Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Nie:) kupiłem w ciągu ostatniego miesiąca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

no to gratulacje widocznie WER Zabrze inaczej niż mi policzył Ci stawkę celną i opłaty plus nie płaciłeś za przewalutowanie Pln na $ i kupiłeś widocznie taniej niż ja ( 192 $ ) ( dolar był w momencie zakupu poniżej 4pln ) 

przy 192$ i stawce 4pln za $ plus przesyłka free za sam vat już masz prawie 950 pln a gdzie reszta ?

Edytowane przez Arthoor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... rozkręcenie raczej nic nie wniesie i wkręcenie , za dużo obrotów i albo by latała albo bym przekręcił gwint a komuś się już to udało :)

Jak nie wniesie?

Przecież nie są wkręcone w kopertę, to są tulejki stalowe.

Po pierwsze tak łatwo gwintu tam nie przekręcisz, bo to nie plastik a po drugie ustawisz przestawiając o tyle dolną śrubkę ile brakuje u góry, trzeba trafić tak aby opór był w odpowiednim miejscu  ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem jak dolar stał ok 4,15 Płaciłem przez paypal wiec i tak trochę dodało. Sam zegarek wyniósł mnie 730 zł plus opłaty 200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie wniesie?

Przecież nie są wkręcone w kopertę, to są tulejki stalowe.

Po pierwsze tak łatwo gwintu tam nie przekręcisz, bo to nie plastik a po drugie ustawisz przestawiając o tyle dolną śrubkę ile brakuje u góry, trzeba trafić tak aby opór był w odpowiednim miejscu  ;)

Ktoś pisał na forum lub na grupie że śrubki są " delikatne "  przekręcił gwint i urwał główkę przy skręcaniu więc wolę odpuścić a podobno robił to nie siłowo

Kupowałem jak dolar stał ok 4,15 Płaciłem przez paypal wiec i tak trochę dodało. Sam zegarek wyniósł mnie 730 zł plus opłaty 200

W takim razie zegarek kupiłeś jeszcze taniej niż ja ale to i tak dziwne ( przewalutowanie paypal to 2,5%-4% ) potem przy przeliczaniu Vat poczta liczy swoją stawkę $ ( nie wiem skąd tabela bo podobno powinna być przeliczana wg kursu z danego dnia a u mnie nigdy się to nie zgadzało zawsze jest więcej ) potem dochodzą opłaty UP/UC ( ta mała kartka ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak trochę przepłaciłeś, bo można jeszcze taniej  :D

Zacznijmy od konta walutowego  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie trzeba o tym pomyśleć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś Kot :D pokaż wszystkie :P

Wszystkie karty na stół? Tak od razu? Bez gry wstępnej? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy kolega ze Szczecina?

Nie. Dokładnie drugi koniec Polski :)

Ładna kolekcja.

A cegiełka znajoma ;)

Znajoma z all....? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam problem nigdzie nie mogę dostać Casio GDX6900FB-8B. Czy ktoś z was chce sprzedać albo coś słyszał w tym temacie. Bardzo proszę was o pomoc. Czy gdzieś mogę dostać go na magazynie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajoma z all....? :)

Tak

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G :)

post-93923-0-16247700-1487351960.jpg

post-93923-0-30265000-1487352601_thumb.jpg

Edytowane przez Kot20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne te czarnuchy ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne te czarnuchy ;)

Te na dolnym zdjęciu? :P

Edytowane przez Kot20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego przytyranego GLOBE kojarzę z jakiejś aukcji na allegro czy OLX, swego czasu był z takim kuferkiem o ile dobrze kojarzę czy to nie ta sztuka?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie ta,kuferek jest,czapka jest,tylko bezel trzeba zmienić bo trochę pobity.

Niebezpieczna ta czarna dzielnica :)

To mój pierwszy kwadrat i na razie jedyny... wiesz Maciek o czym mówię :)

post-93923-0-25255400-1487357420_thumb.jpg

Edytowane przez Kot20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem wiem :) 

Swoją drogą dostałeś potwierdzenie z Zibi odnośnie zamówienia?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem wiem :) 

Swoją drogą dostałeś potwierdzenie z Zibi odnośnie zamówienia?

Nie da sie odpowiedziec jednym zdaniem na to pytanie. Burdel to malo powiedziane, tam mają pożar w burdelu w czasie powodzi...

Potwierdzenia finalnie nie dostałem, ale podczas rozmowy telefonicznej Pani potwierdziła mi ustnie że przyjeli zamówienie. Dzieki za nr.telefonu bo bez niego dalej bylbym w czarnej d...

Ciekawe ile teraz bede czekał, chyba zadzwonie znowu za miesiąc do nich zapytać czy wszystko ok:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem klikać tego białasa, bardzo długo wisial ale nie miałem pewności czy ruszy po wymianie baterii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da sie odpowiedziec jednym zdaniem na to pytanie. Burdel to malo powiedziane, tam mają pożar w burdelu w czasie powodzi...

Potwierdzenia finalnie nie dostałem, ale podczas rozmowy telefonicznej Pani potwierdziła mi ustnie że przyjeli zamówienie. Dzieki za nr.telefonu bo bez niego dalej bylbym w czarnej d...

Ciekawe ile teraz bede czekał, chyba zadzwonie znowu za miesiąc do nich zapytać czy wszystko ok:)

Ja tak zadzwoniłem do nich w Grudniu po dwóch miesiącach od złożenia zamówienia czy wszystko okey i się okazało wtedy że nie wszystko zamówili pomimo wcześniejszych zapewnień że zamówione zostało wszystko. Więc czekałem kolejny miesiąc, w styczniu dostałem przesyłkę w której finalnie i tak brakowało kilku części i teraz znowu czekam :D

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówienie w Zibi = Neverending Story :)

Widzę, że kolega Kot20 wkręca się w kwadratowe zakrętki...pochwalam :)

Globe fajny, za ile stał?

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem klikać tego białasa, bardzo długo wisial ale nie miałem pewności czy ruszy po wymianie baterii :)

Na szczescie z był z tego samego miasta wiec nie ryzykowalem bardzo, odbieralem osobiście

Zamówienie w Zibi = Neverending Story :)

Widzę, że kolega Kot20 wkręca się w kwadratowe zakrętki...pochwalam :)

Globe fajny, za ile stał?

200 z kuferkiem i w zestawie z czapką chyba najlepiej wykonaną jaka do tej pory widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby Ci się znudził chętnie przytulę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego GLOBE kliknąłem na allegro w lombardzie  za podobną kwotę niestety bez kuferka i czapki ale i tak fajnie że się trafił. Miło go wspominam mimo tego ze kontrast wyświetlanych cyfr miał chyba najgorszy ze wszystkich G jakie widziałem. 

gallery_73005_2081_298584.jpeg

Teraz ma go DamianDe  :)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi