Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Automat :) Polowałem na niego jakiś czas więc pewnie nie prędko ale nie zarzekam się już ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mudmaster jest już na luxtime.pl i e-watches.pl w cenie 3390 pln.

Tyle kasy mógłbym zapłacić za MT-G ale za plastik to za dużo.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale połączenie z żółtym (czy tam pomarańczowym) paskiem jest ciekawe...

post-71916-0-88245700-1440628232_thumb.jpg

Trzeba przyznać, że to taki trochę "odgrzewany kotlet" w porównaniu z Gulfem...

post-71916-0-56605900-1440628521_thumb.jpg

Na plus to bezel i przycisk podświetlania. Wygrywa z Gulfem ale cena na dziś to przegięcie.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie nie gadają nowsze i najnowsze G. Jakiś taki przerost formy nad treścią...

Ostatni z nowszych G, którego mógłbym przytulić, to MT-G, a reszta, jakaś taka nijaka...

Dla mnie klasa sama w sobie, to GWF-1000 ;)

Edytowane przez dziadyga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie nie gadają nowsze i najnowsze G. Jakiś taki przerost formy nad treścią...

Ostatni z nowszych G, którego mógłbym przytulić, to MT-G, a reszta, jakaś taka nijaka...

Dla mnie klasa sama w sobie, to GWF-1000 ;)

Który MT-G? S1000D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ten na miano MT-G zasługuje :)

post-71916-0-98596100-1440629293_thumb.jpg

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na tego Mudmastera kolejny raz mam takie odczucie, że powinni robić niektóre modele w 2 wersjach jak seria 6900 mniejsze i większe GDX bo wiele osób nie może nosić 9400 a co dopiero jakieś GPW, Gulfa czy tego tu.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mudmaster bardzo do mnie zagadał.

Cena zaporowa, ale na zegarki.zgora.pl jest w zapowiadziach z rabatem od 10 do 19 procent (zmieniają zapowiedź od czasu do czasu). Na e-bayu i seiya kosztuje 566 usd, na rakutenie 500 usd, ale oczywiście trzeba doliczyć transport, cło... 

Znalazłem fajne porównanie funkcji zegarów Masters of G

P1410479j_sphxsxh.jpg

http://www.g-central.com/the-g-shock-master-of-g-2015-buyers-guide/

pozdrawiam, Piowa

Edytowane przez piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na tego Mudmastera kolejny raz mam takie odczucie, że powinni robić niektóre modele w 2 wersjach jak seria 6900 mniejsze i większe GDX 

Seria 6900 występuje nawet w trzech rozmiarach:

DW-6900

GD-X6900

i

GMD-S6900 (reklamowany jako G dla kobiet)

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Patrząc na tego Mudmastera kolejny raz mam takie odczucie, że powinni robić niektóre modele w 2 wersjach jak seria 6900 mniejsze i większe GDX bo wiele osób nie może nosić 9400 a co dopiero jakieś GPW, Gulfa czy tego tu.

Popieram  :)  paru producentów tak właśnie robi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
obecna przeróbka, jeszcze czekam na czarne nity i przycisk podświetlenia

Przycisk zamawiasz u Pani Sylwi? Bo w serwisie w moim gdf100bb trochę mi mój pocharatali i sie wlasnie zastanawiałem czy da radę to zamówić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Do mnie idą właśnie przyciski podświetlenia do GDFa czerwonego i BB, więc da się zamówić. Niestety któryś z nich opóźnia mi dostawę i chyba czas realizacji dobije do 10 tygodni.

Generalnie w zibi mają wszystkie części jakie są jeszcze produkowane nawet do świeżutkich JDM, bo jak tylko coś fajnego pojawi się na japońskiej stronie G to pytam Panią Sylwie i problemem (dla mnie) jest tylko cena pasków do limitek.

ShoRtie, w tym samym zamówieniu leci do mnie bezel i pasek do 9200bl i 9200bp. Bezele w zibi są po 35, pasek do pierwszego 77, do drugiego 63, a osłony dekielka po 15. Cena czerwonego zestawu będzie chyba podobna do tego niebieskiego.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dla mnie ten G.

Nie wart tej ceny.

już go miałem brać ale do szedłem  do tego samego  wniosku że wole kolejnego bulika wkoncu Romek spełnia wszystkie moje oczekiwania . Jak dla mnie gw-9400 to najlepszy G stosunek jakość, funkcje, wygląd 10/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi któraś z pań odpisała, że osłony dekla np w kolorze pomarańczowym nie da się zamówić z modelu Smoke in grey. A ceny pasków faktycznie są nie równe i dziwne, że od razu nie można uzyskać dokładnej ceny tylko te ok. 85zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już go miałem brać ale do szedłem do tego samego wniosku że wole kolejnego bulika wkoncu Romek spełnia wszystkie moje oczekiwania . Jak dla mnie gw-9400 to najlepszy G stosunek jakość, funkcje, wygląd 10/10

Na filmie tanaki robi wrażenie ale cena powinna być na poziomie gulfmastera, bo w tej cenie brałbym mtg albo gpw.

ShoRtie, może już nie produkują , choć było by to dziwne. Podałeś model czy nazwę smoky grey ?

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podałem nazwę smoke in grey oraz wkleiłem fotkę

G9200GY.jpg

A do czerwonego teraz jeszcze raz popatrzałem odp pasek około 80zł to i tak lepiej niż na alledrogo tam są po 99zł i 109zł a zielone po 95zł. Bezele po 40 i 45zł. W zibi 17zł przesyłka a tu poleconym tańsza i mniej się czeka a wyjdzie parę zł drożej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to lepiej brać z allegro, bo tutaj oczekiwanie jest straszne. Moich pomysłów niestety nie zrealizuję bez pomocy zibi , więc muszę czekać.

Po za tym właśnie dostałem maila i pomarańczowa osłonka kosztuje 10 zł, jednak trzeba podać model ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Remont DW 6600 zakończony. Można by jeszcze bezel wymienić bo ma dwie rysy ale słabo widoczne więc się nie pali. 

SwxMnY.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cieżko zmienić przycisk od tego podświetlenia?

Nie trzeba tylko dobrze posmarować o ringi i musi wejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cieżko zmienić przycisk od tego podświetlenia?

Jak wymieniałem w 6900 to nie było trudno, tylko trzeba było wyjąć moduł i uważać, żeby spiralka zabezpieczająca przycisk nie wystrzeliła. Chyba w GDFie jest podobnie tylko trzeba uważać dodatkowo na sensor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mudmaster bardzo do mnie zagadał.

Cena zaporowa, ale na zegarki.zgora.pl jest w zapowiadziach z rabatem od 10 do 19 procent (zmieniają zapowiedź od czasu do czasu). Na e-bayu i seiya kosztuje 566 usd, na rakutenie 500 usd, ale oczywiście trzeba doliczyć transport, cło... 

Znalazłem fajne porównanie funkcji zegarów Masters of G

P1410479j_sphxsxh.jpg

http://www.g-central.com/the-g-shock-master-of-g-2015-buyers-guide/

pozdrawiam, Piowa

Mudmaster jest większy i cięższy od Froga GWF-1000? Bożesztymój, kto ma taką łapę?

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę juz przesadzają z wielkością niektórych G. Za pare lat to bedzie można je na scianie wieszać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi