Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest powód do tego że może nie równo uderzać , tym bardziej że tani nie jest :) jak by to Ga100 było to można przymknąć oko ( być może tutaj to tylko foto ale na żywo też widziałem , dla mnie to wada i wiem że by mi przeszkadzało ) 

W GA-100 uniknięto tego problemu nie montując wskazówki sekundowej pozostawiając odliczanie sekund wyświetlaczowi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pechagto, proszę nie zmieniaj się w trolla ;)

Walcz z tym póki możesz.

Nie no panowie, śmieję się bo zawsze mnie uczono, że to jak pada cień zależy także od położenia źródła światła :)

Argument, że cień pada prosto czy po idealnie po środku po prostu mnie rozbawił :)

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę "z igły widły", w większości zegarków tej klasy wskazówki trafiają jak chcą. Niech ktoś reklamuje to w Zibi, odechce mu się po pierwszej przegranej sprawie. Widać jak do tego podchodzi Casio, że w nosie ma takie drobiazgi. Co oczywiście nie zmienia faktu, że jak ktoś bardzo chce to w końcu znajdzie ten idealny model, który trafia w to miejsce, które wg. właściciela jest środkiem indeksu, a wskazówka wybija idealnie metaliczny wydźwięk (ew. słychać świst karbonu). Szkoda życia na takie niuanse :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim GWN 1000 wskazówka sekundowa nie trafia idealnie w indeksy. Minimalnie, ale jednak pudłuje.

W moim jest podobnie, mam ten sam zegarek. Połowa trafia, połowa mniej ;p więc mogę tak na prawdę wyczekać moment, kiedy będzie idealnie i cyknąć zdjęcie. Podnosząc tym samym ciśnienie tym bardziej drobiazgowym ... Ale jak wspomniałem, nie to jest najważniejsze w zegarkach tej klasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie jest tak:

Zdjecia na szybko ale starałem się zrobić idealnie na wprost.

Czyli, że w 8 i 9 trafia ale w 6 już nie?

Panowie, jeżeli na prawdę tak Wam na tym zależy to kupcie automaty, a nie kwarce, ewentualnie jakaś bulove z płynąca sekundówką i sprawa załatwiona

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak nie trafia jak trafia...:)

Ja jestem bardzo zadowolony z MTG i wg mnie trafia idealnie przynajmniej dla mnie. W tej chwili jest to moj jedyny bateryjkowiec reszta to mechaniki. Miałem już wiele bateryjkowcow ktore raz lepiej raz gorzej trafiały w indeksy ale do tego nie mogę się przyczepić a jestem dosc wymagajacy jeżeli chodzi o zegarki... :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to sorry, wydawało mi się, że na ostatnim zdjęciu jest trochę bardziej po prawo.

IMO ważne, że Ty jesteś zadowolony!

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wylicytowałem zajefajnego G, tylko sprzedający 5 sekund przed końcem licytacji zakończył ją przed czasem ale bez odwołania ofert sprzedaży (tego nie ogarnął), bo uznał że cena go nie zadowala :)

I teraz normalnie dostałem maila że wygrałem licytację a on mi pisze, że zegarek nie jest na sprzedaż tylko orientacyjnie go wystawił :)

Jak go troche postraszyłem to napisał tak:

"Przepraszam , ale zegarek został utracony, zagubiony w dniu wczorajszym wiec nie jestem go Panu sprzedać.Normalnie szukam i nie potrafie znaleźć."

Skończy się na negatywie, bo allegro mi napisało, że mogę w sądzie dochodzić swoich praw itp.

Pozdrawiam sprzedającego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wylicytowałem zajefajnego G, tylko sprzedający 5 sekund przed końcem licytacji zakończył ją przed czasem ale bez odwołania ofert sprzedaży (tego nie ogarnął), bo uznał że cena go nie zadowala :)

I teraz normalnie dostałem maila że wygrałem licytację a on mi pisze, że zegarek nie jest na sprzedaż tylko orientacyjnie go wystawił :)

"Przepraszam , ale zegarek został utracony, zagubiony w dniu wczorajszym wiec nie jestem go Panu sprzedać.Normalnie szukam i nie potrafie znaleźć."

Skończy się na negatywie, bo allegro mi napisało, że mogę w sądzie dochodzić swoich praw itp.

Znam to uczucie ,ostatnio dogadałem się z jednym "naszym kolega" na kupno zegarkow ,a rano napisał mi że jednak sprzeda komuś innemu ,bo mu więcej zlociszy zaoferował.

Rozumiem prawo rynku ,ale ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przyszedł kurier z GA-100 i tu pytanie gdzie mogę przedłużyć gwarancję ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krętacz jeden. Podaj jeszcze jego nick z allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przyszedł kurier z GA-100 i tu pytanie gdzie mogę przedłużyć gwarancję ? 

Broszura: Instrukcja obsługi z kartą gwarancyjną do zegarków Casio, przedostatnia kartka (przypuszczalnie 9 strona), wszystko jest wytłumaczone.

Edytowane przez doc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

...

Ktoś z forum? Wymówka dla odstąpienia od sprzedaży bezczelna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny zegar ale jednak moje pierwsze wrażenie to "nieczytelny". W porównaniu do Ga-110 wypada średnio ale to tylko moje odczucia. Zobaczymy jak będzie przy różnym świetle ale najprawdopodobniej dozbieram na mudmana.

ba6972142c2017aa3556d4414627b3a5.jpg

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obserwuj - może wystawi go znowu... można go wylicytować za większa sumę i zrobić tak samo jak on... i tak kilka razy... by się nauczył.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny zegar ale jednak moje pierwsze wrażenie to "nieczytelny". W porównaniu do Ga-110 wypada średnio ale to tylko moje odczucia. Zobaczymy jak będzie przy różnym świetle ale najprawdopodobniej dozbieram na mudmana.

To zwróć do sklepu (jeśli masz taką możliwość), po co masz się męczyć . 

Jeśli po niecałej godzinie od odebrania przesyłki masz wątpliwości :unsure:  to z upływem czasu na pewno lepiej nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam taki problem że wskazówki pokazują inna godzinę niż wyświetlacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytaj Instrukcję i ustawienie czasu dla różnych stref czasowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obserwuj - może wystawi go znowu... można go wylicytować za większa sumę i zrobić tak samo jak on... i tak kilka razy... by się nauczył.

to nie jest dobra rada

Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest dobra rada

To racja, ale można wylicytować za większą kwotę i jeśli już się "znajdzie" zguba, zarządzać sprzedaży po cenie wylicytowanej wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Patriae

Co to da wg Ciebie? Myślisz, że sprzeda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi