Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że w tym wypadku sprawę trzeba rzeczowo oprzeć o bufet  :D

Zdecydowanie :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotka zacna Piotr, ale to chyba też wykopane z archiwum, jak mniemam, sądząc po rozmiarze busoli :D

Ano z archiwum :)

Na taki scenariusz to nie jestem przygotowany szczerze mówiąc. :) 

To Ci jeszcze napisze że w 91-wszym z Sylwestra to dopiero 13 lutego do domu wróciłem i to tylko dlatego ze następnego dnia na imprezę walentynkową musiałem pójść :D :D :D

To Piotrek nie ma już nawet Mudmastera  :o ?

No nie mam - ja Panie to teraz skromniutko, "kosteczki" noszę na łapie, od wielkiego dzwona Romana założę, a jak automat to góra 42mm, a najchętniej 40 - taka sytuacja... :D

DSC07948.jpg

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano z archiwum :)

To Ci jeszcze napisze że w 91-wszym z Sylwestra to dopiero 13 lutego do domu wróciłem i to tylko dlatego ze następnego dnia na imprezę walentynkową musiałem pójść :D :D :D

No nie mam - ja Panie to teraz skromniutko, "kosteczki" noszę na łapie, od wielkiego dzwona Romana założę, a jak automat to góra 42mm, a najchętniej 40 - taka sytuacja... :D

Czyli jesteś idealnym kompanem na imprezy   :lol:

Swoją drogą, balować miesiąc z okładem, to jest dopiero rozmach  :D

Odnośnie zegarków, to ja również przestałem się upierać, że muszę mieć sikora adekwatnego

do rozmiaru ręki i ogólnej budowy. Najlepszym tego dowodem jest to, że najczęściej noszę

G-9300, który daje mi niezwykłe poczucie komfortu. 

Duże zegarki zakładam również, bo bardzo je lubię, ale robię to okolicznościowo.

Generalnie od jakiegoś czasu, bardzo chętnie noszę różne modele, co wcześniej było nie do pomyślenia.

Zegarki zwyczajowo były zadekowane w głębokim wiaderku. Nawet do zdjęć ich nie wyciągałem  :P

Jeśli chodzi o zegarki mechaniczne, bądź automatyczne, preferuję w rozmiarze 42-46mm.

Rozstrzał wymiarowy dość duży, ale każdy zegarek inaczej układa się na ręce.

Gdzieś z wiekiem i dziesiątkami przerobionych zegarków, człowiek kształtuje pewne poglądy.

Zaczyna się liczyć nie tylko design, ale również szeroko rozumiany komfort.

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba dlatego tak bardzo wpadł mi w oko :)

To model GR-B100

Są różne wersje  :)

Panowie, czy ten model posiada autopodświetlenie? Bo na różnych stronach są sprzeczne informacje.

Edytowane przez _Kwiatek_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy ten model posiada autopodświetlenie? Bo na różnych stronach są sprzeczne informacje.

Tak, posiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, posiada.

Dzięki za info. Jak ogólnie leży na ręce? Twoim zdaniem warto zmienić na niego gwg 100? Brakuje mi tylko waveceptora, ale jest bluetooth.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo warto, po pierwsze będzie bardziej komfortowy w noszeniu bo dobrze się układa i generalnie jest mniejszy.

Po drugie ładniejszy :D

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urlopowanie w dziczy :)

Na takie okoliczności podstawowa kostka sprawdza się najlepiej.

post-109016-0-79712600-1563451547_thumb.jpg

Edytowane przez GTB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTB, a masz w ogóle inne zegarki oprócz kostek? ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie (poza trzymanym z sentymentu F-91W), po przygodzie z Kingiem , Mudmanem i kilkoma innymi mniej popularnymi G zawsze wracałem do kostki i teraz tylko z nimi obcuje na co dzień. Czasem z ciekawości kupię dla "obmacania" coś innego ale kwestia kilku dni i idzie dalej w świat. Zdaje sobie sprawę , że patrząc z boku to jest conajmniej dziwne no ale i ja jestem dziwak a to wszystko tłumaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc tak przypuszczałem, więc aż tak bardzo mnie to nie dziwi. :)

Wiesz, co Ci sprawia radochę, a że sprawia to widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radoche mam dopiero od niedawna czyli od momentu myślenia o kolekcji , wcześniej było to bardziej użytkowe podejście z max 3 zegarkami na raz.

EDIT

A o frajdzie z robienia zdjęć zegarkom dowiedziałem się dopiero z tego forum , jeśli wrzucam ich tu za dużo to mówcie - będę sobie robił do własnego albumu :)

Edytowane przez GTB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, do poziomu DEWIANT, jeszcze masz daleko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie (poza trzymanym z sentymentu F-91W), po przygodzie z Kingiem , Mudmanem i kilkoma innymi mniej popularnymi G zawsze wracałem do kostki i teraz tylko z nimi obcuje na co dzień. Czasem z ciekawości kupię dla "obmacania" coś innego ale kwestia kilku dni i idzie dalej w świat. Zdaje sobie sprawę , że patrząc z boku to jest conajmniej dziwne no ale i ja jestem dziwak a to wszystko tłumaczy.

Dobry kierunek obrałeś :-)

A myślałeś o zgłębieniu tematu starszych kostek np. DW-5600c, DW-5200 itp.?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myślałeś o zgłębieniu tematu starszych kostek np. DW-5600c, DW-5200 itp.?

Chyba jeszcze nie dorosłem do "pudełkowego" kolekcjonowania a tak postrzegam te modele - kto wie , może z czasem. Narazie u mnie to tylko zbieractwo tym bardziej , że lubię je przebierać i normalnie użytkować na co dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee, starsze kostki są wspaniałe także do noszenia. Są nieco mniejsze, dekiel jest bardziej płaski i pasek lepiej ukształtowany, przez co są wygodniejsze. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee, starsze kostki są wspaniałe także do noszenia. Są nieco mniejsze, dekiel jest bardziej płaski i pasek lepiej ukształtowany, przez co są wygodniejsze. ;)

W takim razie będę musiał się za którąś rozejrzeć i przekonać bo mój jedyny kontakt z bodajże 5600c był prawie 30 lat temu gdy miałem 10-11 lat i przyjechał wujek ze Szwecji - ehh co to były za czasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jeszcze nie dorosłem do "pudełkowego" kolekcjonowania a tak postrzegam te modele - kto wie , może z czasem. Narazie u mnie to tylko zbieractwo tym bardziej , że lubię je przebierać i normalnie użytkować na co dzień.

Nie jestem kolekcjonerem zbierakiem. Wszystkie zegary, no moze poza DW-5000c mam w ciaglej eksploatacji.

Mam DW-5600c i noszę go codziennie, robie w nim wszystko, moczę, ķapię, pracuje w ogrodzie.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomasz rozumiem, że robisz grunt pod bazarek, jak wrócisz z urlopu? :P:D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytując Kabaret Młodych Panów : "Nie każdego stać na LEGO" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi