murcins 35472 #56601 Napisano 5 Września 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #56602 Napisano 5 Września 2021 2 godziny temu, tomaliusz napisał(-a): Jestem u szwagra na obiedzie ... i jego nowy nabytek z targu 🤦 GóWN-O-1000 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #56603 Napisano 5 Września 2021 2 godziny temu, tomaliusz napisał(-a): Jestem u szwagra na obiedzie ... i jego nowy nabytek z targu 🤦 GANGNAM STYLE - i jak idziecie na zakupy to nie pijcie przed !!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #56604 Napisano 5 Września 2021 1 godzinę temu, Sol napisał(-a): Kupujesz 4-5 litrów gorzałki i pijecie aż nie zrozumie. Nie zrozumie - 99,9% ludzi ma gdzieś to co ktoś nosi na łapie, czy to jest do czegoś podobne czy też nie, a jeśli jest podobne to do czego - dwa dni temu mój Tisell głęboko wzorowany na explorerze został posądzony o to że jest podróbką Casio tak że luzik... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #56605 Napisano 5 Września 2021 31 minut temu, Daito napisał(-a): Nie zrozumie - 99,9% ludzi ma gdzieś to co ktoś nosi na łapie, czy to jest do czegoś podobne czy też nie, a jeśli jest podobne to do czego - dwa dni temu mój Tisell głęboko wzorowany na explorerze został posądzony o to że jest podróbką Casio tak że luzik... Mój gmw jest ryż bo pozytywa nie było na kajdanie tylko na gumie także ten 🤣 Przyznałem że ma rację i kupiłem na aliexpress 🤣 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anomimowy Casioholik 40 #56606 Napisano 6 Września 2021 Serio NS ma wzmocniony bezel względem pierwszego wypustu,mnie podatny na zarysowania @marwol 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10236 #56607 Napisano 6 Września 2021 Ktoś z Was miał już może w rękach MTG-B2000? 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #56608 Napisano 6 Września 2021 Wasze zdrowie 😎 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #56609 Napisano 6 Września 2021 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9013 #56610 Napisano 6 Września 2021 Ktoś z Was miał już może w rękach MTG-B2000?Miałem na chwil kilka w salonie i mam mieszane uczucia. 4k+ na pewno bym zań nie położył. Moim zdaniem trochę mniej go będzie na rynku, niż B1000, którego można czasem dużo poniżej 3k wyjąć, więc pewnie tak ceny nie spadną używek, jak w przypadku B1000 czy S1000. Ale jakbym B2000 dorwał za jakieś 2,5k, jak się komuś znudzi, to pewnie bym się skusił.Wg mnie nie ma tak fajnego wyglądu, jak B1000, a już na pewno nie jest tak fajny, jak S1000, ale to nie jest tak, że jest jakiś odpychający - nie nie. Tylko za taką kasę, jaką za niego wołają salony, nawet po najlepszych rabatach to moim zdaniem stosunek miodności do ceny jest na zbyt niskim poziomie. Ja mam S1000, 2 różne B1000 i jakby ktoś mi zaproponował B2000 za B1000 sztuka za sztukę, to chyba nie byłbym zbyt skory do zamiany. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10236 #56611 Napisano 6 Września 2021 8 minut temu, TomG80 napisał(-a): Miałem na chwil kilka w salonie i mam mieszane uczucia. 4k+ na pewno bym zań nie położył. Moim zdaniem trochę mniej go będzie na rynku, niż B1000, którego można czasem dużo poniżej 3k wyjąć, więc pewnie tak ceny nie spadną używek, jak w przypadku B1000 czy S1000. Ale jakbym B2000 dorwał za jakieś 2,5k, jak się komuś znudzi, to pewnie bym się skusił. Wg mnie nie ma tak fajnego wyglądu, jak B1000, a już na pewno nie jest tak fajny, jak S1000, ale to nie jest tak, że jest jakiś odpychający - nie nie. Tylko za taką kasę, jaką za niego wołają salony, nawet po najlepszych rabatach to moim zdaniem stosunek miodności do ceny jest na zbyt niskim poziomie. Ja mam S1000, 2 różne B1000 i jakby ktoś mi zaproponował B2000 za B1000 sztuka za sztukę, to chyba nie byłbym zbyt skory do zamiany. Dzięki Tomku za spostrzeżenia. Zastanawiam się właśnie nad powrotem do MTG-B1000, którego sprzedaży trochę żałuję. No i jakoś tak przy tej okazji, ten B2000 (którego można kupić za trochę mniej, niż 4k) zaczął chodzić po głowie. 2 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #56612 Napisano 7 Września 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #56613 Napisano 7 Września 2021 Gdzie w dobrej cenie można dostać bransoletę do kostek ? (Nie chodzi mi o długość :-P) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #56614 Napisano 7 Września 2021 W dobrej cenie to już chyba tylko z rynku wtórnego. W Świecie Zegarków są, ale grubo ponad trzy stówki trzeba za nie położyć. Możesz zadzwonić do Krainy Czasu. Mieli nieco taniej, ale nie ma ich aktualnie na stanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9013 #56615 Napisano 7 Września 2021 Kolor robi robotę. A i układa się na nadgarstku fajnie.Dziękuję za użyczenie zegara koledze @rbmk1000 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #56616 Napisano 8 Września 2021 Dzięki, tak, w Krainie będą mieć za trochę ponad 300. Gdzieś, chyba na WatchUseek wyczytałem, że jest nowa wersja tej bransolety - V2. Słyszał ktoś o tym? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #56617 Napisano 8 Września 2021 (edytowane) No mam i ja dziada. Prawdę mówiąc gdy już się miało GBX-100-2ER to drugi raz efektu wow nie ma.. Subiektywne Plusy: Bardziej tradycyjny wygląd kostki w porównaniu z GBX-100, Końcowka paska lepiej pomyślana niż w GBX-100 (nie wystaje nadmiar paska) Ustawiając ręcznie godzinę i minutę sekundy automatycznie ustawiają się na zero. Więc jak ktoś nie chce, nie potrzebuje apki G-shock Move (JA), a lubi raz na jakiś czas ustawić sobie zegar co do sekundy z innym G, który ma MB6 (też ja) to w końcu jest to możliwe. I fajnie. Gumowy Bezel. Subiektywne Minusy: Brakuje trochę wschodów i zachodów, faz księżyca (reszta mi wisi), Pasek niby fajny, ale w gbx jeszcze fajniejszy, bardziej miły w dotyku nawet. Całość jakoś tak trzeszczy trochę. 🤣 W sensie te plastikowe skrzydełka. Faktura paska jest taka, że kurz się będzie łapać jak głupi. W limonce i blue raczej nie do zauważenia to będzie. Na czarnym na bank. Fotki Edytowane 8 Września 2021 przez p.r.p. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #56618 Napisano 8 Września 2021 Nie przeszkadza Wam wolne działanie modułu? Mam na myśli lag pomiędzy wciśnięciem przycisku a reakcją. Może nie ma tragedii ale jednak ułamek sek mija zanim zmieni się Ekran itp, nie jest tak jak w tradycyjnych G. A o ekranie zapisywania po zatrzymaniu np stopera nie wspomnę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #56619 Napisano 8 Września 2021 Nie przeszkadza Wam wolne działanie modułu? Mam na myśli lag pomiędzy wciśnięciem przycisku a reakcją. Może nie ma tragedii ale jednak ułamek sek mija zanim zmieni się Ekran itp, nie jest tak jak w tradycyjnych G. A o ekranie zapisywania po zatrzymaniu np stopera nie wspomnę. Jest to irytujące. Ale w gbx-100 chyba chodził nawet ciut wolniej ten moduł. Samo zapisywanie jest długie, a tak to lux. Idzie z tym żyć.. Ja traktuję ten zegar jako takie nowocześniejsze negatywowe DW-5600HR. Jeszcze bardziej czytelne, równie wygodne. Wszystkie te funkcje mi wiszą, bo ostatecznie liczy sobie kroki jak chce, więc.. To samo było w gbx-100. 🤦♂️ Gdy się uruchomi apkę i lokalizację w smartfonie, to liczy dokładniej dystans itd. Ale ogólnie lepiej kupić coś innego w tym temacie, z innej stajni. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #56620 Napisano 8 Września 2021 A ja czekam na pu ceny 🤣 przy takiej ilości będzie w czym wybierać za pu roku 😎 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #56621 Napisano 8 Września 2021 4 godziny temu, p.r.p. napisał(-a): Ustawiając ręcznie godzinę i minutę sekundy automatycznie ustawiają się na zero. Więc jak ktoś nie chce, nie potrzebuje apki G-shock Move (JA), a lubi raz na jakiś czas ustawić sobie zegar co do sekundy z innym G, który ma MB6 (też ja) to w końcu jest to możliwe. I fajnie. Chociaż jeden plus zmiany w module. No i całego zegarka 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #56622 Napisano 8 Września 2021 Godzinę temu, eddi87 napisał(-a): A ja czekam na pu ceny 🤣 przy takiej ilości będzie w czym wybierać za pu roku 😎 pu albo i jednom czeciom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #56623 Napisano 8 Września 2021 (edytowane) 4 godziny temu, tomekk33 napisał(-a): Nie przeszkadza Wam wolne działanie modułu? Mam na myśli lag pomiędzy wciśnięciem przycisku a reakcją. Może nie ma tragedii ale jednak ułamek sek mija zanim zmieni się Ekran itp, nie jest tak jak w tradycyjnych G. A o ekranie zapisywania po zatrzymaniu np stopera nie wspomnę. Mnie to kompletnie nie przeszkadza. Owszem, w trybie treningu czeka się wieki zanim zapisze dane, czy po prostu z niego wyjdzie bez zapisywania, ale poza tym to w ogóle nie zwróciłem uwagi, że działa wolniej. 4 godziny temu, p.r.p. napisał(-a): Jest to irytujące. Ale w gbx-100 chyba chodził nawet ciut wolniej ten moduł. Samo zapisywanie jest długie, a tak to lux. Idzie z tym żyć.. Ja traktuję ten zegar jako takie nowocześniejsze negatywowe DW-5600HR. Jeszcze bardziej czytelne, równie wygodne. Wszystkie te funkcje mi wiszą, bo ostatecznie liczy sobie kroki jak chce, więc.. To samo było w gbx-100. 🤦♂️ Gdy się uruchomi apkę i lokalizację w smartfonie, to liczy dokładniej dystans itd. Ale ogólnie lepiej kupić coś innego w tym temacie, z innej stajni. U mnie GBX liczy kroki bardzo podobnie jak "japko", jakoś nie ma znaczącej różnicy między wskazaniami obu urządzeń. Edytowane 8 Września 2021 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #56624 Napisano 8 Września 2021 Do mnie tez coś wpadło 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #56625 Napisano 9 Września 2021 Było pukane 😛 Powrót do MM 1a9 💪 Oraz nowość czyli GW-M5610U-1B 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach