NETRUNNER 2 #3076 Napisano 7 Maja 2009 tu akurat nie bywam, wiec jak do mnie to PW albo osobny watek.- pudelko inne bo starszy model badz z nieoficjalnego importu- funkcji wylaczyc sie nie da i pokazuje STW zawsze- zibi daje gwarancje zgodnie z ogolnymi zasadami, na koperte nie ma. zniszczyc mozna wszystko, a jak udowodnic ze przejechales po zegarku samochodem a nie walcem drogowym? bo klient powie ze tylko nadepnal lekko i juz sie zgniotlo samo wlasciwie.- gwarancja sie nie przydaje do niczego chyba ze zaczyna sie klopot. z zibi z klopotu sie wyjdzie obronna reka, a jak z innego zrodla to wtedy zaczyna sie problem. co prawda obrywa wtedy casio a wraz z nim zibi jako dystrybutor ktory nie honoruje gwarancji "pana zdziska", choc nie mial z tym nic wspolnego- gw225 to frogman robiony na 25 lecie. neikoniecznie limitowany bo to zalezy od wersji, ale robiony na okazje z logiem 25th anniversary i zmianami w kolorach czy wykonczeniu. funkcyjnie to samo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #3077 Napisano 7 Maja 2009 tu akurat nie bywam, wiec jak do mnie to PW albo osobny watek.- pudelko inne bo starszy model badz z nieoficjalnego importu- zibi daje gwarancje zgodnie z ogolnymi zasadami, na koperte nie ma. zniszczyc mozna wszystko, a jak udowodnic ze przejechales po zegarku samochodem a nie walcem drogowym? bo klient powie ze tylko nadepnal lekko i juz sie zgniotlo samo wlasciwie.- gwarancja sie nie przydaje do niczego chyba ze zaczyna sie klopot. z zibi z klopotu sie wyjdzie obronna reka, a jak z innego zrodla to wtedy zaczyna sie problem. co prawda obrywa wtedy casio a wraz z nim zibi jako dystrybutor ktory nie honoruje gwarancji "pana zdziska", choc nie mial z tym nic wspolnego Co do pudelka, to model nie jest starszy (G100-1BV) kupiony w sieci Wal-Mart w Toronto. Sa wszystkie papiery, rachunek, gwarancja casio.ca itp. Nastepnym razem musze zapytac sprzedawce albo kierownika dlaczego nie ma tego pudelka, fajne jest moglbym sobie w nim cos fajnego trzymac Co do gwarancji w sumie masz racje, ale swoja droga wiesz cos na temat tego czy g-shock sie psuja? Nie chodzi mi o usterki mechaniczne ale np. przestal dzialac wyswietlacz, przestala dzialac jakas funkcja itp. Chodzilo mi o to czy gwarancja sie przydaje skoro g-shock sa tak wytrzymale i sie nie psuja. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3078 Napisano 7 Maja 2009 Ma ktoś z was telefon Samsung Solid? Podobno zbudowany w technologii G-Shock i ma wszystkie bajery jak Riseman, wysokościomierz, termometr itd. Warty jest uwagi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Baltak 0 #3079 Napisano 10 Maja 2009 Praktycznie od niedawna jestem posiadaczem tej bestii i sprawdza się świetnie :DNawet do kolorystyki się przyzwyczaiłem 0 Patryk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3080 Napisano 11 Maja 2009 Fajny sikor Baltak, kolor też fajny. Ja też przymierzam się do kupna kolejnego G-Shocka, na 100% był by to Riseman, z tym że ceny wariują ostatnio... Riseman w sklepie kosztuje 799 złotych, czyli podrożał o 200... Domyślam się, że chodzi tu o kursy walut i takie tam, mam rację? Jest szansa, że ten zegarek stanieje wkrótce do dawnej ceny, albo nawet będzie tańszy niż kiedyś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #3081 Napisano 11 Maja 2009 Ma ktoś z was telefon Samsung Solid? Podobno zbudowany w technologii G-Shock i ma wszystkie bajery jak Riseman, wysokościomierz, termometr itd. Warty jest uwagi? http://cokupic.pl/opinie/Samsung-B2700-Sol...48ac9e1d3c60e93 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ogre2000 2 #3082 Napisano 12 Maja 2009 Odnosząc się jeszcze do frogmana z kilku postów wcześniej. Na mojej starej stronie opublikowałem nieco informacji o fake Frogaman'ach.http://www.ogre2000.info/old/Private/Zegarki/Fake/fake.html PozdrawiamOgre2000 0 =====================DW-6900BD-6T + G-303B-3AVER + GW-9200-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3083 Napisano 12 Maja 2009 Do Ogre2000 "Witam na mojej stronie,jeżeli już odcyfrujesz ten tekst to daj mi znać.Miło będzie wiedzieć,że ktoś interesuje się QRCode" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ogre2000 2 #3084 Napisano 12 Maja 2009 Hehe, miło mi, że ktoś się interesuje QRCode. A żeby nawiązać do tematu Casio. Kto mi powie, które obecnie produkowane zegarki Casio G-Shock mają 24h stoper i 24h timer?Obecnie mam G-303B i przed kupnem nie przysżło mi do głowy, żeby sprawdzić tak oczywistą rzecz jak czas działania timera i stopera. PozdrawiamOgre2000 0 =====================DW-6900BD-6T + G-303B-3AVER + GW-9200-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #3085 Napisano 12 Maja 2009 Gulfman ma na pewno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3086 Napisano 12 Maja 2009 Ja mam GW 9000 i stoper to z pół miesiąca będzie liczył, ale timer jest tylko do godziny. Z tego co wiem Riseman ma timer do 24 h 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #3087 Napisano 13 Maja 2009 Jak nam powszechnie wiadomo g-shock wytrzymuje cisnienie 20bar czyli mozna z nim zejsc na 200m. Jest to jednak cisnienie statycznie, moze sie przeciez zdazyc tak, ze zejdziemy na glebokosc np. 150m poruszamy reka i po zegarku.Czy mozna jakos przeliczyc to cisnienie statyczne na dynamiczne tak aby wiedziec jaka glebokosc praktycznie wytrzyma g-shock w ruchu? 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #3088 Napisano 13 Maja 2009 A częśto zdarza Ci się schodzić na 150 m.p.p.m ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #3089 Napisano 13 Maja 2009 prawdopodobnie nigdy mi sie nie zdarzy ale chcialbym wiedziec z ciekawosci. Moj zegarek plywal juz na glebokosci 25m i wiem, ze tyle wytrzyma. Moze ktos ze swoim nurkowal glebiej? Jesli tak to moze sie podzieli informacja o glebokosci. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3090 Napisano 13 Maja 2009 No ale co z tymi cenami G-Shocków?Wie ktoś czy i kiedy wrócą do dawnych cen? 799 zeta za Risemana to chyba za karę zrobili.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s3pp 2 #3091 Napisano 13 Maja 2009 Obecnie Riseman oficjalnie kosztuje 699zl, na necie spokojnie za 629zl mozna go kupic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3092 Napisano 13 Maja 2009 Obecnie Riseman oficjalnie kosztuje 699zl, na necie spokojnie za 629zl mozna go kupic. Byłem dziś w Time Trendzie w Gdańsku i tam dalej kosztuje 799, podobnie zresztą jak GW 9000... W sumie to ta cena też jest do przełknięcia, ale nie w sytuacji, gdy wie się, że przedtem była 200 zł niższa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #3093 Napisano 13 Maja 2009 Nowy limitowany G-Shock DW-6900LRG-2CR Cena $130USD. POwstal przy wspolpracy Casio i Lifted Research Group (L-R-G) 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3094 Napisano 14 Maja 2009 Zastanawia mnie jak to jest z mierzeniem temperatury w zegarkach z termometrem. Wiadomo, temperatura ciała przekłamuje odczyt, ale czlowiek to nie jaszczurka, ani żaba, wiec jest stałocieplny i jeśli sie dobrze czuje, może sprawnie odgadnąc swoją temperaturę ciała. W takiej sytuacji zdejmowanie zegarka z nadgarstka chyba nie jest koniecznością, bo wystarczy zbadać o ile stopni temperatura ciała zawyża odczyt i potem odejmować to jako stałą. Ktoś kiedyś tego próbował? Zdaje to egzamin? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s3pp 2 #3095 Napisano 14 Maja 2009 Co do ceny Risemana musza miec stara bo ja widzialem juz zmienione, a info mam od Netrunnera. Co do temperatury to chyba oczywiste jest, ze musisz zegarke zdjac. NIe ma takiej opcji zeby na reku dobrze zmierzyl temperature. Byla z reszta o tym mowa w tym watku nie raz i nie dwa. Poza tym w Risemanie funkcje protrekowskie to tylko bajer. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3096 Napisano 14 Maja 2009 Co do temperatury to chyba oczywiste jest, ze musisz zegarke zdjac. NIe ma takiej opcji zeby na reku dobrze zmierzyl temperature. Byla z reszta o tym mowa w tym watku nie raz i nie dwa Ale mi chodzi o to, że skoro temperatura ciała wynosi zazwyczaj 36,6 stopni, to przekłamanie temperatury będzie zawsze takie samo i wystarczy wiedzieć o ile stopni temperatura ciała przekłamuje odczyt i zamiast zdejmować zegarek, można odjąć te przekłamanie.A tak wogóle to co masz na myśli pisząc, że funkcje Protreka to w Risemanie bajer? Te funkcje są bajerami zarówno w jednym jak i w drugim zegarku, a z tego co wiem jakośc odczytów nie różni się między Protrekiem a Risemanem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s3pp 2 #3097 Napisano 14 Maja 2009 W Protreku to podstawa. Tak jak Protreki roznia sie miedzy G wytrzymalioscia, tak G roznia sie funkcjami Protreka. Jesli jest tak jak piszesz to czemu o wiele bardziej wytrzymalsze G z funkcjami najwyzszych modeli Protreka sa o polowe tansze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3098 Napisano 14 Maja 2009 W Protreku to podstawa. Tak jak Protreki roznia sie miedzy G wytrzymalioscia, tak G roznia sie funkcjami Protreka. Jesli jest tak jak piszesz to czemu o wiele bardziej wytrzymalsze G z funkcjami najwyzszych modeli Protreka sa o polowe tansze? Specjalistą nie jestem, ale może mieć to jakiś związek z tym, że Protreki mają kompas, a pomijając kwetie techniczne, to dopłacasz za markę. Widzisz na przykład jakieś logiczne powody dla których szmaciane Adidasy kosztują 300 zł, a buty bez znaczka Adidas, uszyte z tej samej szmaty, kosztują już tylko 60 zł. Wykonanie Omegi Seamaster też nie kosztuje 10 000 zł. Płacisz za prestiż. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s3pp 2 #3099 Napisano 14 Maja 2009 Ale mowimy tu o jednej marce, a dwoch seriach produktow. Uwazasz, ze kompas robi roznice? Tak jak juz ktos kiedys pisal priorytetem w Protrekach sa funkcje, o ktorych mowimy. Priorytetem G jest wtrzymalosc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3100 Napisano 14 Maja 2009 Ale mowimy tu o jednej marce, a dwoch seriach produktow. Uwazasz, ze kompas robi roznice? Tak jak juz ktos kiedys pisal priorytetem w Protrekach sa funkcje, o ktorych mowimy. Priorytetem G jest wtrzymalosc. Nie mam ani Risemana ani Protreka, ale noszę się z zamiarem kupna Risemana, więc miło by było, gdyby wypowiedział się tu ktoś kto porównywał dokładność pomiarów obydwu tych zegarków. Swojego czasu skakałem ze spadochronem i chciał bym jeszcze kiedyś do tego wrócić. Czy Risemanem można mierzyć wysokość przy tak szybkiej jej zmianie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach