Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam nadgarstek prawie 17 cm... I chodzę w GPW. Wcześniej jeszcze się tym przejmował em. Ale przestałem bo by tylko Montana z melodyjkami pasowała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

66fe62bca992f726e7181baba9a8f299.jpg

W końcu się zebrałem i przerobiłem wyświetlacz na pozytyw (nie rozumiem negatywów w tak małych okienkach)

Pierwszy i ostatni raz rozbierałem zegarek z serii GA, nie mam cierpliwości do tego miliona sprężynek w środku.

Nareszcie mogę nosić tą mandarynke i sie nie wqrwiać że nie widzę nic na lcd.

A tak wyglądał do dzisiejszego popołudnia

ab50a69aba055148a13109127e1c3d78.png

Nie przeszkadzał by negatyw jak by było podswietlenie lcd

Edytowane przez Mapeteusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu się zebrałem i przerobiłem wyświetlacz na pozytyw (nie rozumiem negatywów w tak małych okienkach)

Pierwszy i ostatni raz rozbierałem zegarek z serii GA, nie mam cierpliwości do tego miliona sprężynek w środku.

Nareszcie mogę nosić tą mandarynke i sie nie wqrwiać że nie widzę nic na lcd.

Dobra robota Mapeteusz, ale zegarek zupełnie nie moja bajka ..

Nic by mnie do niego nie przekonało  :blink:

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem daję ręce odpocząć po ciężkim romku a ten ga-150 jest duży ale lekki (kostke mam obitą przez rangemana, jak motorem jade po naszych "drogach" to roman skacze jak szalony na ręku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z soboty, gdy jeszcze słońce było ;) 

post-91311-0-78045000-1471855518_thumb.jpg

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dotarł do mnie przed chwilą nowiutki GW-M530 i lipa czysty ekran nie da się go uruchomić :( . W lewym dolnym rogu miga tylko strzałka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystaw na dobre słońce ( na zewnątrz) zegarek się rozładowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystaw na dobre słońce ( na zewnątrz) zegarek się rozładowal

Tak też zrobiłem. Ale czy istnieje ryzyko że przy tak rozładowanym akumulatorze mógł on zostać uszkodzony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak też zrobiłem. Ale czy istnieje ryzyko że przy tak rozładowanym akumulatorze mógł on zostać uszkodzony?

Raczej nie, nie raz kupiłem rozladowany na maxa zegarek i działają :) ważne, że strzałka miga czyli wszystko działa jak trzeba.Koledze jak się kompletnie rozładowl to trzymał chyba z 3h na dobrym słońcu zanim załapał na low.Nie wystawiaj tylko na ostre słońce na tak długo żeby z lcd się nic nie stało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yokaszin - bardzo fajne zdjęcie :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie, nie raz kupiłem rozladowany na maxa zegarek i działają :) ważne, że strzałka miga czyli wszystko działa jak trzeba.Koledze jak się kompletnie rozładowl to trzymał chyba z 3h na dobrym słońcu zanim załapał na low.Nie wystawiaj tylko na ostre słońce na tak długo żeby z lcd się nic nie stało.

Dziś trudno o ostre słońce. Jak długo trwa ładowanie? To nie pierwszy mój G z solarem ale pierwszy który przyszedł w takim stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem, u kolegi prawie 3h i naładowal się tylko na tyle żeby godzinę pokazać.A przybliżone czasy ladowania są w instrukcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem, u kolegi prawie 3h i naładowal się tylko na tyle żeby godzinę pokazać.A przybliżone czasy ladowania są w instrukcji

Już wskoczył na MID :) . Jak oddzielić tą metalową część bezla o tej gumowej niczego nie uszkadzając? Przymierzam się do modyfikacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej będzie najpierw ściągnąć ten gumowy bezel a później od środka wypchać ten metalowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno całość da się ściagnąć przez przyciski jak normalny bezel np. od 6900 a potem tak jak napisał murcins.

Kojarzę, że kolega X-Ray ściągał bezel w GW-500, podpytaj go.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Waldzior co to za paprochy? :) czyścić ale to już :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój odpoczywa dzisiaj w domu:) ale wziąłem coś do pracy gdyby kolega chciał w końcu coś zobaczyć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi