Gość Marian Koniuszko #7326 Napisano 2 Kwietnia 2013 Zegarek to GW-9300. Weź pod uwagę, że pomiar temp. należy robic po zdjęciu zegarka z ręku i pozostawieniu go na 15/20 min. w miejscu pomiaru. Pomiar z zegarkiem na ręku będzie zawsze mocno przekłamany.Co do gwarancji.....Jeżeli zrobisz to sam i ja uszkodzisz to napewno nie uznają Ci gwarancji. Najlepiej idz do salonu/zegarmistrza,który serwisuje dla Zibi (ja tak zrobiłem i zapłaciłem 5 złociszy za skrócenie bransolety) aby Ci skrócili. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #7327 Napisano 2 Kwietnia 2013 Zegarek to GW-9300. Weź pod uwagę, że pomiar temp. należy robic po zdjęciu zegarka z ręku i pozostawieniu go na 15/20 min. w miejscu pomiaru. Pomiar z zegarkiem na ręku będzie zawsze mocno przekłamany.Co do gwarancji.....Jeżeli zrobisz to sam i ja uszkodzisz to napewno nie uznają Ci gwarancji. Najlepiej idz do salonu/zegarmistrza,który serwisuje dla Zibi (ja tak zrobiłem i zapłaciłem 5 złociszy za skrócenie bransolety) aby Ci skrócili.Witaj, Gdzie kupiłeś GW-9300 ??? - niedostępny w europie. Może masz G-9300 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Marian Koniuszko #7328 Napisano 2 Kwietnia 2013 Stówa mi się przesuneła w góre..popularny GW-9200 oczywiście :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7329 Napisano 2 Kwietnia 2013 Żartujecie z tą bransoletą? Skracaj sam, szkoda 5 zeta. Tam się nic nie da uszkodzić, najwyżej zostawisz kilka rysek jak nie będziesz ostrożny (a to samo może stać się u zegarmistrza), a ryski przecież nijak się mają do gwarancji. Zresztą jeśli pytanie dotyczy G-Shocka to na ogół w tych zegarkach skracanie bransolety jest banalnie proste. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Marian Koniuszko #7330 Napisano 2 Kwietnia 2013 To ja wole wydać 5 zeta niż sobie porysować nowiuteńka bransoletę....i się w.....ć :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7331 Napisano 2 Kwietnia 2013 A masz gwarancję, że zegarmistrz zrobi to tak samo ostrożnie, jak Ty w domowym zaciszu? Wystarczy tylko odrobina skupienia i przede wszystkim bez pośpiechu. Skróciłem już kilka bransolet z różnymi patentami łączenia ogniw i nigdy jeszcze nic nie porysowałem, a moje zdolności manualne pozostawiają wiele do życzenia. U zegarmistrza byłem po taką usługę tylko raz i na pewno nigdy więcej tego nie powtórzę - nie dość, że w domu okazało się, że zostawił kilka rysek, to jeszcze część pinów łączących ogniwa pozakładał odwrotnie i później miałem spory problem, gdy chciałem sobie podregulować bransoletę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7332 Napisano 2 Kwietnia 2013 Problem w tym, że większość zegarmistrzów w kraju tak właśnie podchodzi do zegarków. Możesz go wysłać nawet do serwisu centralnego zibi w Sochaczewie, a i tak wróci porysowany (sam sprawdziłem ). Nazwa modelu powinna wystarczyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7333 Napisano 2 Kwietnia 2013 Z boku bransolety nie ma otworów? Jeśli tak to miałem dokładnie taką samą w G-1200D. Ogniwa są tam łączone teleskopami i ja właśnie poradziłem sobie malutkim płaskim śrubokrętem. Musisz po prostu pchnąć końcówkę teleskopa do wewnątrz w ten sposób, by całkowicie wyszedł z większego ogniwa. Najpierw oczywiście rozepnij bransoletę w zapięciu, będzie o wiele wygodniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7334 Napisano 2 Kwietnia 2013 No widzisz. Satysfakcja musi być niewypowiedziana, a i kasa na dwa piwka zaoszczędzona. PS. Mistrzowski opis, mocno się ubawiłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #7335 Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) @Wojtek326Swôj pierwszy "raz" opowiadalem kròcej Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizz 0 #7336 Napisano 4 Kwietnia 2013 Cześć, Zaplanowałem sobie zakup Casio G-Shock G9000MS-1, ale z tego co wybadałem nie jest on dostępny na Polskim rynku... Chciałbym się dowiedzieć więc czy np ebayu macie jakiś sprzedawców godnych polecenia żebym nie nabrał się na podróbkę? Ewentualnie czy macie jakąś alternatywę dla tego modelu? Zależy mi na Military Series ze względu na ciemną tonację, brak refleksów słonecznych. Sprawdzałem Modele Protection dostępne na polskim rynku ale wydają mi się one duże.... Z góry dziękuje za pomocFilip "Mizz" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Marian Koniuszko #7337 Napisano 4 Kwietnia 2013 Zobacz sobie GD-350... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizz 0 #7338 Napisano 4 Kwietnia 2013 Zobacz sobie GD-350... Nie zupełnie nie to , zastanawiałem się nad nim Casio G-Shock GA-100-1A1ER Watch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Marian Koniuszko #7339 Napisano 4 Kwietnia 2013 Mam G9000 w sumie nie jest duży.GA-100 pewnie będzie większy.GD-350 jest troche większy,mam cały czarny w negatywie.Super wygląda....jak dla mnie oczywiście :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinez87 1 #7340 Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam, Jestem nowy więc na początek Witam Wszystkich Fanów G-Shocka.Zwracam się prośbą o radę. Poszukuję G-shocka, w którym chciałbym mieć 3 funkcje:- solar- synchronizacja radiowa- czasy na świecie+ chciałbym żeby był analogowy, ewentualnie analogowo-cyfrowy. Cena: do 800zł. Zastanawiałem się nad AWG-M100A-1A, jednak gdzieś przeczytałem (chyba nawet tutaj), że ma wadę fabryczną i pęka solar blat. Co moglibyście mi polecić? Pozdrawiam,Martinez. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7341 Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeśli możesz lekko naciągnąć budżet to pomyśl o GW-3500B. Mam takiego już od roku i bardzo sobie chwalę - polubiłem go do tego stopnia, że aktualnie został moim jedynym G-Shockiem. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinez87 1 #7342 Napisano 4 Kwietnia 2013 Wojtek jak najbardziej mogą być zakupy przez internet.Wolałbym jednak mieć to radio. Znalazłem wypowiedź, o której wspomniałem wcześniej:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/72068-nowy-g-shock-shock/page__st__20 Kolega "elfuego" miał problemy z tą tzw. wadą fabryczną, stąd pojawiły się moje wątpliwości. Co do modelu GW-3500B, który mi poleciłeś Seven, hmmm myślę że jeśli to naprawdę tak dobry sprzęt jak mówisz to może mógłbym lekko naciągnąć ten budżet. W sumie taki sprzęt to może przeżyć prawie mnie (mówiąc tak w " "). Chodź chyba jest duuuużo większy od AWG rozmiarowo?!Musiałbym chyba go przymierzyć czy nie będzie za wielki na moją rękę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7343 Napisano 5 Kwietnia 2013 Tak, jest sporo większy, ale do największych G-Shocków jeszcze troszkę mu brakuje. Ja mam 16 cm w nadgarstku i jakoś noszę. To już subiektywna opinia, ale moim zdaniem bije na głowę AWG pod względem wyglądu. Jest też wykonany z lepszych materiałów i jest odrobinę cięższy, dzięki czemu sprawia bardziej solidne wrażenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinez87 1 #7344 Napisano 5 Kwietnia 2013 Seven, a mógłbyś mi podesłać zdjęcie swojego 3500 na ręku?Chyba mnie przekonasz do niego Widziałem że w ogóle można do niego nawet fajnie wyglądającą bransoletę zamontować... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7345 Napisano 5 Kwietnia 2013 Na mojej łapce wygląda tak: Jest spory, ale jak dla mnie jeszcze w granicach akceptowalności, zwłaszcza że to przecież G-Shock. Zresztą zapewne masz trochę większy nadgarstek niż ja, mój jest poniżej męskiej przeciętnej. Co do bransolety to miałem taką w G-1200D i wcale za nią nie tęsknię. W ogóle bransolety w G-Shockach nie należą do zbyt solidnych (porządne kajdany z pełnymi ogniwami byłyby do tych zegarków zbyt ciężkie), zwłaszcza biorąc pod uwagę ich ceny. Osobiście o wiele bardziej wolę pasek w GW-3500B. Chciałem nawet dokupić taki sam do 1200D, ale w końcu sprzedałem ten zegarek, bo i tak nie miałby u mnie szans z bardziej czytelnym i praktycznym GW-3500B. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinez87 1 #7346 Napisano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) No z tą męską przeciętną to uważaj, bo okaże się że zmierzę swój, będę miał tyle samo i wpędzisz mnie w kompleksy Dobra, GW 3500B jest za***isty i to już wiemy. Rzucicie mi jeszcze jakąś propozycję, tak żebym miał ewentualnie coś do wyboru?Czy już innych opcji nie ma? Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez Martinez87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7347 Napisano 6 Kwietnia 2013 No właśnie poza AWG-M100 (a to jak dla mnie słaba konkurencja) nie ma porównywalnego zegarka w aktualnej ofercie Casio. Ewentualnie gdybyś chciał zaoszczędzić kilka pln-ów to może jeszcze udałoby się gdzieś wyrwać poprzednika GW-3500, czyli GW-2500, ale będzie to już kilkuletni egzemplarz, w którym prędzej czy później mogą pojawić się problemy z akumulatorkiem. Poza tym jak dla mnie nowa wersja jest sporo ładniejsza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinez87 1 #7348 Napisano 6 Kwietnia 2013 No właśnie, a jak wygląda kwestia tych akumulatorów. Je można ewentualnie jak zaczną wysiadać wymienić w serwisie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7349 Napisano 6 Kwietnia 2013 Tak, można je bez problemu wymienić jak normalną baterię, różni się to "tylko" kosztem, który z wymianą może przekroczyć 100 zł. Niemniej jeśli kupisz w miarę nowy egzemplarz, w którym akumulator nie miał nigdy szansy na całkowite rozładowanie, to raczej możesz mieć pewność, że wytrzyma tyle, co i cały zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 335 #7350 Napisano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Tak wygląda następca popularnego DW-5000, czyli DW-5030C Po 5 latach od wydania pożądanego przez wielu na forum DW-5000SL, jest okazja, aby nabyć kultowy g-shock ze stalową kopertą i zakręcanym dekielkiem W pre-orderze za ok. 250$ + przesyłka Moim zdaniem prezentuje się lepiej niż poprzednik. Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez selphy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach