiar zegarka leży w naszej głowie, a nie wynika z obwodu nadgarstka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #44657 Napisano 21 Maja 2018 Jest bardziej wygodny i lepiej leży niż stary Romek na chłodniejsze dni będę go nosił przy pasku hehe Poczekaj poczekaj... przyjdzie jakiś "pulower" w serek albo softshell w chłodniejszy dzień założyć... On nie jest wygodny - on świetnie leży na łapie, a to nie to samo Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #44658 Napisano 22 Maja 2018 Piotrze, wszystko jest kwestią podejścia i interpretacji. A to akurat racja - za gówniarza latałem bez czapki i nic sobie nie robiłem z sapania moich rodzicieli w tym temacie - było mi ciepło choć zimy były nieco inne, zdarzało się że na drzwiach od szkoły kartka wisiała "Z powodu niskich temperatur szkoła nieczynna " ( i mniejszymi literami napisane że otworzą budę jak się ociepli do -25C), oczywiście nikt nie zadzwonił żeby o tym powiedzieć bo komórka służyła do zupełnie innych celów niż dzisiaj... no i bez czapki wtedy było bardzo wygodnie pod tymi drzwiami stać w radosnym uniesieniu Teraz obligatoryjnie zakładam czapkę jak temperatura jest w okolicy +10 st. C i też jest mi wygodnie...Reasumując najważniejsze żeby nosiciel był zadowolony :D na chłodniejsze dni będę go nosił przy pasku hehe i jak ma fajny pasek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9008 #44659 Napisano 22 Maja 2018 A to akurat racja - za gówniarza latałem bez czapki i nic sobie nie robiłem z sapania moich rodzicieli w tym temacie - było mi ciepło choć zimy były nieco inne, zdarzało się że na drzwiach od szkoły kartka wisiała "Z powodu niskich temperatur szkoła nieczynna " ( i mniejszymi literami napisane że otworzą budę jak się ociepli do -25C), oczywiście nikt nie zadzwonił żeby o tym powiedzieć bo komórka służyła do zupełnie innych celów niż dzisiaj... no i bez czapki wtedy było bardzo wygodnie pod tymi drzwiami stać w radosnym uniesieniu Teraz obligatoryjnie zakładam czapkę jak temperatura jest w okolicy +10 st. C i też jest mi wygodnie...Nieeee no - aż takim radykałem nie jestem, powiem więcej - z wiekiem robię się zmarźluchem. A na nadgarstku zegarek obowiązkowo przykrywa końcówka skórzanej rękawiczki. Na pewno ręka nie marznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #44660 Napisano 22 Maja 2018 z wiekiem robię się zmarźluchem.Ale przecież właśnie o tym napisałem - za gówniarza niżej niż -25C bez czapki teraz, "za emeryta", +10 i w czapce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pompek 35 #44661 Napisano 22 Maja 2018 Rąsię mam 18cm, więc dość chudą, ale jak ostatnio na chwilę założyłem Ryśka, który przed zakupem GWG mi świetnie leżał, to teraz wydaje mi się maleństwem. I pewnie jak bym po Mudmasterze założył GPR'a, to nie przeraziłby mnie już tak bardzo, jak niegdyś przerażał mnie Mudmaster po zdjęciu AWG-M100. I w ten własnie sposób można sobie łatwo zrobić "krzywdę"... Ja od paru zegarków kupuję każdy o parę mm większy. Ostatnio jak założyłem swojego SEIKO SKZ009 sprzed paru lat, po tym, jak po nim miałem m.in. GST czy GWN-Q1000, to mnie przerażenie ogarnęło jak mogłem tak mały zegarek nosić. A w międzyczasie schudłem dobre kilkanaście kg i ręka teraz ma co najmniej 1cm mniej w obwodzie. I tak można bez końca... niedługo będę zegar ścienny na gumce zakładał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #44662 Napisano 22 Maja 2018 Myślę, że nowy Roman dobił do granic wielkości czegoś, co można nosić na ręku... przynajmniej nieco powyżej dłoni. Wprawdzie "drwale" mają jeszcze trochę wolnej przestrzeni na nadgarstku, ale Casio nie będzie przecież produkować nowych modeli zegarów dla niewielkiej części męskiej populacji i enerdowskich pływaczek. Leżenie zegarka to jedno, ergonomia noszenia, to drugie. Gulfmaster v2 leży na moim nadgarstku świetnie, ale wykonywanie z nim niektórych czynności jest denerwujące (np. tak prozaiczne czynności jak ładowanie i opróżnianie zmywarki, czy układanie zakupów w lodówce (tak, jestem pantoflarzem ). Może tylko ja tak mam, bo lubię zegarek mieć zsunięty jak najniżej, ale gabaryty wszelakiej maści Gulfików, czy Mudmasterów, ba - nawet Romka pierwszej generacji (vide problemy przy robieniu pompek ), dość mocno ograniczają zakres ruchowy zakończenia kończyny górnej, zwanej potocznie dłonią Dlatego od czasu do czasu warto sobie przypomnieć, jak wygodne potrafią być małe zegarki... np. takie, jak ten który właśnie do mnie dotarł Cały ten przydługi wstęp, aby się pochwalić nowym "starym" G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #44663 Napisano 22 Maja 2018 ciach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tap 85 #44664 Napisano 22 Maja 2018 a takie dwa wpadły.... na prezenty będą... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #44665 Napisano 22 Maja 2018 Panowie, nie orientujecie się, czy może jeszcze gdzieś przypadkiem dostanę pasek i bezel do wyżej wklejonego przeze mnie DW-9200K? Internety nic nie pokazują, ale może ktoś ma niepotrzebny, albo wie kto może mieć Pytam, bo naszła mnie chęć farbowania, a nie chciałbym eksperymentować na jedynym egzemplarzu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #44666 Napisano 23 Maja 2018 Panowie, nie orientujecie się, czy może jeszcze gdzieś przypadkiem dostanę pasek i bezel do wyżej wklejonego przeze mnie DW-9200K? Internety nic nie pokazują, ale może ktoś ma niepotrzebny, albo wie kto może mieć Pytam, bo naszła mnie chęć farbowania, a nie chciałbym eksperymentować na jedynym egzemplarzu Ciężka sprawa z dostępnością.Ale tak się składa, że mam pasek NOS dokładnie taki jak Twój z niebieskimi napisami Jak zainteresowany pisz PW. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NIN76 24 #44667 Napisano 23 Maja 2018 do tap-a:One są lakierowane? Czy to taki plastik? Ciekawe jak z trwałością takich metalików?Po za tematem: czemu masz taką żółtą skórę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tap 85 #44668 Napisano 23 Maja 2018 (edytowane) nie mam żółtaczki bilirubina w normie... to pewien efekt tak nasycenie podbija... tak G sa lakierowane... metalic blu/purple. A dzisiaj tak... z nową zabaweczką na kolanie... Edytowane 23 Maja 2018 przez tap 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #44669 Napisano 23 Maja 2018 Naczekałem się trochę, ale było warto. Może to nie G premium, jednak MZ jedna z najciekawszych budżetowych propozycji Casio. Właśnie do mnie dotarł w wersji nieczęsto spotykanej w naszym pięknym kraju 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9008 #44670 Napisano 23 Maja 2018 (...) Właśnie do mnie dotarł w wersji nieczęsto spotykanej w naszym pięknym kraju Graty, bardzo ładna wersja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84875 #44671 Napisano 23 Maja 2018 Fajny ten Gd 350. Daj więcej fotek. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #44672 Napisano 23 Maja 2018 Gd-350 bardzo fajny G miałem, sprzedałem ale wrócę do niego i chyba tym razem w tej samej wersji co kupiłeś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #44673 Napisano 23 Maja 2018 (edytowane) @TomG80Dzięki wielkie @kornel91Poniżej jeszcze kilka zdjęć, ale nie grzeszą jakością... przyświecane lampką biurkową @murcinsNa amazon.com jest dość dobra cena na tą wersję właśnie. Tylko musisz patrzeć na zdjęcie, bo opisany jest jako GD-350-8, a nie 1C. Ja do momentu, kiedy do mnie dotarł nie wiedziałem, czy aby na pewno 1C przyjdzie Zdaje się stąd kupowałem. I jeszcze małe porównanie czytelności wyświetlaczy w nienajlepszym świetle. Trzeba przyznać, że negatyw w tym modelu jest niesamowity. Edytowane 24 Maja 2018 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #44674 Napisano 24 Maja 2018 Mieszkasz w PL? Bo tam chyba pisze że nie wysyłają do nas? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #44675 Napisano 24 Maja 2018 Aktualnie mieszkam w PL, zegar dostałem dzięki uprzejmości przyjaciół, dlatego musiałem dość długo czekać. Niemniej jednak w linku, który wyżej podałem jest informacja, że wysyłają do PL. Są nawet podane koszty wysyłki i opłat celnych (wychodzi podobnie jak w przypadku zakupu u nas wersji z negatywem). Jeszcze raz link: https://www.amazon.com/G-Shock-GD350-8-Black-Resin-Sport/dp/B01C71NW9U/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1527158508&sr=8-5&keywords=gd-350&dpID=41NctAvOGhL&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch Cytat ze strony: "Price: $69.95 + $33.57 Shipping & Import Fees Deposit to PolandThis item ships to Poland. Want it Monday, June 4?" Być może musisz wybrać kraj wysyłki (po prawej stronie), żeby podało dodatkowe koszty wysyłki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach