Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ja osobiście używam tylko stopera w dwóch sytuacjach z reguły - gotując jajka lub makaron al dente :P Może dlatego nie mam jeszcze ani Romka ani Ryśka ...

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej dwie osoby korzystają z dodatkowych funkcji Dla mnie wydawać kasę na zegarek z dodatkowymi funkcjami i z nich nie korzystać to jak kupić kombajn i jeździć nim do Lidl'a po bułki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam- @ilear, @suqub, zazdraszczacie  :P

Casio - GW-9400, PRW-6600, GMW-B5000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej dwie osoby korzystają z dodatkowych funkcji Dla mnie wydawać kasę na zegarek z dodatkowymi funkcjami i z nich nie korzystać to jak kupić kombajn i jeździć nim do Lidl'a po bułki.

Zawsze możesz kupić i sprzedać drożej jak 5610  :wacko:

Ja korzystam często ze stopera w GW-9400 prawie codziennie z barometru. Wschody i zachody słońca są przydatne. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zazdraszczam Co do telefonów to te urządzenia nie nadają się do sprawdzania godziny. Dlatego kupiłem zegarek.

Pewnie, że mogę sprzedać. Jak będzie okazja to dlaczego nie? Ja zbieram na nowy zegarek a ktoś kupi fajny zegarek za mniejsza cenę niż w innych sklepach. Czy coś jest złego w takim działaniu?

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba sobie kupię kombajn bo zegarek noszę w większości do ozdoby :D Jak G-Shock na łapie siedzi to stoper, timer i baro prawie za każdym razem, poza tym lubię jak pika co godzinę i rano ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w GW-9200 Riseman korzystam z alti i baro, po górach chodząc

timery w różnych G to oczywiście podczas gotowania :D

pływy jakoś mi nie potrzebne i DW-8600 Fisherman poszedł do ludzi ale słyszałem że w jakimś GWX jest fajny timer, to się może

jeszcze przekonam do pływów na wyświetlaczu

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki w skrzyneczce mają po zero funkcji, z których się korzysta na codzień - nawet godziny niema komu sprawdzić. Cały wywód szlag trafił

wysłane z SG Note 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha to prawda ale to trochę inna sprawa. Do koszuli range kiepsko wypada, a na wakacjach triple sensor można wykorzystać do cna :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ficzery nie są do używania, tylko do mania  :D 

Niejeden g-shock z tego forum jest używany niezgodnie z przeznaczeniem  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ficzery nie są do używania, tylko do mania  :D

Dokładnie  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

W sumie koncentruję się na zegarkach radzieckich, ale tego dziada żal mi było - nikt go nie chciał w lombardzie :)

Więc wziąłem i no i nawet mi się spodobał. Da się go jakoś odświeżyć, zlikwidować przynajmniej te płytkie ryski?

To model MRG-110T czyli tytanowy

post-69664-0-96872200-1485864359_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po polerce będzie jak diament ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajrzyj do swojego komputera i telewizora - tam dopiero masz kopalnie funkcji z których nie korzystasz, a nawet takie z których nie jesteś w stanie korzystać choćbyś chciał bo, w przypadku komputera łącze masz za wolne, a w przypadku TV nadajniki pracują na starszej technologii ;) a na komputer i TV pewnie wywaliłeś więcej kasy niż na zegarek - podobnie jest z telefonem, samochodem, a nieraz nawet z ekspresem do kawy czy robotem kuchennym...

W lombardach czasem można znaleść ciekawe rzeczy :)

No można - ja wyhaczyłem Kinga GX-56GB za 170 PLN :P Co prawda trzeba było wyczyścić zegar i wymienić bezel i pasek ale  170PLN... ale i tak taniej mi wyszedł GX-56-4ER którego "kupiłem" w wakacje 2015 roku, od operatora koparki kopiącej dziurę na Reymonta w Opolu, bezel i pasek był w stanie katastrofalnym, szlufka była zrobiona z "trytytki", ale szkło miało kilka delikatnych rysek tylko - koleś patrzył na mnie jak na ufo jak mu zaproponowałem że odkupię od niego ten zegarek  :D  :D , 0,7 Finlandii sobie zażyczył - no i stało się  :) 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, pisałeś niedawno że w realu jesteś małomówny.

Jak to się ma do tego że zaczepiasz obcego faceta, operatora kopary i przekonujesz go aby oddał Ci zegarek za flaszkę wódki :D

No chyba że kolo był na ostrym kacu ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

Po polerce będzie jak diament ;)

Ale nie ma być jak diament tylko jak tytan :) Czytam jak odnowić taką kopertę i to wcale nie jest proste. Czy gąbka - szorstka strona, pasta Tempo i dużo cierpliwości do pracy wystarczy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman jeździ ze mną w góry i tam używam m.in. altimetru

95fe6fbeba7e8d852d4002d273116280.jpg

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie. Czy wystawienie GW-300 za 250zł w bdb stanie, ale na module USA, ma sens? Czy cena z kosmosu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi