Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Plum...

Fajna fotka, jednak ta wersja jest chyba najfajniejsza, kwintesencja G, nawet GWG w kamuflażu przebija :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalezione na giełdzie WUS-a... 

IMG0506jp_qhpweap.jpg

IMG0513jp_qhpwear.jpg

Podobno nowe, cena po 219 euro, wysyłka z Grecji, więc bez cła. 

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow :o wszystkie warianty kolorystyczne risemanów wymiatają :) cena niezła jak na takie rarytasy

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie obecnie mam g-9300 czyli powszechnie znanego i lubianego Mudmana znajomy zaś ma gw-3000B-1AER i zaproponował mi zamianę... I teraz pytanie do was: miał z was ktoś do czynienia z tym aviatorem? Warto, nie warto zamienić się? Ogólnie podoba mi się jego wygląd mimo iż z deka ma "naćkane” na tej tarczy,no i wc oraz ts też przydatne. Brak podświetlenia na minus...Za wszelką pomoc dzięki wielkie

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez savio23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem GW-3000, bardzo fajny zegar  :)

To czy się zamienić zależy od tego czego oczekujesz, jeśli używasz często stopera czy timera lub nawet budzika (ustawiając często inną godz.) to lepiej zostawić Mudmana ze względu na szybkość i łatwość ustawień.

No ale jeśli chodzi głównie o odczyt godziny to brałbym GW-3000, no chyba że tylko po nocach odczytujesz godzinę  ;)

A jak coś to G-9300 łatwo i dość tanio odkupić, ja bym zamieniał  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Tomaliuszem jeśli tylko odczyt godziny to gw-3000 to fajny wybór i fajnie wygląda. Funkcje są do zabawy, bo ciężko coś odczytać, a stoper ma tylko 24 minuty. Jako jedyny zegarek wziąłbym 9300 ale jako któryś 3000 się sprawdza bardzo dobrze.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a niedługo będzie post #40000 :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

GW-3000 zwłaszcza z pomarańczowym paskiem wygląda nieziemsko  :D  Ten zegar ma wyglądać i dobrze odmierzać czas. Jeden alarm, stoper to tylko takie dodatki, ale mogą się przydać. Kwestia przyzwyczajenia się do obsługi

Ja bym brał, bo jakoś LCD zbrzydły mi ostatnio  :P

Edytowane przez Capri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio najczęściej noszę gw-3000 właśnie w edycji letniej z pomarańczowym paskiem, a jak potrzebuję więcej opcji stoperów i timerów to zakładam GWXa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O w końcu się odezwał aktualny posiadacz tego zegarka DamianDe możesz wrzucić jakieś foty nadgarstkowe tego gw3000, najlepiej porównawcze z jakimś innym G ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieczorem wrzucę, bo akurat teraz na nadgarstku gwx-8900. Ale o wielkości mogę powiedzieć tyle, że ma mniejszą średnicę niż 9300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 mm mudman,50 mm aviator 9300 to jeden z większych G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może kiedyś teraz jest: rangeman, Gulfmaster v1 i v2, GPW, GWG, nowy frog więc 9300 to teraz taki średniak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może kiedyś teraz jest: rangeman, Gulfmaster v1 i v2, GPW, GWG, nowy frog więc 9300 to teraz taki średniak :)

Rangeman nie jest większy od Mundmana 9300, Gulfmaster też raczej nie - przynajmniej takie odczucie na łapie dawał  ;) GWG, GPW i GWF - są większe, GWA-1100 i GWN raczej porównywalne.

Z mojego archiwum:

DSC01994.jpg

image.jpg

Edit:

Ja bym Mundmana za wskazówkowca nie zamienił... to tak jak z tą siekierką i kijkiem, moim zdaniem.

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje oko wszystkie wyglądają, jakby były jednej wielkości. Widać, 1-2mm w tą czy w tą już nie robi różnicy, przynajmniej na zdjęciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest 40 tysiaków w tym wątku.

Widać, że jest o czym gadać ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DamianDe czekam na zdjęcia jakie masz inne G w swojej kolekcji oprócz gw-3000?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rangeman nie jest większy od Mundmana 9300, Gulfmaster też raczej nie - przynajmniej takie odczucie na łapie dawał  ;) GWG, GPW i GWF - są większe, GWA-1100 i GWN raczej porównywalne.

Kłamiesz  ^_^

I nie wierzcie tym fotom bo tak tu wyszło porównywalnie ale Mudman jest mniejszy od Rangemana a Gulfmaster jest większy od Ranga  ;)

GWA-1100 jest wyraźnie mniejszy od Gulfmastera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kłamiesz  ^_^

I nie wierzcie tym fotom bo tak tu wyszło porównywalnie ale Mudman jest mniejszy od Rangemana a Gulfmaster jest większy od Ranga  ;)

GWA-1100 jest wyraźnie mniejszy od Gulfmastera.

Co Ty gadasz - Mundek nie jest mniejszy od Rangemana tylko ma inaczej rozwiązane mocowanie paska, inny bezel i dlatego jest wygodniejszy i lepiej się go nosi - było sobie pomierzyć jak miałeś oba :P Gulfmaster ma też inne rozwiązanie niż Roman i tak samo wygodniej na łapie leży - wygoda noszenia "G" często nie jest wprost proporcjonalna do wielkości :P

Zresztą poczekaj "kilka dni" jak wreszcie łyknę GW-9300 to Ci je tak obfotografuję że nie będziesz miał wątpliwości GWN raczej nie udokumentuję bo... zresztą sam wiesz :ph34r:

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ta wygoda noszenia to potwierdzam. Miałem kiedyś Risemana i porównując wygodę jego noszenia do Mudmana to niebo a ziemia. Mudman że wzg na tą podkładkę nosi się świetnie a w gw9200 ten bolec z lewej strony uwieral czasem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem jednocześnie Romka i Muda, wcześniej Romka i Gulfmastera a także GWN i GWA .

Nie mam żadnych wątpliwości i nie potrzebuję fot bo na nich można to różnie pokazać ;)

Wygoda noszenia to inna sprawa, GWN był największy z nich i najwygodniej się go nosiło, Mud nie miał startu choć przyznaję że wygodniejszy od Romka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem równocześnie Romka i Mundka - to moje foty są - GWN i GWA-1100 tylko mierzyłem - co do tych ostatnich mogę dyskutować, bo bazuję jedynie na odczuciu wywołanym zegarkiem na łapie, a nie bezpośrednim porównaniu, ale co do dwóch pierwszych jestem pewien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi